Your Cart

VOM Siskot – Kristityiksi kääntyneet somalit löytävät turvapaikan

Ameena ja Sari Palomäki vierailulla Mänttä-Vilppulan seurakunnassa.

Ameena kasvoi muslimikodissa ja eli ankaran sharia-lain alla Somaliassa. Hän toimi Koraanin opettajana ja johdatti ihmisiä islamiin. Kerta toisensa jälkeen hän törmäsi kristittyihin, jotka todistivat hänelle Jeesuksesta ja niin häntä alkoi kiinnostaa kristinuskon sanoma.

Kului kuitenkin yhdeksän pitkää vuotta, ennen kuin Ameena oli valmis seuraamaan Jeesusta Kristusta. Sen jälkeen koko muslimiyhteisö kääntyi häntä vastaan.

Joukko miehiä moskeijasta saapui hänen kotiinsa. He sanoivat, että Ameenassa on demoni, jota he ryhtyivät ajamaan pois. Hänet laitettiin keskelle lattiaa ja miehet asettuivat hänen ympärilleen. He alkoivat kovaan ääneen lukea Koraanin jakeita ja Ameenaa lyömällä he yrittivät ajaa demonia hänestä ulos.

Koko Ameenan perhe kärsi tilanteen takia. Heidän päälleen syljettiin ja heille kieltäydyttiin myymästä lähikaupoissa. Ihmiset lakkasivat jopa puhumasta heidän kanssaan. Lopulta Ameenan oli paettava.

Myötätunto vainottuja kohtaan

Kristityiksi kääntyneet somalit kokevat suuria haasteita uskoontulonsa jälkeen. Heidän perhekuntansa ja yhteisönsä eivät hyväksy kristinuskoa, ja monet joutuvat pahoinpidellyksi tai jopa kunniamurhan uhreiksi. Siksi monelle jää ainoaksi vaihtoehdoksi ero perheestään ja pakeneminen.

Omien kokemustensa perusteella Ameena tuntee suurta myötätuntoa vainottuja kohtaan. Hän tietää, mitä on kärsiä uskonsa tähden. Jumala alkoi puhua hänen sydämelleen, että hänen tehtävänänsä on auttaa vainoa kokevia naisia ja perustaa heille turvakoti.

Ameena alkoi johtaa kristityiksi kääntyneiden somalinaisten turvakotia Itä-Afrikassa. Hän myös opettaa Raamattua ja opetuslapseuttaa naisia. Näin he kasvavat uskossa, kunnes on aika ottaa seuraava askel ja lähteä eteenpäin. Suomen Marttyyrien Ääni on tukenut toimintaa useiden vuosien ajan.

Sydäntäsärkeviä haasteita

Turvakotiin päätyneet pikkutytöt.

Turvakotiin päätyi myös kaksi pikkutyttöä, joiden äiti on entinen turvakodin asukas. Heidän äitinsä työskentelee tällä hetkellä toisessa maassa ja taistelee saadakseen tytöt luokseen. Sukulaiset haluavat, että tytöt ympärileikataan ja että he aloittaisivat Koraanin opiskelun. Tilanne on edelleen akuutti ja tarvitsee rukoustukea.

Ameena on kohdannut monia vaikeita tilanteita turvakodissa. Jotkut teeskentelevät olevansa kristittyjä ja tarvitsevansa suojaa. He pyrkivät pääsemään turvakotiin urkkiakseen, mitä siellä tapahtuu. Näin tapahtui muutama vuosi sitten, jonka jälkeen Ameena alkoi saada uhkausviestejä. Oli pakko löytää turvakodille uusi paikka.

Ameena sanookin, että tarvitaan Pyhän Hengen tarkkaa johdatusta auttamaan ja antamaan ymmärrystä kaikkeen toimintaan.

Uusia alkuja

Työ on laajentunut ja tällä hetkellä Ameena auttaa kristityiksi kääntyneitä somalimiehiäkin uuden elämän alkuun. Useat heistä ovat menettäneet perheensä lisäksi myös toimeentulonsa uskoon tultuaan. Marttyyrien Äänen tukemana moni on aloittanut pienyritystoiminnan.

Koronapandemian takia pienyritykset eivät kuitenkaan lähteneet toivotulla tavalla käyntiin. Kun koko maailma seisahtui, vaikeutti se suuresti kaikkea yritystoimintaa. Ameena toivoo, että näille miehille annettaisiin uusi mahdollisuus, sillä hän on vakuuttunut heidän ahkeruudestaan. Somaleilla on perinteisesti vahva yrittämisen perinne ja se on näidenkin miesten tausta.

KATSO:

TV7 arkistosta Marttyyrien Ääni -ohjelma jakso 185: Kun musliminainen kohtaa Kristuksen.

TULE MUKAAN:

”Marttyyrien Ääni VOM Siskot”  Facebook-ryhmään.

Voit ladata pdf:n tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print