Your Cart

”Pakistanissa siepatusta tyttärestään taistellut isä tapettu”

Pakistanissa siepatusta tyttärestään taistellut isä tapettu

Joulukuussa Faisalabadissa siepattiin 12-vuotias kristitty tyttö, Hoorab Masih. Hänet pakkokäännytettiin islamiin ja pakotettiin naimisiin sieppaajista toisen, Usmanin, kanssa. Hoorabin leski-isä Basharat Masih taisteli kuukausia saadakseen tyttärensä takaisin ja onnistui siinä lopulta maaliskuun loppupuolella. Kerroimme siitä huhtikuun alussa.

Joulukuun 28. päivänä Hoorab oli mennyt Muhammad Mustafan omistamaan ruokakauppaan ostoksille, mutta takaisin tyttöä ei kuulunut.

Hoorabin nuorempi sisar Salaika lähti etsimään siskoaan kylästä, ja useat asukkaat kertoivat nähneensä hänet Muhammad Mustafan kaupassa töissä olevan Mohammad Usmanin seurassa.

Myöhemmin selvisi, että Usman oli houkutellut tytön mukaansa luvaten ostaa hänelle uuden mekon basaarista. Sen sijaan hän vei Hoorabin Faisalabadista noin 40 kilometrin päässä sijaitsevaan Chiniotiin. Siellä hän raiskasi Hoorabin, pakkokäännytti hänet islamiin ja pakotti tytön naimisiin kanssaan.

Uhkaukset kävivät toteen

Basharat epäili, että sieppaus oli kosto: ”Noin vuosi sitten kehotin Mustafaa jättämään kristityt tytöt rauhaan sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt lähennellä yhtä heistä kaupassaan. Luulen, että hän kosti minulle.”

Maaliskuun loppupuolella Hoorab kertoi oikeudessa haluavansa palata kotiin.

Isää ja tytärtä oli uhkailtu kuolemalla oikeudenkäynnin aikana.

Basharatin sisar Maryam Bibi kertoi, että Basharat oli osallistunut kyyhkynlennätyskilpailuun huhtikuun 24. päivänä, kun hän kuuli ulkoa huutoa. Maryam ryntäsi kadulle ja näki hyökkääjät Basharatin kimpussa pahoinpitelemässä häntä, kunnes hän kuoli.

Pakistanilaisen ihmisoikeusjärjestö Human Rights Focusin johtaja Naveed Walter pitää hänkin Basharatin murhaa kostona.

”Basharat Masih tapettiin, koska hän oli Hoorabin isä. Elämme maassa, jossa tyttärelleen oikeutta vaatinut isä voidaan tappaa”, Walter sanoi.

Uhkaukset isää ja tytärtä vastaan eivät olleet loppuneet oikeudenkäynnin päätyttyä.

”Hoorabin tapaus on jälleen osoittanut, kuinka uhkaukset kristittyjä kohtaan eivät lopu oikeudenkäynnin jälkeenkään. Uskonnolliset vähemmistöt ovat helppoja uhreja. Heitä siepataan, pakkokäännytetään ja pakkonaitetaan. Bashart Masihin murhaajat on saatettava oikeuden eteen”, Naveed Walter vaati.

Hoorabin kotiinpaluussa auttanut ihmisoikeusaktivisti Robin Daniel vaatii muutoksia lainsäädäntöön.

”Laki pakkokäännyttämistä vastaan, jonka edellinen hallinto hylkäsi epäislamilaisena, on otettava uudelleen käsittelyyn ja lapsiavioliittoja rajoittava laki on otettava käyttöön.”

Lähde: AsiaNews

Pakistanin uskovien tekemä avustustyö suurennuslasin alla

Pakistanissa noin 300 pastoria, pyhäkoulunopettajaa ja hyväntekeväisyysjärjestöä on saanut Kansalliselta tiedustelupalvelulta haasteen liittyen epäilyihin heidän saamistaan varoista ja niiden käytöstä. Tämä on aiheuttanut huolta ja epävarmuutta uskovien parissa. Faisalabadissa itsenäiset

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print