Your Cart

Talebanin valtaannousu uhkana myös Pakistanin kristityille

Mies suree itsemurhaiskussa kuolleita läheisiään. Pakistanin Taleban iski vuonna 2013 Peshawarin All Saints -kirkkoon surmaten 127 kristittyä.

Pakistanin seurakunnat ovat kiristäneet turvatoimiaan Talebanin noustua valtaan naapurimaassa Afganistanissa.

Sunnuntaijumalanpalveluksia vartioi nyt aiempaa enemmän aseistettuja vartijoita, sillä aiemmin sunnuntain jumalanpalvelukset ovat olleet terroristien iskujen kohteina.

Pakistanin kristityt pelkäävät Talebanin valtaannousun merkitsevän lisää terrori-iskuja Pakistanissakin. Talebanien valtaannousun epäillään rohkaisevan pakistanilaisia, Talebaniin kytköksissä olevia ääriryhmiä, ja ne saattavat ryhtyä iskemään kristittyjä ja muita uskonnollisia vähemmistöjä vastaan.

Aseistettujen vartijoiden lisäksi etenkin suurimmat seurakunnat ovat lisänneet valvontaa ja henkilöllisyyden tarkastamista. Lisäksi tulijat tarkastetaan metallinpaljastimilla.

“Kun Taleban oli edellisen kerran vallassa, Pakistanissa oli monia terrori-iskuja”, kertoo pakistanilainen ihmisoikeusaktivisti Sajid Christopher.

”Terroristit iskivät kirkkoihin ja muihin kristillisiin yhteisöihin. Niistä tuli selvästi iskujen kohteita. Nyt kun Taleban on palannut, se vahvistaa TTP:tä ja muita islamistisia ryhmiä, joten iskut ovat mahdollisia”, Christopher jatkaa.

TTP, Tehrik-i-Taliban Pakistan, on Pakistanin Taleban, yksi maan väkivaltaisimmista terroristiryhmistä. TTP pyrkii myös kaatamaan Pakistanin hallinnon. TTP on surmannut lukuisia Pakistanin armeijan sotilaita ja poliiseja. Yksi tuhoisimmista iskuista oli hyökkäys kouluun Peshawarissa: kouluun tunkeutuneet asemiehet ampuivat kuoliaiksi 132 koululaista, jotka olivat iältään 8-18-vuotiaita. Myös Peshawarin kirkkoisku All Saints -kirkkoon vuonna 2013 oli TTP:n tekemä. Isku oli Pakistanin historian verisin hyökkäys kristittyjä vastaan. Surmansa sai 127 kristittyä ja yli 250 loukkaantui.

“Maltilliset muslimitkin pelkäävät Talebania, mutta ääri-islamilaisesti ajattelevat iloitsevat Talebanin uudesta valtaannoususta”, Christopher kertoo.

Lähteet: Aid to The Church in Need, Marttyyrien Ääni

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print