Your Cart

Pakistanissa vapautusta odottavan pariskunnan ja asianajajan henget uhattuina

Rukoile Shaguftan ja Shafqatin, sekä Saif ul-Malookin turvallisuuden puolesta.

Pakistanissa jumalanpilkasta kuolemaan tuomitun kristityn pariskunnan tuomioiden kumoaminen on johtanut vaatimuksiin heidän, ja heitä edustaneen asianajajan murhaamisesta.

Lahoren hovioikeus kumosi 3. kesäkuuta Shagufta Kausarille ja hänen aviomiehelleen Shafqat Emmanuelille vuonna 2014 jumalanpilkasta langetetun kuolemantuomion. Heidän väitettiin lähettäneen profeetta Muhammedia herjaavia tekstiviestejä. Pariskunnan tuomioistaan tekemien valitusten käsittelyä lykättiin toistuvasti viimeisen kuuden vuoden ajan.

Shagufta ja Shafqat ovat yhä vankilassa odottamassa vapautumistaan, mutta nyt he joutuvat pelkäämään henkensä edestä. Heitä edustaneen, korkeimman oikeudenkin tuomarina toimineen Saif ul-Malookin henki on myös vaarassa. Ääri-islamilaisten uskonnollisten puolueiden jäsenet ovat julkisesti vaatineet ”Shaguftan, Shafqatin ja minun itseni kaulojen katkaisua”, Malook kertoi.

”Sosiaalinen media on täynnä meitä kohtaan vihaa uhkuvia viestejä, ja myös vapauttaneen päätöksen antaneita kahta tuomaria vastaan”, Malook sanoi. ”Meidän kaikkien tähän tapaukseen liittyneiden henget ovat suuressa vaarassa. Vaikutusvaltaiset, eri puolueita edustavat muslimijohtajat yllyttävät miljoonia pakistanilaisia muslimeja tappamaan meidät, ja lupaavat tappajille pääsyä paratiisiin. Tällaiset yllykkeet saavat köyhiä muslimeja syyllistymään kylmäverisiin murhiin.”

Malook kertoo, että häntä syytetään ”liittoutumisesta” herjaajien kanssa, ja tuomareita puolestaan pariskunnan vapauttamisesta kansainvälisen painostuksen johdosta.

”Se on absurdia, sillä vaikka tapaus hyvin todennäköisesti otettiin käsittelyyn ja vietiin loppuun kolmessa päivässä EU-päätöslauselman vuoksi, päätös kuitenkin annettiin ansioiden perusteella”, Malook sanoo.

Malook oli kohonnut yhdeksi Pakistanin parhaista ihmisoikeusasianajajista sen jälkeen, kun Punjabin kuvernöörin Salman Taseerin murhannut Mumtaz Qadri, Taseerin henkivartija, tuomittiin kuolemaan. Vuonna 2018 hän voitti vapauden Asia Bibille, Pakistanin tunnetuimmalle jumalanpilkasta kuolemaan tuomitulle, jonka vapauttamista Taseer oli vaatinut vahvasti.

”Olen harras muslimi, ja rakastan profeetta Muhammedia samoin kuin muutkin muslimit”, Malook sanoi. ”Jumalanpilkasta syytettyjen kristittyjen puolustaminen on lain mukainen, perustuslaillinen ja islamilainen velvollisuuteni.”

Malook sanoi pelkäävänsä, että kun Shagufta ja Shafqat lopulta vapautetaan vankilasta, Pakistanissa puhkeaa väkivaltaisia mellakoita.

”Tilanne tulee luultavasti olemaan pahempi kuin lokakuussa 2018, jolloin ääri-islamistit pysäyttivät koko Pakistanin korkeimman oikeuden vapautettua Asia Bibin.”

Malook kertoo, että valtion turvallisuustahojen reaktio pyyntöihin heidän suojelemisestaan on ollut ”äärimmäinen pettymys”.

”Pääministeri Imran Khanin hallitus ei halua menettää ääri-islamisteilta saamaansa tukea”, hän sanoi. ”On epätodennäköistä, että valtion viranomaiset huolehtisivat turvallisuudestamme, joten kyllä, olen erittäin huolissani meidän kolmen, sekä perheeni puolesta.”

Pakistanin asianajajia edustava korkein taho, Pakistanin lakimiesten neuvosto (PBC), on tuominnut jyrkästi korkeimman oikeuden tuomareihin ja Malookiin kohdistuneet uhkaukset.

Shaguftan veli, Joseph Janssen, kertoi samanlaisista huolistaan. Hän kertoi, että viranomaisten on huolehdittava heidän turvallisuudestaan.

”Islamistiset voimat ovat kärsineet suuren takaiskun, kun pariskunnan tuomiot kumottiin, ja on epätodennäköistä, että he istuvat hiljaa katsomassa, kun pariskunta poistuu vankilasta.”

Rukoile Shaguftan, Shafqatin, Malookin ja tuomareiden turvallisuuden puolesta. Kuuntele myös tiistaina 21.6.21 kello 18.15 Radio Patmokselta tuleva Marttyyrien Matkassa -ohjelma, jossa kerrotaan jumalanpilkkasyytösten vuoksi pakenemaan joutuneesta pakistanilaisesta kristitystä perheestä.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print