Your Cart

Somalialainen Maria – Pahoinpidelty ja hyljeksitty löytää Jeesuksen

Maria kuuli Jeesuksesta yrittäessään ensimmäisen kerran paeta kurjaa elämäänsä. Kuva: Shutterstock

Itäisen Afrikan turvakotimme uusimpia asukkaita on nuori somalialaisnainen, jota kutsumme tässä Mariaksi. Kuten monilla somaliuskovilla, hänelläkin on ollut ihmeellinen, monivaiheinen ja vaikea matka kuljettavanaan.

Maria menetti vanhempansa hyvin varhain ja päätyi sukulaistensa huomaan. Lapsuus Somaliassa oli ankea. Hänet kasvatti täti, joka kohteli häntä kuin orjaa. Tädin omista lapsista poiketen Maria ei saanut käydä koulua. Aamuisin hänet herätettiin heittämällä kylmää vettä hänen päälleen. Marian vastuulla olivat kaikki kodin raskaat työt, ja kiitoksena siitä täti hakkasi häntä säännöllisesti.

Eräänä päivänä täti otti Marian mukaansa lähtiessään käymään eräässä läheisessä maassa. Maria näki tilaisuutensa tulleen: kurjaa elämää paetakseen hän aikoisi karata.

Maria näki kirkon ja ajatteli sen olevan loistava paikka piiloutua: islaminuskoinen täti ei ikimaailmassa keksisi tulla etsimään häntä sieltä! Lisäksi kirkko oli Marian mielestä kaunis. Hän kysyi ovella seisovilta vartijoilta lupaa astua sisään, ja he vastasivat myöntävästi.

Sisään astuessaan hän näki ja kuuli ensimmäisen kerran elämässään ihmisten laulavan kristillisiä lauluja. Ne olivat ihania, ja hän alkoi esittää paikalla olleille kysymyksiä. He kertoivat, että ainoa tie taivaaseen oli Jeesuksen kautta. Maria oli hämmentynyt ja pohti, mitä se tarkoitti.

Maria ei rohjennut pyytämään lupaa jäädä kirkkoon yöksi, joten hän palasi tätinsä kanssa jakamaansa majapaikkaan. Täti teeskenteli olleensa tytöstä kovasti huolissaan ja antoi hänelle kaikkien nähden ison halauksen. Ensimmäistä kertaa elämässään Mariasta tuntui, että häntä rakastettiin. Se oli kuitenkin vain huijausta.

Maria löytää tien taivaaseen

Somaliaan palattua täti lukitsi Marian huoneeseen ja hakkasi häntä isolla kepillä. Iskujen lomassa Maria huusi: ”Missä se Jeesus on, joka vie ihmisiä taivaaseen? Haluan vain kuolla!”

Täti kiivastui ja sanoi: ”Tuosta tytöstä on jotenkin tullut kristitty”, ja kertoi siitä suvun miehille. Maria lukittiin päiväkausiksi pimeään huoneeseen ketjuin kahlehdittuna. Hänelle sanottiin, että hänet vietäisiin vankilaan ja teloitettaisiin, koska hän oli vaihtanut uskontoaan.

”En ole muuttanut uskontoani”, Maria sanoi. Eihän hän tiennyt mitään kristinuskosta. Niinpä sukulaiset irrottivat kahleet ja päästivät hänet vapaaksi, jotta hän voisi jatkaa raatamista kotitöiden parissa.

Perheenjäsenten poissa ollessa Maria livahti erään tuttavan luo, joka ryhtyi salaa opettamaan häntä lukemaan ja kirjoittamaan. Tuttava antoi myös puhelimen, jonka Maria piilotti. Puhelimen avulla hän etsi netistä tietoa Jeesuksesta, tiestä taivaaseen. Näitä tietoja etsiessään hän löysi somalikristittyjen ylläpitämän Facebook-sivun ja alkoi seurata sitä.

Sillä tavalla hän tutustui tukemamme turvakodin asukkaisiin. Hänelle kerrottiin evankeliumi ja häntä alettiin opettaa kristinuskon sisällöstä, ja niin Maria päätti lähteä seuraamaan Jeesusta.

Eräänä yönä täti löysi puhelimen ja näki kristittyjen Facebook-sivun. Täti oli hyvin vihainen, mutta koska hän oli juuri lähdössä talosta hän tyytyi vain uhkaamaan Mariaa ja jätti hänet huolehtimaan lapsista.

Maria tiesi, että tädin palattua hänet tapettaisiin. Hän otti yhteyttä turvataloon, ja sitä kautta hänet autettiin pakenemaan Somaliasta turvakotiimme.

Saapuessaan hänellä oli mukanaan vain yllään olevat vaatteet ja kallisarvoinen puhelimensa. Maria oli hyvin sairas ja hänellä oli haava päässään.

Kodissa Maria on toipunut ja nyt hänkin evankelioi somaleja sosiaalisen median kautta. Hän onnistui saamaan yhteyden tuttavaan, joka opetti hänet lukemaan ja kirjoittamaan, ja nyt tuttava on myös Jeesuksen seuraaja.

Äskettäin tämä tuttava lähetti Marialle viestin: Marian setä oli saanut selville, missä Maria on, ja oli lähtenyt etsimään tätä tappaakseen hänet.

Turvakodista pyydetään: ”Rukoilkaa! Tämä on Marialle ja meille kaikille hyvin hermostuttavaa aikaa, ja olemme ryhtyneet erityisiin varotoimiin.”

Kiitos, kun muistat turvakotiamme rukouksin!

Kuuntele ohjelmamme ”Kristityiksi kääntyneet somalit löytävät turvapaikan” lauantaina 22.10. kello 15 Radio Deiltä. Somalikristityt ovat aiheena myös ensi tiistain Vartti vainotuille -rukoushetkessä ja tiistaina kello 18.15 Radio Patmokselta tulevassa ”Marttyyrien matkassa” -ohjelmassamme.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print