Your Cart

Talebanien hallinto hedelmällinen alusta Afganistanin seurakunnan kasvulle

Samalla kun Talebanien hallinto tiukentaa otettaan Afganistanin kansasta, siellä asuvat ihmiset näkevät selkeästi islamin pimeyden ja juoksevat kohti evankeliumin valoa.

”Kuten Jobin kirja sanoo: ’Eikö raunioihin hautautunut kurkota kättään’, samoin käy nälkäisten sielujen ollessa epätoivoisia, ja se on mahdollisuuden hetki”, kertoo Joel Richardson Global Catalytic Ministry (GCM) -järjestöstä. Richardson kertoo historian osoittavan, että ääri-islamilaiset sortohallinnot johtavat herätykseen kristillisen seurakunnan keskuudessa.

”Iranissa on maailman nopeimmin kasvava seurakunta. Isisin riehuttua Syyriassa, sen pohjoisosassa on nyt herätystä … islamilaisen hallinnon valtaannousu on hedelmällistä maaperää, josta seurakunta voi kasvaa”, Richardson selittää.

Afganistanin seurakunta tavoittelee samaa.

”He kokoontuvat yhä, tutkivat Raamattua yhdessä ja kertovat evankeliumia.”

Richardson kertoo erään afgaanikristityn raportoineen: ”Juuri nyt täällä on tuskaa ja iloa. Jumala ei ole lähtenyt pois. Ei ole tarpeen pelätä, mitä Taleban tekee. Kyllä, meille voi tapahtua pahoja asioita, mutta Jumalakin toimii, ja hänen nimensä tulee ylistetyksi.”

Richardson pelkää tämän olevan tyyntä myrskyn edellä, mutta hän sanoo kristittyjen olevan antautuneita Jumalan tahdon toteutumiselle, mitä tahansa se merkitsee.

”He ovat luovuttaneet tulevaisuutensa, kohtalonsa, Jumalan käsiin tietäen, että se voi merkitä marttyyrikuolemaa. He ymmärtävät sen hyvin selvästi, mutta siitä huolimatta he pyrkivät eteenpäin”, hän sanoo.

Afganistanin seurakunta toimi maan alla jo ennen Talebania. Tämä kuva on muutaman vuoden takaa tiloista, joissa afganistanilainen kotiseurakunta kokoontui.

Britannian Marttyyrien Äänen johtaja Paul Robinson muistuttaa, että Afganistanin kristityt kohtasivat vainoa jo ennen Talebanin valtaannousua. Nuo ajat ovat valmistaneet heitä tähän päivään.

”Hyvä asia, jonka voimme sanoa olevan seurausta menneestä, on että Afganistanin maanalainen seurakunta on hyvin valmistautunut tulevaan myrskyyn”, Paul Robinson sanoo. ”Seurakunta on näkymätön, ja se on jo oppinut toimimaan maan alla.”

Tärkein rukousaihe tällä hetkellä on rukoilla heille jumalallista suojelua. Kuten Luukkaan evankeliumissa 4:29-30 sanotaan: ”ajoivat hänet (Jeesuksen) ulos kaupungista ja veivät hänet sen vuoren jyrkänteelle asti, jolle heidän kaupunkinsa oli rakennettu, syöstäkseen hänet alas. Mutta hän lähti pois käyden heidän keskitsensä.”

Pysyä piilossa niiltä, jotka etsivät heitä vahingoittaakseen, samalla kun he jatkavat työtään ihmisten kalastajina. Se on afgaaniseurakunnan toive.

Lähteet: Marttyyrien Ääni, CBN news

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print