Your Cart

Venäjä: Ukrainaa vastaan sotimasta kieltäytynyt uskova tuomittu vankeuteen

Vyacheslav Reznichenko, hänen vaimonsa ja neljän kuukauden ikäinen lapsensa. Kuva: Telegram

Venäjällä evankelinen kristitty on tuomittu vankeuteenn, koska hän kieltäytyi taistelemasta Ukrainaa vastaan vakaumukseensa vedoten.

Vyacheslav Reznichenko, joka asuu itäisen Venäjän Zarubinossa, on tuomittu kahdeksi vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi työsiirtolaan.

Tuomiosta on yritetty valittaa useita kertoja, mutta kaikki valitukset on hylätty.

Muitakin sotaa vastustaneita tuomittu

Heinäkuussa kristitty rauhanaatteen kannattaja, Andrey Kapahtsyna, tuomittiin vladivostokilaisessa oikeudessa kahdeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankilaan samasta syystä.

Kesäkuussa kerrottiin, että Venäjän ortodoksikirkko vastustaa pasifismia ja pitää sitä harhaoppisena ja yhteensopimattomana kirkon oppeihin.

Kirkon kanta kävi ilmi asiakirjoissa, joita toimitettiin Venäjän ortodoksikirkon pappia isä Ioann Burdinia vastaan käytyyn oikeudenkäyntiin. Hän oli kritisoinut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan saarnassaan ja julkisessa lausunnossaan.

Hänet pidätettiin viime vuoden maaliskuussa ja hän sai sakot ”julkisista teoista, jotka pyrkivät mustamaalaamaan Venäjän armeijan käyttöä Venäjän federaation intressien ja sen kansalaisten puolustamiseksi”.

Tänä vuonna ortodoksikirkon oma oikeusaste tuomitsi Burdinia vastaan ja määräsi, että hän ei saa toimia pappisvirassa, kunnes hän julkisesti katuu puheitaan. Hän kieltäytyi tekemästä niin.

Tämän vuoden elokuussa rangaistiin toista uskovaa rauhanaatteen kannattajaa. Muusikko ja opettaja Anna Chagina sai sakot ja häntä kiellettiin julkaisemasta internetissä sen jälkeen, kun hän oli kritisoinut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Niin ikään elokuussa 55-vuotias pappi, Ioann Kurmoyarov, tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan, ja häntä kiellettiin julkaisemasta mitään internetissä kahteen vuoteen.

Maaliskuussa 63-vuotias kristitty, Mikhail Simonov, tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan, kun hän oli julkaissut sodanvastaisia kommentteja venäläisessä sosiaalisen median alustassa VKontaktessa. Hänen valituksensa tuomiosta hylättiin, ja syyskuun alkupuolella hän oli matkalla työleirille.

Rukoile vangittujen ja heidän perheittensä puolesta. Rukoile rohkeutta ja viisautta Venäjän uskoville, kun he pyrkivät toimimaan vakaumuksensa mukaisesti.

Lue Venäjän uskovien tilanteesta lisää Kartta-sivustoltamme.

Lähteet: Christian Today, CNE, Forum 18

Ukrainan uskovien tukena

Suomen Marttyyrien Ääni jatkaa edelleen avustustoimintaa Ukrainassa. Materiaalista ja hengellistä apua viedään kaikkialle Ukrainaan uskoville ja seurakunnille edelleen jaettavaksi.

Tue avustustyötämme Ukrainassa, lahjoita Ukrainaan viitenumerolla 871404.

Venäjä: Uskonnonvapausjärjestö määrätty suljettavaksi

Venäjä: Uskonnonvapausjärjestö määrätty suljettavaksi Moskovassa oikeus on määrännyt suljettavaksi SOVA-keskuksen, joka on yksi Venäjän johtavista uskonnonvapauden tilaa Venäjällä ja Venäjän valtaamalla Krimillä valvovista järjestöistä. Tämä antaa selvän käsityksen uskonnonvapauden asemasta

Lue lisää »

”Ukrainalainen pastori venäläisten tähtäimessä”- Radio Patmos

Pastori Dmitry Bodiu on kokenut venäläisten miehittäjien maahan tunkeutumisen kahdesti. Ensin asuessaan Krimillä ja toimiessaan seurakunnan pastorina ja myöhemmin venäläisten aloitettua laajamittaisen sodan, jolloin venäläiset valtasivat Dmitryn kotikaupungin Melitopolin.  Dmitry

”Missä Venäjä, siellä ei ole vapautta”- Radio Dei

Venäjän sotilaat ja miehittäjien viranomaiset ovat tehneet Ukrainassa ainakin 76 uskonnolliseksi vainoksi määriteltävää tekoa sen jälkeen, kun sota helmikuussa 2022 alkoi. Ne ovat osa yritystä tuhota kansallinen identiteetti. Tässä ohjelmassa

”Ukrainalainen pastori venäläisten tähtäimessä”- Radio Patmos

Pastori Dmitry Bodyu on kokenut venäläisten miehittäjien maahan tunkeutumisen kahdesti. Ensin asuessaan Krimillä ja toimiessaan seurakunnan pastorina ja myöhemmin venäläisten aloitettua laajamittaisen sodan, jolloin venäläiset valtasivat Dmitryn kotikaupungin Melitopolin. Dmitry

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print