Your Cart

Somalia, missä kristityt ovat takaa-ajettuja

Al-Shabaab etsii islamista kristinuskoon kääntyneitä ja tappaa kaikki kiinni saamansa.

Viikko ennen joulua ”Abdi” oli ajamassa tavalliseen tapaan töihin Mogadishussa, kun hänen autonsa ympärillä alettiin ammuskella.

Hänen hiljennettyään vauhtia joukko AK-47 rynnäkkökivääreillä varustautuneita miehiä lähestyi autoa kuljettajan puolelta. He ampuivat Abdin kuoliaaksi ja pakenivat sen jälkeen autolla. Al-Shabaab oli saanut saaliinsa.

Abdi oli yksi alle 200 salaisesta somaliuskovasta Somaliassa. Kuten lähes kaikki muutkin, hän oli syntynyt muslimina, mutta löytänyt myöhemmin uuden elämän Kristuksessa. Hänen ensikosketuksensa al-Shabaabin kanssa oli tapahtunut kaksi vuotta tuota kohtalokasta päivää aiemmin. Silloin terroristit olivat löytäneet Raamatunsivuja hänen kotoaan tehdessään naapurustossa kotietsintöjä.

Abdi raahattiin välittömästi maanalaiseen selliin, jossa häntä kidutettiin puisilla pampuilla ja lukittiin samaan huoneeseen kuolleiden ihmisten kanssa.

Sieppaajat vaativat häntä kertomaan toisten kristittyjen nimet, mutta Abdi ei suostunut paljastamaan niitä.

Useita viikkoja sieppauksen jälkeen Abdi pääsi pakoon huomattuaan, että vartija oli unohtanut lukita hänen sellinsä oven yöksi. Abdi ryntäsi ulos sellistään ja kapusi muurin ylitse al-Shabaabin vartijoiden ampuessa häntä kohti. Terroristit jahtasivat häntä kahdella autolla, mutta hän onnistui pääsemään pakoon.

Yhdysvaltain Marttyyrien Ääni tuki Abdia etulinjan työntekijänä useiden vuosien ajan, kun hän kertoi Kristuksesta Somaliassa.

Abdin jättämä perintö elää yhä useissa muissa somalimiehissä, jotka hän johdatti Kristukselle, ja muissa kristityissä, joiden kanssa hän oli tekemisissä.

Pieni somaliuskovien joukko jatkaa kokoontumisiaan salaa kodeissa ja kahviloissa. He ymmärtävät, että jos he paljastuvat, edessä on lähes varmasti kuolema. Mutta heille totuus, joka on vapauttanut heidät, on vaaran arvoista.

Somalia, missä kristityt ovat takaa-ajettuja

Viikko ennen joulua ”Abdi” oli ajamassa tavalliseen tapaan töihin Mogadishussa, kun hänen autonsa ympärillä alettiin ammuskella. Hänen hiljennettyään vauhtia joukko AK-47 rynnäkkökivääreillä varustautuneita miehiä lähestyi autoa kuljettajan puolelta. He ampuivat

Lue lisää »

Nuori somaliuskova hakattu pahoin

Nuori uskova somalinainen on viime yönä hakattu, ja Itä-Afrikan turvakotimme johtaja Ameena pyytää rukoilemaan hänen puolestaan! Yasmin tuli uskoon Somaliassa. Kun hänen isänsä sai tietää tyttären luopuneen islamista, isä hakkasi

Lue lisää »

”Somalityön haasteiden ytimessä” – Marttyyrien Matkassa, Radio Patmos

Lähetystyöntekijä Sami Konttinen työskentelee somalityön haasteiden ytimessä Itä-Afrikassa. Tässä Sari Palomäen tekemässä haastattelussa mm. pohditaan miten somaleja voitaisiin parhaiten tavoittaa evankeliumin sanomalla. Ohjelman voi kuunnella myös myöhemmin ohjelma-arkistostamme: marttyyrienaani.fi/radio-ohjelmat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print