Your Cart

Nepal – Kristinusko leviää alempien kastien parissa

Kristinusko jatkaa leviämistään Nepalin alimpien kastien parissa huolimatta lisääntyneestä vainosta ja voimaan tulleesta laista, joka kieltää teot, jotka voivat johtaa henkilön vaihtamaan uskontoaan.

Samoin kuin Intiassa, myös Nepalissa monet ”dalitit”, kastijärjestelmän ulkopuolella olevat ”koskemattomat”, näkevät kristinuskoon kääntymisen keinona paeta kastijärjestelmän myötä kohtaamaansa syrjintää.

Nepalin kansallisten kristittyjen keskusjärjestön (FNCN) mukaan 65 prosenttia juuri kristinuskoon kääntyneistä nepalilaisista on daliteja tai alhaisimpiin kasteihin kuuluvia.

Tämä ei ole jäänyt myöskään äärihinduilta huomaamatta, sillä he ovat ryhtyneet vastatoimiin. Niihin kuuluu esimerkiksi valheelliset syytökset pakkokäännyttämisestä, uhkailusta ja väkivallasta. Evankelioinnista voi seurata viisi vuotta vankeutta.

Siitä huolimatta monet dalitit uhmaavat syytetyksi joutumista ja kääntyvät kristinuskoon. Nepal onkin yksi niistä maailman maista, jossa kristinusko kasvaa nopeimmin.

Lähde: International Christian Concern

Kiitos siitä, että Jumalan sana saavuttaa uusia sydämiä vaikeista ajoista huolimatta.

Rukoile näiden uusien uskovien puolesta, että he kestäisivät vastustuksen, ja että löytyisi keinoja vahvistaa ja kasvattaa heitä uskossaan.

Viikon kaikki rukousaiheet saat pdf:nä tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print