Pakistan – Seitsemän vuotta pahimmasta kristittyihin kohdistuneesta pommi-iskusta

Pakistanissa kristityt jättävät kenkänsä kirkon ulkopuolelle. Nämä kengät kuuluvat pommi-iskussa kuolleille tai loukkaantuneille.

Pohjois-Pakistanin Peshawarin kaupungissa kristityt kokoontuivat 22. syyskuuta muistamaan seitsemän vuotta sitten tapahtunutta All Saints -kirkon pommi-iskua. Vuonna 2013 tapahtuneessa iskussa kuoli enemmän kristittyjä kuin missään muussa Pakistanissa tapahtuneessa kristittyjen vastaisessa iskussa.

Syyskuun 22. päivänä vuonna 2013 kaksi Pakistanin Talebaniin kytköksissä ollutta itsemurhapommittajaa räjäytti itsensä All Saints -kirkon pihalla, kun kristityt olivat poistumassa jumalanpalveluksesta. Räjähdyksen jälkeen kirkon piha oli sirpaleiden, ruumiinosien ja veren peitossa. Savun hälvettyä kävi ilmi, että noin 100 kristittyä oli kuollut, ja satoja loukkaantunut.

Seitsemän vuotta on kulunut, mutta monet seurakuntalaiset kamppailevat yhä iskun seurauksien kanssa.

”Jokainen päivä tuntuu siltä, kuin isku olisi juuri tapahtunut”, kertoo leskeksi jäänyt Christina. ”Tunnen olevani paikalleni jumiutunut. On vaikea huolehtia kolmesta lapsesta aivan yksin.”

”Hyökkäyksestä on näköjään kulunut seitsemän vuotta”, Sumbal William, sanoo. ”Tuska kolmen perheenjäsenen menettämisestä on silti tuoreena mielessäni. On mahdotonta unohtaa sitä veristä päivää, joka muutti loput elämäni päivät murheeksi.”

Rukoile All Saints -seurakunnan pommi-iskusta selviytyneiden, ja Pakistanin muiden kärsivien kristittyjen puolesta!

Lähde: International Christian Concern

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print