Your Cart

”Jumala käytti al-Shabaabia”

Samuel sai peräänsä al-Shabaabin terroristit, mutta silläkin oli siunauksensa.

”Samuel” on somali, mutta myös Jeesukseen uskova pastori. Hän oli imaami, joka tuli tuntemaan Jeesuksen vuonna 1987 lähetyslääkärin työn kautta.

Hän kertoi isälleen uskoon tulostaan, jolloin hänet sidottiin ja häntä pidettiin maanalaisessa sellissä, kunnes joukko uskovia onnistui vapauttamaan hänet.

Hän pakeni maasta ja aloitti aikaa myöten uuden elämän. Hän meni naimisiin ja sai lapsia, palvellen paikallisessa seurakunnassaan pastorina ja evankelistana. Hänen työnsä kautta monet somalit tulivat tuntemaan Herran.

Hänen tarinansa ei kuitenkaan pääty siihen.

Joukko somaleja löysi hänet ja he tarjosivat hänen vaimolleen tuhansia euroja, jotta tämä veisi lapset pois Samuelilta. Vaimo suostui ja jätti miehensä muuttaen takaisin Somaliaan. “Vasta silloin kaikki todella alkoi!” Samuel sanoo.

Ulkona pidetyn uskonnollisen tilaisuuden jälkeen hänet hakattiin ja jätettiin kuolemaan. Al-Shabaabin saatua selville hänen olinpaikkansa häntä vastaan julistettiin fatwa. Valitettavasti jopa seurakunta alkoi pelossaan torjua häntä, mutta kiitollisena hän toteaa: ”Herra auttoi minua.”

Yrittäessään saada Samuelin kiinni, al-Shabaab julkaisi hänen tietojaan mainostauluilla ja näytti jopa useilla toreilla Youtube-videoita hänestä. ”Kaikista hienointa oli, että Jumala käytti sitä evankeliumin leviämiseksi: he kertoivat itse evankeliumia ihmisille, joita minä en koskaan olisi tavoittanut!”

Samuelille se oli vaikeaa aikaa. Hän asui yksin ja piilotteli, eikä hän voinut käydä seurakunnassakaan.

Britannian Marttyyrien Äänen (Release International) kumppani Abdul tiiminsä kanssa pystyi kuitenkin auttamaan häntä. He tutustuivat häneen, tarjosivat tukea, turvaa ja ystävyyttä.

Välittömän vaaran haihduttua Samuel alkoi jälleen rakentaa muslimitaustaisten uskovien yhteisöä. Hän oli tietoinen heistä, jotka olivat “lähteneet, mutta eivät saapuneet” ja hän tunsi heidän opettamisen ensisijaisen tärkeänä, jotta yksinäisyys ei nielaisisi heitä. Hänellä oli luonaan asumassa mies, jonka vaimo oli jättänyt hänet tämän käännyttyä kristinuskoon.

”Jaan kotini ja ruokani veljiemme kanssa, jotka tulevat luokseni. Haluamme heille turvallisen paikan, missä he tuntevat olevansa rakastettuja, ja jossa he tietävät heillä olevan perhe ja yhteisö”, Samuel sanoi.

”Somalia oli aiemmin suljetun oven takana, mutta nyt se on avoimempi. Ihmiset ovat nälkäisiä. He ovat kyllästyneitä sotaan. Evankeliumilla on nyt väylä heidän luokseen.”

“Kun näen kansani kärsivän, minun on autettava heitä. Ja aina kun minua vainotaan, näen Herran käden työssä sen keskellä.”

Rukoile Samuelin turvallisuuden puolesta ja hänen työnsä puolesta muslimitaustaisten uskovien opettajana.

Lähde: Release International

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print