Your Cart

Pakistan: Siepattu 13-vuotias tyttö palautettu kotiin

Joulukuussa siepattu 13-vuotias kristitty faisalabadilainen tyttö, Hoorab Masih, on päässyt takaisin kotiin.

Hoorabin isä, Basharat, elättää neljää lastaan päivätyöläisenä, vaikka hänellä on astma ja hänen käsivartensa on murtunut.

Isänsä poissa ollessa Hoorab käy ruokaostoksilla pienempiä sisaruksiaan varten, sillä perheen äiti on kuollut.

Joulukuun 28. päivänä Hoorab oli mennyt Muhammad Mustafan omistamaan ruokakauppaan ostoksille, mutta hän ei palannut.

Hoorabin nuorempi sisar Salaika lähti etsimään siskoaan kylästä, ja useat asukkaat kertoivat nähneensä hänet Muhammad Mustafan kaupassa töissä olevan Mohammad Usmanin seurassa.

Myöhemmin selvisi, että Usman oli houkutellut tytön mukaansa luvaten ostaa hänelle uuden mekon basaarista. Sen sijaan hän vei Hoorabin Faisalabadista noin 40 kilometrin päässä sijaitsevaan Chiniotiin. Siellä hän raiskasi Hoorabin, pakkokäännytti hänet islamiin ja pakotti tytön naimisiin kanssaan.

Katoamista seuraavana päivänä Basharat Masih meni tekemään poliiseille katoamisilmoituksen. Kaksi päivää myöhemmin sekä kauppias että Usman pidätettiin ja muutaman tunnin päästä saatiin selville, että Hoorab oli dar-ul-Aman -nimisessä naisten turvakodissa.

Miehet kuitenkin vapautettiin muutaman päivän päästä ja he katosivat jälleen Hoorab mukanaan.

Lopulta viranomaiset löysivät Hoorabin ja sieppaajat helmikuun 17. päivänä ja Hoorab tuotiin oikeuteen. Luultavasti pahasti peloteltu tyttö kertoi oikeudessa, että hän oli omasta halustaan kääntynyt islamiin eikä enää halunnut asua oman perheensä luona. Oikeus päätti lähettää Hoorabin asumaan naisten turvakotiin.

Hoorabin isä epäilee tyttärensä sieppauksen olleen kosto. ”Noin vuosi sitten kehotin Mustafaa jättämään kristityt tytöt rauhaan sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt lähennellä yhtä heistä kaupassaan. Luulen, että hän kosti minulle.”

Usman on myös myöntänyt, että avioliitto ei ole laillisesti pätevä, joten oikeus on mitätöinyt sen.

Hoorab vietti turvakodissa yli kuukauden, mutta 24. maaliskuuta hän kertoi oikeudessa haluavansa päästä takaisin kotiin.

Toisin kuin monien muiden siepattujen pakistanilaistyttöjen kohdalla käy, Hoorab on nyt jälleen perheensä luona, mutta on selvää, että hänenkin toipumisensa tulee vaatimaan aikaa.

Lähteet: AsiaNews, Pakistan Christian News, CLAAS-UK, Pakistan Christian Post, Marttyyrien Ääni Australia

Pakistan – 13-vuotias kristitty tyttö siepattu

Pakistanissa kristityn perheen osoittama vieraanvaraisuus johti 13-vuotiaan tyttären sieppaukseen. Zarvia Pervaizin perhe oli ottanut luokseen asumaan taloudellisiin vaikeuksiin joutuneen muslimipariskunnan lapsineen. Imran Shahzad, hänen vaimonsa Adiba ja heidän kolme lastaan

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print