Your Cart

Pastori ammuttu Pakistanissa, toinen loukkaantui

Pastori William Siraj. Kuva: All Saints Church/Morning Star News

Kristittyjen tyttöjen sieppausten ja valheellisten jumalanpilkkasyytösten lisäksi äärimuslimit ovat nyt menneet teoissaan pidemmälle ja murhanneet anglikaanipastorin.

William Siraj oli seurakuntalaistensa rakastama pastori Peshawarin All Saints -kirkossa. Kirkko on protestanttinen, anglikaaninen seurakunta.

Pastori Siraj teki työtä rauhan ja anteeksiannon puolesta yhteisössä, joka ei ole unohtanut vuoden 2013 syyskuun 22. päivän tapahtumia. Tuona sunnuntaina kaksi itsemurhapommittajaa huusivat, kuinka Pakistanissa ei tulisi olla ei-islamilaisia uskontoja, ja räjäyttivät itsensä. Seurakuntalaiset olivat juuri tulossa ulos kirkosta. Pakistanin historian verisimmässä iskussa kuoli 127 kristittyä ja loukkaantui yli 250.

Sunnuntaina 30. tammikuuta 75-vuotias pastori Siraj ja hänen työtoverinsa pastori Patrick Naeem lähtivät jumalanpalveluksen jälkeen autolla kotimatkalle, kun toistaiseksi tuntemattomat, moottoripyörällä ajaneet miehet, ampuivat heitä kohti. Pastori Siraj kuoli välittömästi, Naeem selviytyi lähes ihmeen kaupalla vain pienin vammoin. Joidenkin lähteiden mukaan autossa oli myös kolmas seurakuntalainen, joka ei kuitenkaan loukkaantunut.

”Yksi luoti osui Sirajia otsaan ja yksi käteen ja hän kuoli välittömästi. Pastori Naeemia luoti osui käteen. On ihme, että pastori Naeem ja kolmas pastori selvisivät luotisateesta”, kertoo Peshawarin piispa Humphrey Peters.

Sairaalaan viety pastori Naeem muisti havainneensa, kuinka kaksi miestä odotti kirkon ulkopuolella. Heillä oli kypärät päässään ja viltit hartioillaan. Pastoreiden lähtiessä matkaan miehet seurasivat heitä moottoripyörällä.

Pakistanin poliisi tutkii iskua terrorismirikoksena, mutta toistaiseksi hyökkääjien henkilöllisyydestä tai motiivista ei ole tietoa. Turvallisuusjoukot eivät myöskään olleet joulun jälkeen varoittaneet terrori-iskujen mahdollisuudesta.

”Siraj oli menettänyt vävynsä vuoden 2013 iskussa”, Peters kertoo. ”Pastoria jäivät suremaan hänen vaimonsa, poika ja tytär. Tämä on hyvin traaginen menetys seurakunnallemme.”

Lähteet: Bitter Winter, International Christian Concern, Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print