Your Cart
Miracle (Ihme) vaihtoi nimensä kunnioittaakseen tapaa, millä Jumala oli johdattanut hänet pimeydestä valoon.

Sierra Leone – Miracle rohkeni astua kirkkoon

27.11.2023

Siitä lähtien, kun nyt 24-vuotias Miracle Conteh kymmenen vuotta sitten hylkäsi sierraleonelaisen salaseuran Jeesusta seuratakseen, hänen ryhmää johtava isoäiti on yrittänyt tappaa hänet.

Ennen uskoon tuloaan Sassa-nimellä tunnettu Miracle (Ihme) oli kahden vuoden ajan osallistunut rituaaleihin, joihin kuului vuorovaikutus demoneiden kanssa, loitsujen lausuminen ja vartaloiden silpominen. Hän oli yhteydessä henkiin niin usein, että hän sanoo tunteneensa pahat henget jatkuvasti ympärillään.

Yli puolet sierraleonelaisista on muslimeja, noin 13 % kristittyjä. Suurin osa lopuista harjoittaa etnisiä uskontoja. Tästä huolimatta kuitenkin noin 90 % on tekemisissä salaseurojen kanssa, jotka määrittävät Sierra Leonessa kaikkia elämänaloja.

Eräänä iltana, kun Miraclen isoäiti oli käymässä toisessa kylässä, kotikylään saapui kristitty pastori projektorin ja pienen valkokankaan kanssa. Hän oli saapunut näyttämään Jeesus-elokuvaa. Elokuvaa katsoessaan Miracle tajusi, että Jeesus oli suojellut kristittyjä, kun hän isoäitinsä kanssa oli yrittänyt hallita heitä pahojen henkien avulla. Miracle kiinnostui ja päätti vierailla kirkossa.

Miraclen isoäiti palasi kotiin ja sai selville, mitä Miracle oli tehnyt. Hän määräsi salaseuralaiset tappamaan lapsenlapsensa.

”He päättivät välittömästi, että koska olin rohjennut astua kirkkoon, minut pitäisi tappaa”, Miracle kertoo. ”Olin rikkonut sääntöjä.”

Noin 30 naista vei Miraclen metsään, pakotti hänet riisuutumaan ja sitoi hänet.

”He ruoskivat minua pahoin sinä yönä”, Miracle sanoo, itkien. ”He sanoivat: ’Jos milloinkaan yrität seurata sitä pastoria, seuraavan kerran tapamme sinut.’”

Välittömästi vapaaksi päästyään Miracle suuntasi kohti pastorin kotia, mutta naiset arvasivat, minne hän oli menossa ja ottivat hänet uudelleen kiinni. He hakkasivat hänet jälleen, ja yksi naisista hieroi murskattua chiliä hänen silmiinsä ja muualle hänen vartaloonsa. Miracle kirkui ja rimpuili. Hän onnistui pääsemään irti naisten otteesta ja juoksi juoksemasta päästyään, kunnes saavutti lopulta pastorin kodin.

Pastori ymmärsi Miraclen hengen olevan vaarassa ja otti vaimonsa kanssa hänet kotiinsa. Naiset saapuivat talolle vähän myöhemmin, kirosivat alueen, missä Jeesus-elokuva oli näytetty ja missä pastori oli johtanut ylistyshetkeä. Naiset heittelivät taloa kivillä läpi yön, aamuun saakka, ja vaativat pastoria luovuttamaan Miraclen heille.

Lopulta pastori onnistui viemään Miraclen erääseen kirkkoon, missä hän oli toisen pastorin luona noin kuukauden verran.

Kirkossa ollessaan Miracle päätti lähteä seuraamaan Kristusta. Kasteella käytyään hän vaihtoi nimekseen ”Miracle”, kunnioittaakseen tapaa, millä Jumala oli johdattanut hänet pimeydestä valoon.

Nyt, kymmenen vuotta myöhemmin, Miracle kuuluu elämää sykkivään seurakuntaan ja jatkaa kasvuaan uskossa.

Viime vuoden joulukuussa Miracle valmistui kolmevuotisesta ompelukoulusta. Hän kertoi olevansa kiitollinen saamastaan ompelukoneesta ja koulussa kerrytetyistä taidoista. Ne auttavat häntä elättämään itsensä ja ovat antaneet hänelle paikan yhteisössä, jossa ei ole tarvetta salailuun.

”Toivon tarinani lukevien rukoilevan puolestani, että pysyn Herrassa”, hän pyytää. ”Se on kaikkein tärkeintä, Kristuksessa pysyminen.”

Lähde: Marttyyrien Ääni USA

Afrikka – Ei paluuta entiseen

Afrikka – Ei paluuta entiseen Kun kristityt kohtaavat ääri-islamisteja Nigeriassa, Nigerissä, Keski-Afrikan tasavallassa ja muualla Afrikassa, Jumalan Sana antaa heille voimaa ja lohtua. Blessing Andrawusin sydän särkyi hänen kuullessaan, että

Lue lisää »

Pelastus sinulle ja sinun perhekunnallesi

Jamila on elänyt väkivaltaisessa avioliitossa yli kolmekymmentä vuotta. Hänet kasvatettiin muslimiksi, ja hänen isänsä pakotti hänet naimisiin ankaran muslimimiehen kanssa. ”En mennyt naimisiin siksi, että hän oli mukava tai hyvä,

Lue lisää »

Veljekset pakenevat perhettään

Veljekset pakenevat perhettään Islamin hylänneet ja kristinuskoon kääntyneet joutuvat Lähi-idässä usein perheittensä torjumiksi. Äskettäin kaksi veljestä joutui pakenemaan kotoaan, kun perhe sai tietää heidän uskostaan. ”Mahmud” ja ”Faisal” löysivät Jeesuksen

Lue lisää »

”Afgaanikristittyjä auttamassa” – Radio Patmos

Tässä ohjelmassa Sari Palomäki haastattelee Brasilian Marttyyrien Äänen työntekijöitä Brunoa ja Maiaa, jotka palvelevat afgaanipakolaisten auttamishankkeessa. Ohjelma on uusinta. Ohjelma löytyy myös ohjelma-arkistosta.

”Afgaanikristityt vainon ytimessä” – TV7

Afganistanissa elokuussa 2021 tapahtunut vallanvaihdos toi maan johtoon ankaraa sharia-lakia noudattavan sunnalaisen ääriliikkeen Talibanin. Vieläkö maassa on kristittyjä ja jos on niin miten afgaanikristityt selviävät ääriolosuhteissa? Aiheesta keskustelemassa Hannu Lahtinen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print