Your Cart

Pakistanin uskovien tekemä avustustyö suurennuslasin alla

Marttyyrien Äänen tiimi (vasemmalta Ritva Huusko, Petri Nuotio ja Sari Palomäki) osallistuivat tukemamme ompelukoulutuksen avajaisiin Pakistanissa viime vuonna. Koulutus avaa köyhille kristityille naisille oven parempaan elämään. Vasemmalla puhumassa yhteistyökumppanimme Nargus.

Pakistanissa noin 300 pastoria, pyhäkoulunopettajaa ja hyväntekeväisyysjärjestöä on saanut Kansalliselta tiedustelupalvelulta haasteen liittyen epäilyihin heidän saamistaan varoista ja niiden käytöstä. Tämä on aiheuttanut huolta ja epävarmuutta uskovien parissa.

Faisalabadissa itsenäiset evankeliset seurakunnat valittavat häirinnästä sen jälkeen, kun Kansallinen tiedustelupalvelu (FIA) alkoi tutkia niiden rahaliikennettä maaliskuussa.

Noin 300 henkilöä, mukaan lukien pastoreita, pyhäkoulujen opettajia ja hyväntekeväisyysjärjestöjen työntekijöitä, ovat saaneet viime kuussa haasteita, paikalliset kristilliset johtajat kertovat.

Saamissaan ilmoituksissa sanotaan, että heihin kohdistuu tutkinta epäiltynä ”osallisuudesta rahanpesuun” ja että heidän tulisi henkilökohtaisesti tulla esittelemään kirjanpitonsa tiedustelupalvelun toimistoihin Faisalabadissa.

Heiltä halutaan tietää tulojen lähde, pankkitiedot, sekä viiden vuoden ajalta todistus maksetuista veroista.

Pakistanin rahanpesulaki vuodelta 2010 pyrkii torjumaan terrorismin rahoittamista. Sen mukaan rangaistus voi olla jopa 10 vuotta vankeutta ja viiden miljoonan rupian (n. 16 000 euroa) sakko.

”En ole koskaan ollut niin peloissani”

Pastori Rauf Shad kertoo, että hän ja hänen tyttärensä saivat haasteen maaliskuun 24. päivänä. Viranomaistapaamisessa häneltä kyseltiin työstään tiilentekijöiden parissa ja rakenteilla olevasta helluntaiseurakunnasta Faisalabadin Warispuran alueella, jossa asuu noin 4000 kristittyä.

”He olisivat voineet kutsua pelkästään minut, sillä olen järjestöni johtaja. Siviiliasuinen poliisi uhkasi pidättää minut ja sanoi, että poissa ollessani minun kaksi tytärtäni kutsuttaisiin sijastani”, Shad kertoi.

Pastori sanoi, että häneltä kyseltiin myös uskovilta saamistaan kolehdeista ja henkilöistä, joita hän avustaa.

”Olen ollut pastori neljä vuotta, enkä ole koskaan sinä aikana ollut niin peloissani”, hän sanoi.

Mistä on kyse?

Pakistanissa kristilliset järjestöt tekevät työtä muun muassa sen eteen, että tämäkin pieni tyttö saisi käydä koulua tiilikärryn työntämisen sijaan.

Pakistanin uskonnollisia vähemmistöjä puolustavan kristillisen Minorities Alliance Pakistan -järjestön virkailijat kertoivat aikovansa vastustaa ”kristittyjen häirintää”.

Järjestön johtaja Akmal Bhatti kertoi Faisalabadin lehdistöklubilla huhtikuun 6. päivänä pidetyssä lehdistökonferenssissa, että he tulevat auttamaan pastoreita oikeudessa.

Bhatti oli tavannut joitakin pastoreita ja pyytänyt heitä laatimaan valituksen. Se on tarkoitus esittää Lahoren hovioikeudelle.

Jos valitus hylätään, Bhatti sanoi, ”ainoaksi vaihtoehdoksemme jää esiintyä oikeudessa syytettyinä”.

”Jotkut korruptoituneet viranomaiset metsästävät pastoreita kuin verenhimoiset sudet. Pastoreiden perheitä, mukaan lukien nuoria tyttäriä, häiritään”, Bhatti sanoi.

Bhatti sanoo Pakistanin kristittyjen olevan rauhaa rakastavia ihmisiä, joista kenelläkään ei ole osaa terrorismiin. Seurakuntien ja järjestöjen saamat vaatimattomat tulot käytetään koulujen ylläpitoon ja hädänalaisten auttamiseen.

Miksi tällainen tutkinta on päätetty nyt kohdistaa itsenäisiin evankelisiin seurakuntiin ja kristillisiin hyväntekeväisyysjärjestöihin? Kysymys aiheuttaa huolta ja pelkoa pastoreiden ja yhdistysten työntekijöiden keskuudessa. Vastaavia haasteita ei ole esitetty valtavirtaa edustaville seurakunnille tai järjestöille.

Pakistanissa juuri itsenäiset seurakunnat ja pienet järjestöt ovat niitä tahoja, jotka tarjoavat apua ja koulutusta esimerkiksi köyhille kristityille tiilentekijäperheille ja toimivat siellä, missä he ovat. Myös Marttyyrien Äänen työ tiilentekijäperheiden lasten koulutuksen tukemisessa, naisten ompelukoulutuksessa ja heidän muussa avustamisessaan tapahtuu tällaisen järjestön kautta.

Lähde: UCAnews, Marttyyrien Ääni

Marttyyrien Ääni Pakistanissa

Marttyyrien Äänen ryhmä, Sari, Ritva ja Petri, vierailivat aiemmin huhtikuussa Pakistanissa. Vierailut tiilitehtaalla, tiiliorjaperheiden lasten kouluissa ja tukemiemme ompelukurssien valmistujaisissa osoittivat, että Marttyyrien Äänen tuki tulee tarpeeseen ja että tuella

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print