Your Cart

Äärihindut hakkasivat pastorin poliisiasemalla Intiassa

Äärihindujen hakattua raskaana olleen kristityn naisen niin, että hän sai keskenmenon, kristityt järjestivät hiljaisen mielenosoituksen poliisiaseman edessä.

Kristityt pelkäävät, etteivät poliisit voi enää taata heidän turvallisuuttaan Intiassa.

Useissa Intian osavaltioissa käyttöön otetut pakkokäännyttämisen kieltävät lait ovat rohkaisseet äärihinduja hyökkäämään kristittyjä, pastoreita ja seurakuntia vastaan väkivaltaisestikin. Vaikka lait kieltävät vain pakkokäännyttämisen, aivan tavanomaisia kristittyjen jumalanpalveluksia, rukouspiirejä ja muita yhteen kokoontumisia on alettu tulkita pakkokäännyttämistä sisältäviksi tilaisuuksiksi. Äärihindut ovat kokeneet oikeudekseen keskeyttää näitä tilaisuuksia ja pahoinpidellä paikalla olijoita.

Äskettäin Chhattisgarhin osavaltiossa asuva pastori joutui äärihindujen hakkaamaksi poliisiasemalla Raipurissa. Hyökkäys on järkyttänyt paikallisia kristittyjä, sillä heistä tuntuu nyt, että edes poliisin läsnäolo ei takaa heidän turvallisuuttaan.

Pastori Ankush Bariayar kutsuttiin Purani Bastin poliisiasemalle Raipuriin. Äärihindut syyttivät pastori Bairayaria laittomasta käännyttämisestä.

Pastori Bariayarin ja kahden muun pastorin saapuessa poliisiasemalle, lähes 50 äärihindun joukko tunkeutui poliisipäällikön huoneeseen ja alkoi hakata pastoria kengillä ja nyrkeillä.

”Koko juttu vaikutti etukäteen suunnitellulta”, nimettömänä pysyvä silminnäkijä kertoo. ”Luulen, että poliisit tiesivät tulevasta hyökkäyksestä. On surullista, että kristityt eivät ole turvassa edes poliisiasemalla.”

”He sanoivat minulle, että he tappaisivat minut”, pastori Bariayar kertoo. ”Luulin olevani turvassa, olinhan poliisiasemalla, mutta olin väärässä. Aluksi poliisit eivät tehneet mitään suojellakseen minua hyökkäykseltä. Vasta kun he löivät minua kengällä ja iskivät nyrkillä kasvoihini, poliisit yrittivät estää heitä jatkamasta pahoinpitelyä.”

Rikosilmoitus kirjattiin seitsemää pastori Bariayarin kimppuun käynyttä vastaan.

”Eikö meillä ole oikeutta mennä poliisiasemalle ja puhua poliiseille?” kysyi tri Arun Pannalal, Chhattisgarhin kristillisen foorumin puheenjohtaja, tiedotusvälineiltä. ”Miksi poliisit eivät estäneet hyökkääjiä ja suojelleet pastori Bariayaria?”

”Meillä on oikeus valita mikä tahansa uskonto ja kertoa siitä”, tri Pannalal jatkoi. ”Tämä on perustuslain takaama perusoikeus. Viranomaisten on rangaistava ankarasti hyökkääjiä, jotka niin röyhkeästi hyökkäsivät pastorin kimppuun.”

Osavaltioissa, joissa käännyttämisen kieltävä laki on voimassa, kuten Chhattisgarhissa, niitä käytetään laajalti väärin. Äärihindut väittävät valheellisesti kristittyjen pakkokäännyttävän ihmisiä oikeuttaakseen hyökkäykset ja häirinnän. Paikalliset poliisit asettuvat usein hyökkääjien puolelle.

Pakkokäännyttämisen kieltävä laki on voimassa myös Uttar Pradeshin osavaltiossa, ja pastori Shyam Sunder joutui sen uhriksi. Poliisit keskeyttivät hänen johtamansa rukouspiirin kokoontumisen aamupäivällä 25. syyskuuta, ja pidättivät pastorin.

Poliisiasemalla poliisit hakkasivat häntä säälittä lähes vuorokauden kestäneen pidätyksen ajan. Hänelle ei annettu myöskään syötävää.

Pastorin ollessa pidätettynä poliisit suorittivat kotietsinnän hänen kodissaan ja takavarikoivat Raamattuja ja kristillisiä laulukirjoja todisteiksi rikoksesta. Sen jälkeen pastoria vastaan nostettiin syytteet pakkokäännyttämisestä.

Lähteet: International Christian Concern, Marttyyrien Äänen lähteet

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print