Your Cart

Sudanissa islamin hylkäämisestä syytetyt vaarassa

Kerroimme aiemmin neljästä sudanilaisesta kristinuskoon kääntyneestä miehestä, jotka pidätettiin ja heitä uhattiin kuolemantuomiolla islamin hylkäämisen tähden.

Badar Haroun Abdul-Jabbar, Mohamed Haroun Abdul-Jabbar, Tariq Aref Abdallah sekä Mortada Ismael Yousef, jotka kaikki ovat islamista kristinuskoon kääntyneitä, pidätettiin 24. kesäkuuta Zalingeissä, Darfurin alueella. He kaikki ovat noin 20-vuotiaita.

Heidät vapautettiin takuita vastaan 6. heinäkuuta, mutta sitä ennen heitä vastaan oli jo nostettu syytteet islamin hylkäämisestä.

Islamin hylkääminen oli tosin poistettu rikoslaista vuonna 2020, Omar al-Bashirin syrjäyttämisen jälkeen. Bashirin jälkeen alkanut vapaampi aika päättyi viime lokakuiseen vallankaappaukseen, josta näidenkin miesten saamat syytteet ovat osoituksena. Miehille oli sanottu, että tämänhetkinen hallinto on määrittänyt islamin hylkäämisen jälleen rikokseksi.

Myöhemmin tuomari kuitenkin aivan oikein hylkäsi miesten saamat syytteet sanoen, että laki islamin hylkäämisen rangaistavuudesta on kumottu.

Tapaus oli kuitenkin saanut julkisuutta miesten asuinalueella. Heidän vapauduttuaan heidän seurakuntaansa sekä joidenkin sukulaisten koteihin hyökättiin ja niitä ryösteltiin.

Paikalliset äärimuslimit vaativat heidän surmaamistaan, joten miehet ovat joutuneet pakenemaan.

Kiitos Jumalalle, että syytteet näitä uskovia vastaan hylättiin. Rukoile heidän ja muiden Sudanin uskovien turvallisuuden puolesta.

Lähteet: MNN, Church in Chains, MEC

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print