Your Cart

Seurakuntaansa puolustanut venäläinen uskova vankilaan

Vyacheslav Koldiaev Anna-vaimonsa ja lastensa kanssa. Kuva: Marttyyrien Ääni Korea

Arkangelin baptistiseurakunnan entinen jäsen, 28-vuotias Vyacheslav Koldiaev, palasi syyskuussa 2020 aiempaan kotikaupunkiinsa puolustamaan seurakuntaa, jonka rukoushuone uhattiin purkaa.

Pieni baptistiseurakunta oli ollut viranomaisten kanssa ongelmissa vuodesta 2016 lähtien, jolloin yksityiset sijoittajat ja kaupungin hallinto käynnistivät oikeustoimet saadakseen haltuunsa maapalstan, jolla osa rukoushuoneesta sijaitsi.

Rukoushuoneen ympärillä oli ränsistyneitä taloja, mutta kaupunki suunnitteli rakentavansa tontille korkeita kerrostaloja ja ostoskeskuksen. He saivat oikeuden kautta julistettua useat tontilla sijaitsevat talot laittomiksi rakennuksiksi, myös osan rukoushuoneesta.

Seuraavien kolmen vuoden aikana purkuryhmä yritti useita kertoja purkaa kiistanalaisen osan, mutta aina heidän saapuessaan seurakuntalaiset olivat vastassa ja estivät purkamisen. Seurakuntalaiset olivat aina rauhallisia ja kunnioittavia ja kertoivat rukoushuoneellaan olevan asianmukaiset luvat.

Perusteeton tuomio

Kun purkuryhmä saapui 24. syyskuuta 2020 oikeuden päätös käsissään, seurakuntalaiset muodostivat ihmisketjun rukoushuoneensa ympärille.

Nuorempi ulosottomies mursi ihmisketjun vetämällä ensin diakoni Koldiaevin ja sitten muita seurakuntalaisia irti ketjusta ja viemällä heidät poliisiasemalle.

Myöhemmin ulosottomies väitti, että diakoni Koldiaev oli astunut itse pois ihmisketjusta ja pahoinpidellyt häntä. Diakoni sai syytteet ”henkeä ja terveyttä uhkaavan väkivallan käytöstä viranomaista vastaan”. Kyseisestä rikoksesta voi saada jopa kymmenen vuotta vankeutta.

Oikeudenkäynnissä puolustus esitti tapahtumahetkellä kuvatun videon, josta diakoni Koldiaevin syyttömyys kävi selkeästi ilmi. Videosta huolimatta, ja huolimatta siitä, ettei kukaan silminnäkijä todistanut ulosottomiehen väitteen puolesta, ja jopa siitäkin huolimatta, että ulosottomies toistuvasti muutti kertomustaan, diakoni Koldiaev tuomittiin viime vuoden toukokuun 13. päivänä kahdeksi vuodeksi vankilaan.

”Älkää olko surullisia perheemme tähden”

Kaikeksi murheeksi, juuri ennen diakoni Koldiaevin oikeudenkäyntiä hänen pieni lapsensa kaatui ja löi päänsä niin, että hän sai aivovamman. Niinpä Anna-vaimo ei voinut olla edes hyvästelemässä vankilaan menevää miestään, koska hänen piti olla sairaalassa lapsen kanssa.

Anna kertoo, että nyt vuoden ikäinen lapsi on toipumaan päin. Pariskunnalla on myös kolmevuotias lapsi. ”Älkää olko surullisia perheemme tähden”, Anna sanoi. ”Tämä on vain pieni osa Jumalan lasten murheista.” Anna kertoo, että hän saa lapsilisää ja lisäksi tukea ystäviltään. ”Kiitos Jumalalle, kaikkea on riittävästi”, hän sanoi.

Diakoni Koldiaevin vankeustuomion on määrä päättyä 3. maaliskuuta 2023.

Hänen vankilaosoitteensa on tiedossamme, mutta tällä hetkellä posti ei kulje Venäjälle, joten hänelle ei voi kirjoittaa. Sen sijaan voimme muistaa tätä nuorta perhettä rukouksin, samoin kuin koko seurakuntaa.

Lähde: Korean Marttyyrien Ääni

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print