Your Cart

Pakistan: Kaksi siepattuna ollutta tyttöä päässyt pakoon

Anita Emmanuel äitinsä ja asianajajan kanssa. Kuva: Marttyyrien Ääni Australia/CLAAS-UK

Kaksi kristittyä pakistanilaistyttöä on päässyt pakenemaan sieppaajiltaan yli vuosi sieppaustensa jälkeen.

Anita Emmanuel oli 16-vuotias, kun hänet siepattiin viime vuoden elokuussa. Nayab Gill siepattiin viime vuoden toukokuussa, ja hän oli tuolloin 13-vuotias. Vaikka molemmat ovat nyt päässeet pois sieppaajiensa kynsistä, heidän asiansa eivät silti ole hyvin: Nayab ei uskalla edes palata kotiin.

Anita Emmanuel ja petetty luottamus

Anita Emmanuelin sieppaaja oli hänen riksakuljettajansa, Muhammad Wasim. Sieppauksen aikaan Anita kävi koulua kymmenettä luokkaa. Koska molemmat hänen vanhempansa kävivät töissä, he olivat sopineet luottamansa riksakuljettajan kanssa, että hän kuljettaisi Anitan päivittäin kouluun ja kotiin.

Viime vuoden elokuun viimeisenä päivänä Muhammad haki Anitan koulusta. Kodin sijasta hän lähtikin viemään Anitaa toiseen kaupunkiin. “Yritin huutaa, mutta hän pysäytti riksan ja kielsi minua huutamasta, tai hän tappaisi minut. Olin peloissani ja pysyin hiljaa, sillä minulla ei ollut vaihtoehtoja”, Anita kertoo.

”Minua pidettiin lukitussa huoneessa, jossa Muhammad käytti minua seksuaalisesti hyväkseen kerta toisensa jälkeen”, hän jatkaa. ”Jos taistelin vastaan, en saanut ruokaa. Useina päivinä en saanut edes vettä.”

“Eräänä päivänä joitakin miehiä tuli taloon ja Muhammad pakotti minut allekirjoittamaan joitakin papereita. Hän sanoi, että olin nyt muslimi ja naimisissa hänen kanssaan. Olin järkyttynyt, mutta olin yksin enkä voinut tehdä muuta kuin totella.”

”Kuukausia myöhemmin sain tilaisuuden paeta. Löysin takaisin kotiin, ja vanhempani iloitsivat nähdessään minut elossa. Koko perhe itki.”

Anitan isä, Emmanuel Masih, kertoo mitä perhe oli käynyt läpi. ”Kun Anita ei sinä päivänä tullut koulusta kotiin, me huolestuimme”, hän kertoo.

”Menimme koululle, mutta paikalla oli vain vartija, joka sanoi Anitan lähteneen tavalliseen tapaan riksakuljettajan kyytiin.”

”Soitin Muhammadille, mutta hän ei vastannut. Menimme poliisiasemalle ja kerroimme tyttäremme katoamisesta, mutta he käskivät odottaa vielä yhden päivän. Perheemme ei nukkunut sinä yönä. Ajattelin vain tytärtäni ja rukoilin hänen puolestaan.”

”Seuraavana aamuna menin poliisiasemalle tekemään rikosilmoituksen Muhammadista. Mitään ei tapahtunut useaan päivään, ja olin pettynyt. Sitten Muhammad tuli kotiini ja alkoi uhkailla minua. Hän sanoi, että minun pitäisi perua rikosilmoitus tai en koskaan enää näkisi tytärtäni.”

”Sitten eräänä päivänä Anita palasi kotiin. Hän oli heikko, peloissaan ja itki lakkaamatta. Hänen äitinsä ja minä olimme niin onnellisia nähdessämme hänet elossa.”

”Kun Muhammad sai tietää, että Anita on palannut kotiin, hän alkoi uhkailla meitä. Minä päätin muuttaa perheeni kanssa toiseen kaupunkiin pitääkseni Anitan ja perheemme turvassa.”

Nayabin hyväntekijä: susi lampaan vaatteissa

Nayab Gill. Kuva: Morning Star News

Nayab kävi koulua seitsemännellä luokalla. Viime vuoden toukokuussa koulu suljettiin koronan vuoksi. Koulun ollessa suljettuna Nayab teki apulaisena työtä lähistöllä sijaitsevassa kauneussalongissa, jonka omisti 30-vuotias Saddam Hayat, naimisissa oleva neljän lapsen isä.

Nayabin isä Shahid Gill kertoo: ”Hayat sanoi minulle, että Nayab voisi opetella salongin töitä ja saada siitä rahaa perheelle. Hän jopa tarjoutui kuljettamaan Nayabin töihin ja kotiin, sanoen että Nayab oli kuin hänen oma tyttärensä.” Muutaman kuukauden jälkeen Hayat lakkasi kuitenkin maksamasta palkkaa.

Viime vuoden toukokuun 20. päivänä Hayat ja kuusi muuta miestä tulivat hakemaan Nayabin. Töihin menon sijasta Nayab pakotettiin naimisiin Hayatin kanssa ja kääntymään islamiin.

Gill ja hänen vaimonsa Samreen menivät Hayatin kotiin etsimään Nayabia. Hayatin perhe sanoi ettei Hayat ollut kotona. Myöhemmin samana päivänä Hayat soitti vanhemmille, mutta kiisti tietävänsä missä Nayab on.

”Hän jopa tarjoutui auttamaan meitä etsinnässä ja etsi häntä kanssamme monesta paikasta”, Gill sanoo.

Myöhemmin vanhemmille esitettiin Hayatin ja ja Nayabin välinen avioliittotodistus ja väärennetty syntymätodistus, jossa Nayab oli kirjattu täysi-ikäiseksi.

Perhe ryhtyi taistelemaan tyttärensä puolesta oikeudessa, mutta turhaan. Perheen epäonneksi he suostuivat ensin ottamaan kristillisen järjestön suositteleman asianajajan, joka osoittautui välinpitämättömäksi ja taitamattomaksi. Oikeuskaan ei hyväksynyt perheen esittämää aitoa syntymätodistusta, ja Nayab painostettiin väittämään, että hän oli täysi-ikäinen ja omasta halustaan naimisissa.

Myöhemmin Hayat myi Nayabin toiselle miehelle.

Elokuussa Nayab löytyi. Poliisit olivat löytäneet hänet naisten turvatalosta, jonne Nayab oli paennut.

Nayabin vanhemmat saivat puhua tyttärensä kanssa, mutta tyttö ei suostunut lähtemään heidän mukaansa. Nayab kertoi Hayatin uhanneen tappaa hänen veljensä ja isänsä, jos hän lähtisi vanhempiensa mukaan, joten Nayab asuu edelleen toistaiseksi turvatalossa.

Lähteet: KrossKonnection, CLAAS-UK, Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print