Your Cart

Poliisit hakkasivat pidätettyjä kristittyjä Intiassa

Sabajeet joutui poliisien hakkaamaksi poliisiasemalla Uttar Pradeshissa. Kuva: Morning Star News

Pohjois-Intiassa poliisit pidättivät kaksi kristittyä valheellisten syytteiden perusteella viime kuussa ja hakkasivat heidät poliisiasemalla herjaten samalla heidän uskoaan.

Syyskuun ensimmäisen päivän aamuna Uttar Pradeshin osavaltiossa poliisit vastasivat hätäpuhelun kutsuun, jonka mukaan kristityt suorittivat parhaillaan pakkokäännyttämistä. He ajoivat paikalle ja pidättivät Sabajeetin ja hänen kotiinsa kokoontuneet kaksi muuta kristittyä, Gobinathin ja Chotelalin.

Gobinath päästettiin vapaaksi myöhemmin illalla, mutta Sabajeetia ja Chotelalia kuulusteltiin. Samalla heitä hakattiin latheilla, bambukepeillä, joita oli vahvistettu raudalla. Kristityt tyrmäsivät poliisipäällikön väitteet siitä, että he olisivat pettäneet Intian kääntymällä kristityiksi. He sanoivat rakastavansa kotimaataan, eivätkä olleet satuttaneet ketään.

”Poliisiaseman johtaja syöksyi kimppuumme lathin kanssa ja huusi törkeyksiä: ’Te saastaiset konnat, syötte Intian maaperällä kasvanutta ruokaa, mutta palvelette ulkomaalaisia isäntiä’”, Sabajeet kertoi. ”Hän hakkasi selkiämme ja käsiämme lathilla, kunnes ei enää jaksanut enempää.”

Hän ja Chotelal kertoivat poliisille, etteivät he olleet missään tekemisissä naapurien kanssa, jotka olivat soittaneet poliiseille.

”En ole koskaan käynyt heidän kodeissaan tai juonut mukillistakaan vettä heidän kaivoistaan”, Sabajeet sanoi poliisille. ”Mutta poliisi jatkoi: ’Miksi he olisivat valittaneet sinusta, jos et ole tehnyt mitään väärin? Kerrot Jeesuksesta ja houkuttelet hinduja uskoosi. Kuinka kehtaat käännyttää hinduja kristinuskoon?’”

Sabajeet kertoi, että Jeesuksen kohtaaminen oli muuttanut hänen elämänsä suunnan ja antanut hänelle ja toisille toivoa ennen niin toivottomaan elämään.

”Kerroin poliisille, että ryhdyttyäni seuraamaan Kristusta en enää koskenut alkoholiin, enkä puhunut törkeyksiä. Elämäni on muuttunut. Olen alkanut arvostaa ihmissuhteita ja oppinut huolehtimaan vaimostani ja perheestäni”, Sabajeet kertoi.

Seuraavana aamuna poliisipäällikkö jatkoi uhkailujaan syytteiden nostamisesta miehiä vastaan, jos he eivät lopeta kristillisiä kokoontumisiaan kylässä.

”Sanoimme hänelle yhä uudelleen, että me ainoastaan rukoilemme omissa kodeissamme, emmekä aiheuta kenellekään häiriötä”, Sabajeet sanoi.

Kristityt ilmoittivat tapahtuneesta ADF-ihmisoikeusjärjestölle, jotka puolestaan ottivat yhteyttä ylempään poliisiviranomaiseen. Miehet vapautettiin seuraavana päivänä, mutta heitä syytettiin koronarajoitusten rikkomisesta, joiden mukaan yli viisi henkilöä ei saa olla koolla samaan aikaan.

”Hindutemppelit ja pyhäköt ovat auki, ja ihmisiä kokoontuu niihin suurin joukoin”, Sabajeet sanoi. ”Silti vain meitä syytetään sääntöjen rikkomisesta.”

Vapaiksi päästyään Sabajeet ja Chotelal menivät paikalliseen sairaalaan, mutta lääkärit kieltäytyivät hoitamasta heitä. Heille sanottiin, että heillä pitäisi olla poliisipäällikön lupa – saman miehen, joka heidän vammansa oli aiheuttanut.

”Meillä ei ollut rahaa mennä yksityiseen sairaalaan”, Sabajeet pahoitteli. ”Vaimoni teki lääkeyrteistä ja kurkumasta tahnaa, joilla hoidamme vammoja.”

Sabajeet pyytää rukoilemaan varjelusta heille ja heidän perheilleen, sillä tunnelma kylässä on edelleen kireä.

”Tällä hetkellä rukoilemme salaa kodeissamme, ja naapurit etsivät mahdollisuutta lavastaa meidät syyllisiksi pakkokäännyttämisestä”, Sabajeet sanoi. ”Voisimme joutua taas yön yli hakattaviksi, eikä kukaan tietäisi, mitä meille on tapahtunut.”

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print