Your Cart

Uskolliset lesket, osa 2 – Nepalilainen Tavesa

Epäjumalien kuvien ympäröimänäkin nepalilainen leski, Tavesa, pysyy vahvana Kristuksessa. Ennen pandemiaa Tavesa kutsui säännöllisesti kuusi naista pieneen, ränsistyneeseen kotiinsa Nepalissa. Näiden tapaamisten aikana naiset lukivat yhdessä Raamattua ja rukoilivat, antamatta seinillä roikkuvissa julisteissa olevien hindujumalien kuvien sokeiden katseiden häiritä heitä.

Kun Tavesan puoliso kuoli noin kahdeksan vuotta sitten, hänen 24-vuotias poikansa pakotti äitinsä muuttamaan tähän alkeelliseen asuntoon, ja otti vanhempiensa kodin itselleen.

Poika on harras hindu, ja vaati äitiään jättämään suosikkijumaliensa kuvat niille sijoilleen, johon hän oli ne ripustanut. ”Jos ottaisin ne pois, hän luultavasti hakkaisi minua”, Tavesa kertoi Marttyyrien Äänen kumppanille.

Tavesasta tuli kristitty kaksi vuotta miehensä kuoleman jälkeen, kun hänen kotikylässään asuvan kristityn rukous paransi hänet sairaudesta.

”Jeesus antoi minulle uuden elämän, ja se on nyt omistettu Hänelle. Rukoilen eniten, että kolme lastani ottaisivat vastaan pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa.”

Rohkeimman julkisen uskontunnustuksensa hän teki ripustaessaan ristin kotinsa seinälle. Toinen hänen tyttäristään otti sen kuitenkin pois, uskoen sen vihastuttavan hindujumalat.

Tavesan lapset eivät ole ainoita, jotka vastustavat hänen uskoaan. Kylän noin 200 perheestä vain kaksi on kristittyjä. Vihamieliset naapurit vaativat häntä usein luopumaan uskostaan.

Rukousvastauksia

Tavesan sinnikkäät rukoukset ovat kuitenkin alkaneet osoittaa merkkejä siitä, että pojan sydän olisi heltymässä. Noin kaksi vuotta sitten poika alkoi sallia Tavesan käydä läheisessä kaupungissa olevassa seurakunnassa. Poika ei maksa hänen bussimatkaansa sinne, toisin kuin jos Tavesan pitää matkustaa bussilla muista syistä, mutta Tavesa on silti kiitollinen Jumalalle tästäkin myönnytyksestä.

Tavesa ei ole koskaan päässyt kouluun, joten seurakuntalaiset ovat opettaneet häntä lukemaan pastorin hänelle antamaa Raamattua. Erityisesti häntä koskettaa jae, jossa kerrotaan Jumalan suojelevan leskiä. Hän rakastaa myös Psalmien lukemista, ne rohkaisevat häntä. Erityisen hyödyllisenä hän pitää Matteuksen evankeliumin kohtaa 5:44, jossa Jeesus käskee meitä rakastamaan vihollisiamme ja rukoilemaan vainoajiemme puolesta.

”Heti sen jälkeen, kun olin lukenut tuon jakeen, aloin rukoilla minua vastustavien puolesta. He eivät vainoa vain minua, he vainoavat Jeesusta. Tajusin, että mitä ihmiset minulle sanovatkaan, he sanovat sen Jeesukselle.”

Tavesa on jo nähnyt useita rukousvastauksia. Hän saa vapaammin harjoittaa uskoaan, ja Herra on auttanut häntä käytännön elämän haasteissa. Viime vuoteen saakka hänen vedenhakumatkansa kesti tunnin suuntaansa, sillä hindunaapurit eivät antaneet hänen ottaa vettä läheisestä kaivosta. Vuoden 2019 monsuunikaudella hänen kattonsa oli vahingoittunut pahoin. Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani auttoi Tavesaa hankkimaan vesipumpun ja uuden katon. ”Kiitän todella Jumalaa näistä siunauksista. Ne auttoivat minua uskomaan vakaasti siihen, että Jumala vastaa rukouksiini.”

Tavesa jatkaa rukoilemista lastensa uskoontulon puolesta ja toivoo, että jonain päivänä he osallistuisivat rukoushetkeen hänen kodissaan, tai ainakin osaan siitä. ”Aina kun kotonani rukoillaan, tunnen erityistä iloa, suurta rauhaa sydämessäni”, hän sanoo. Vaikka Tavesa asuu yksin, hän tietää Jumalan olevan aina kanssaan. ”Koska Jeesus on kanssani, ja niin monet rukoilevat puolestani, en oikeastaan koskaan ole yksin.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print