Your Cart

Pakistanissa jälleen jumalanpilkasta kuolemantuomio kristitylle

Ashfaq Masih tuomittiin 4. heinäkuuta jumalanpilkasta kuolemaan. Kuva: Morning Star News

Jälleen yksi pakistanilainen kristitty on joutunut Pakistanin jumalanpilkkalain väärinkäytön uhriksi ja saanut kuolemantuomion valheellisin perustein.

Lahoren käräjäoikeus tuomitsi 4. heinäkuuta Ashfaq Masihin kuolemaan jumalanpilkasta tuomittuna. Hän on ollut jo viisi vuotta vankilassa.

Maksuhaluton asiakas ja kateellinen kilpailija

Ashfaq työskenteli pyöräkorjaajana. Kesäkuussa 2017 hän sai asiakkaakseen Muhammad Irfanin. Hinnasta sovittiin ja Ashfaq ryhtyi töihin. Irfanin tultua noutamaan pyöräänsä hän kuitenkin sanoi, ettei Ashfaqin tulisi veloittaa häneltä tehdystä työstä, sillä hän on sufi-pyhimys eikä hänen siksi tarvitsisi maksaa.

”Ashfaq torjui hänen pyyntönsä todeten, että hän seuraa vain Jeesusta, eikä hänelle ole merkitystä asiakkaansa uskonnollisella asemalla muslimina”, kertoo asianajaja Riaz Anjum

Poliisit pidättivät 36-vuotiaan Lahoren helluntaiseurakuntaan kuuluvan Ashfaqin myöhemmin, väittäen hänen olleen epäkunnioittava profeetta Muhammedia kohtaan. Hänen sanomansa oli vääristetty niin, että hän olisi sanonut kieltäytyvänsä seuraamasta Muhammedia.

Oikeudessa Ashfaq kertoi mitä tapahtui: ”Olen syytön. Syytteet minua vastaan ovat perusteettomia, valheellisia, naurettavia ja nostettu vain yritystoimintani tuhoamiseksi. Yritykseni menestyi ja minä olin hyvin onnellinen, mutta Muhammad Naveed, joka myös on moottoripyörämekaanikko, ja oli perustanut yrityksensä liikkeeni eteen, oli kateellinen menestyksestäni ja hyvästä maineestani. Olimme jo riidelleet muutamaa päivää aiemmin ja hän oi uhannut minua vakavilla seurauksilla.”

”Maksamisesta kieltäytyvä asiakkaani meni Naveedin luo ja pian hän palasi, kääntäen koko asian uskonnolliseksi ja väittäen minun syyllistyneen jumalanpilkkaan. Ihmisiä alkoi kerääntyä pajani ympärille ja paikalle saapui myös vuokraisäntäni, joka oli jo aiemmin pyytänyt minua luopumaan vuokratiloistani. Tämä tarjosi Naveedille ja vuokraisännälle tilaisuuden tasoittaa tilit, joten he valittivat poliisille ja poliisit nostivat minua vastaan syytteet jumalanpilkkalain 295-C nojalla.”

Olemattomat todisteet ja yllätyksetön lopputulos

Anjum kertoo, että hän oli oikeudessa huomauttanut tuomarille, kuinka rikosilmoituksessa ei lukenut mitään, mikä voisi todistaa hänen asiakkaansa syyllistyneen jumalanpilkkaan.

Ashfaqin veli, Mehmood Masih, kertoi perheen murtuneen kyyneliin tuomiosta kuultuaan.

”Ashfaqin tytär oli 3-vuotias, kun hänet viisi vuotta sitten pidätettiin. Emme tiedä, kuinka kauan hän vielä joutuu odottamaan päästäkseen viettämään aikaa isänsä kanssa.”

”Kaikki tietävät, että käräjäoikeudet antavat kuolemantuomion kaikille lain 295-C nojalla syytetyille riippumatta siitä, onko heitä vastaan todisteita”, Mehmood Masih sanoi. ”Olimme henkisesti varautuneita tähän, mutta toivoimme silti ihmettä. Veljeni oli hyvin surullinen ja pettynyt oikeuden ilmoitettua päätöksestään ja kysyi minulta, mitä seuraavaksi tekisimme.”

Mehmood vastasi veljelleen, että he menisivät korkeimpiin oikeusasteisiin saakka voittaakseen hänelle vapauden, ja että hän ei saisi menettää toivoaan. Perhe on palkannut aiemmin Pakistanin lakimieskunnan neuvostossa varapuheenjohtajana olleen Abid Saqin valmistelemaan valituksen Lahoren hovioikeudelle.

Piispa Azad Marshall sanoo Ashfaqin tuomion olevan jälleen todiste sen puolesta, mitä kristityt ovat pitkään sanoneet: käräjäoikeudet alistuvat äärimuslimien painostukselle. ”On selvää, että käräjäoikeuksien tuomarit pelastavat omat nahkansa siirtämällä oikeuden jakamisen korkeammille oikeusasteille”, hän sanoi. ”He tietävät varsin hyvin, että 99 prosenttia jumalanpilkkatapauksista perustuu henkilökohtaiseen kaunaan, mutta silti he tuomitsevat viattoman, pakottaen poloiset tuomitut viettämään useita vuosia vankilassa odottamassa, että korkeammat oikeudet kuulevat heidän tapauksensa.”

Lähteet: Morning Star News, Bitter Winter

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print