Your Cart

Veljekset pakenevat perhettään

Veljekset pakenevat perhettään

Kuva: Sara Calado/Unsplash

Islamin hylänneet ja kristinuskoon kääntyneet joutuvat Lähi-idässä usein perheittensä torjumiksi. Äskettäin kaksi veljestä joutui pakenemaan kotoaan, kun perhe sai tietää heidän uskostaan.

”Mahmud” ja ”Faisal” löysivät Jeesuksen noin vuosi sitten.

He asuivat yhä vanhempiensa luona, ja pitivät uskonsa perheeltä salassa. Eräänä päivänä isä kuitenkin löysi veljistä vanhemman, Mahmudin, Raamatun.

Isä soitti töissä olleelle Mahmudille ja kertoi äidin sairastuneen yhtäkkiä vakavasti. Mahmudin pitäisi palata välittömästi kotiin. Mahmud ajoi kotiin niin nopeasti kuin suinkin pystyi.

Perille päästyään hän löysi isänsä, vanhimman veljensä ja serkkunsa odottamasta häntä. Sisään taloon astuessaan hän tajusi välittömästi joutuneensa ansaan.

Isä piteli hänen Raamattuaan kohotetussa kädessään. ”Onko tämä sinun Raamattusi?” hän vaati saada tietää. Sillä hetkellä Mahmudin oli tehtävä päätös. Mitä hän sanoisi? Kieltäisikö hän Jeesuksen? Vai pitäisikö hänen tunnustaa, että se on hänen Raamattunsa?

Mahmud myönsi, että Raamattu oli hänen, ja kertoi myös olevansa nyt kristitty. Miehet alkoivat huutaa hänelle, herjata loukkaavilla nimillä, ja pahoinpidellä häntä. Mahmud yritti puolustautua, mutta hän oli avuton ylivoiman edessä.

Faisal saapui kotiin juuri kun Mahmud makasi toivonsa menettäneenä lattialla.

Faisalin onnistui repiä miehet irti Mahmudin kimpusta. ”Pakene talosta! Juokse!” Faisal huusi veljelleen.

Mahmud juoksi ovesta ulos. Hänen paitansa oli repeytynyt ja silmät olivat pahoinpitelyn seurauksena turvoksissa. Mahmud juoksi ja pääsi pakoon.

Sukulaiset yrittivät löytää hänet, mutta kun se ei onnistunut, he kääntyivät Faisalin puoleen. He painoivat aseenpiipun hänen otsalleen ja sanoivat: ”Sinulla on kolme päivää aikaa tuoda veljesi meille, tai me tapamme sinut.”

Pian sen jälkeen Faisal ja Mahmud pakenivat yön turvin toiseen maahan. Nyt he miettivät, miten ja missä jatkaa elämää tästä eteenpäin. Kotiin he eivät voi palata.

Rukoile, että Jumala varjelisi heitä ja pitäisi heistä huolen, kun he yrittävät pysytellä perheeltään piilossa. Rukoile myös, että muukin perhe tulisi tuntemaan Jeesuksen.

Lähteet: MNN, Cry Out Now

Kun perhe toivoo kuolemaasi

Kristittyjen elämä Lähi-idässä on haastavaa, vaikka joillakin alueilla uskovat saavat elää rauhassa ja harjoittaa uskoaan. Eräälle ryhmälle vapaus on kuitenkin harvinaista, tai jopa olematonta. He ovat islamista kristinuskoon kääntyneitä. ”Fatima”

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print