Your Cart

Venäjällä teologisilta oppilaitoksilta viety oikeuksia myöntää tutkintoja

Seurakunta Pietarin alueella. Kuva: Ninara/Visualhunt

Huhtikuun 6. päivä Inkerin evankelis-luterilaiselta teologiselta seminaarilta peruttiin heille aiemmin kuulunut oikeus myöntää ylempiä pappistutkintoja. Toinen luterilainen oppilaitos käy parhaillaan vastaavanlaista taistelua. Myös baptistiunionin ja helluntaiunionin opistot ovat menettäneet lisenssinsä, eivätkä ne saa ottaa vastaan uusia opiskelijoita.

Nämä tapahtuivat sen jälkeen, kun tarkastajat olivat todenneet, että oppilaitokset eivät noudattaneet kansallisia opetussuunnitelmia – jota niiltä ei tosin lain mukaan edellytetäkään. Venäjän lain mukaan uskonnolliset oppilaitokset saavat halutessaan päättää seurata kansallista opetussuunnitelmaa, mutta niillä ei ole velvoitetta siihen.

Voidakseen silti pitää oppilaitoksensa käynnissä, osa näistä on päättänyt myöntää vain alempia tutkintoja. Tämä voi kuitenkin jatkossa aiheuttaa lisävaikeuksia papistoa ja pastoreita koulutettaessa, sillä Venäjällä on lokakuussa tulossa voimaan laki, jonka mukaan uskonnollisessa järjestössä palvelevan on täytynyt saada koulutuksensa Venäjällä. Ulkomailla koulutuksensa saaneiden on Venäjällä osallistuttava jatkokoulutukseen voidakseen palvella. Mutta nyt, kun kristilliset uskonnolliset oppilaitokset ovat menettäneet lisenssinsä, niillä ei ole mahdollisuutta tarjota vaadittua koulutusta.

Rukoile näiden teologisten oppilaitosten johtajien puolesta heidän pyrkiessään navigoimaan tässä uudessa sääntöviidakossa tarjotakseen asianmukaista koulutusta tulevien seurakuntien johtajien varustamiseksi. Rukoile Venäjän seurakuntien puolesta, ja että niillä jatkossakin riittää osaavia hengellisiä johtajia.

Lähde: Forum 18

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print