Your Cart

Pakistanissa jo neljä kristittyä tyttöä siepattu tänä vuonna

Mahnoor Ashraf. Kuva: Morning Star News/Mahnoorin perhe

Tammikuun 17. päivänä muutamat pakistanilaiset ihmisoikeusjärjestöt järjestivät mielenosoituksen Karachin lehdistöklubin edessä kristittyjen tyttöjen sieppausten johdosta.

Tänä vuonna jo neljä teini-ikäistä kristittyä tyttöä on siepattu Pakistanissa. Yksi heistä on 14-vuotias Mahnoor Ashraf.

Mahnoor katosi pian sen jälkeen, kun hän aamulla 4. tammikuuta lähti 8-vuotiaan veljenpoikansa kanssa käymään läheisessä kaupassa Lahoren kaupungissa.

Veljenpoika ryntäsi kotiin kertomaan, että Mahnoor oli siepattu. Mahnoorin vanhempi veli, Akram Masih Chaudhry, kertoo perheen ryhtyneen välittömästi etsimään Mahnooria, joka on perheen neljästä lapsesta nuorin.

Pian kävi ilmi, että Mahnoorin oli siepannut heidän musliminaapurinsa, 45-vuotias Muhammad Ali Khan Ghauri, ystäviensä avustuksella. Ghauri on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Mahnoorin perhe meni Ghaurin kotiin, mutta mies ei ollut siellä.

”Ghaurin talo on samalla kadulla kuin meidän talomme, ja perheemme olivat olleet hyvissä väleissä keskenään”, Akram kertoo.

Ghauria, tai Mahnooria, ei ole näkynyt tuon päivän jälkeen.

Perhe teki rikosilmoituksen seuraavana päivänä, mutta asiaa tutkiva poliisi oli hidas liikkeissään, Akram kertoi.

”Lopulta tammikuun 7. päivänä Ghaurin perhe kertoi meille, että Mahnoor oli kääntynyt islamiin ja mennyt naimisiin Ghaurin kanssa heti sieppauspäivänään”, Akram kertoo.

Mahnoorin isä on tehnyt rikosilmoitukset kaikista epäillyistä sieppaukseen, pakkokäännyttämiseen ja laittomaan avioliittoon osallistuneista. Ghauri sieppasi Mahnoorin ystäviensä Muhammad Waqasin, Raza Alin ja Muhammad Imranin kanssa, ja paikallinen islamilainen uskonnollinen johtaja Muhammad Ibrar suoritti islamilaisen vihkimisen huolimatta siitä, että hän tiesi Mahnoorin olevan alaikäinen.

Islamilaisessa avioliittotodistuksessa kerrotaan Mahnoorin iäksi 19 vuotta, vaikka syntymätodistuksen mukaan hän on syntynyt 19.8.2007.

Poliisit eivät ole vielä vapauttaneet Mahnooria, Akram sanoi ja lisäsi, että he pelkäävät perheen äidin terveyden puolesta, sillä hän on shokissa ja suree tytärtään.

”Poliisit eivät tee mitään Mahnoorin löytääkseen”, Akram sanoi.

Mahnoorin sieppauksen kanssa samana päivänä siepattiin serkukset Zarish (17) ja Angel (15). Heidät siepattiin Kot Radhan Kishanissa, kun he olivat lähteneet ostoksille.

Muutama päivä myöhemmin, tammikuun 7. päivänä, 16-vuotias Kiran siepattiin koulustaan Okarassa. Sieppaaja, Muhammad Arif, raiskasi Kiranin autossaan. Sen jälkeen hän hylkäsi tiedottomana olleen Kiranin kotitalonsa eteen.

Vuosittain vähintään 1000 vähemmistöuskontoihin kuuluvaa tyttöä ja naista siepataan Pakistanissa. Siepatut pääsevät vain harvoin vapaiksi, ja sieppaajat selviytyvät yleensä rangaistuksetta.

Lähteet: Morning Star News, UCA News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print