Your Cart

Pakistanilaista kristittyä kidutettu, syytetään jumalanpilkasta

Fansan Shahid. Kuva: Morning Star News

Fansan Shahid (54) pidätettiin tiistaina 16. maaliskuuta, kun hänen väitettiin julkaisseen sosiaalisessa mediassa islamia herjanneita kommentteja. Myöhemmin poliisit kiduttivat häntä niin, että hän myönsi syyllisyytensä.

Keskustiedustelupalvelun kyberrikososaston agentit suorittivat Fansanin Lahoressa sijaitsevaan kotiin ratsian hieman puolenyön jälkeen ja pidättivät hänet väittäen, että hän oli pilkannut Muhammedia Facebookiin vuonna 2019 kirjoittamassaan kommentissa, kertoo Fansanin vaimo, Safia Shahid.

”Mieheni avatessa oven noin 15 poliisia syöksyi sisään ja alkoi hakata häntä”, Safia kertoo. ”Kaksi lastani ja minä huusimme ja itkimme heidän kiduttaessaan Fansania samalla kun toiset tutkivat kotimme.”

Agentit veivät Fansanin puhelimen, valokuvan ja henkilökortin. Sitten he työnsivät Fansanin autoonsa ja kertoivat perheelle vievänsä hänet Gujranwalaan, sillä hänestä rikosilmoituksen tehnyt islamilainen johtaja asui siellä.

Syynä kadonnut puhelin?

Safia kertoi, että hänen miehensä oli hukannut puhelimensa vuonna 2019.

”Arvelemme, että puhelimen löytänyt henkilö julkaisi herjaavat kommentit, sillä miehelläni ei ollut puhelimessaan pin-koodia ja hän oli myös kirjautuneena Facebook-tililleen puhelimellaan”, Safia kertoo.

Fansan, eikä kukaan muukaan henkisesti tasapainoinen pakistanilainen, julkaisisi koskaan mitään islamia herjaavaa, sillä kaikki tietävät mitä siitä seuraa. Fansan oli myös vannottanut 24-vuotiasta tytärtään ja 22-vuotiasta poikaansa, etteivät he saa keskustella uskonnosta muslimien kanssa.

”Hänen edesmennyt isänsä oli pastori, ja Fansanilla oli hyvät suhteet islaminuskoisiin työtovereihinsa. Suurin osa hänen ystävistään on myös muslimeja”, Safia sanoi.

Fansanin oli määrä jäädä kahdeksan vuoden kuluttua eläkkeelle työstään Pakistanin rautateiden ostajana. Hän oli perheestä ainoa, joka kävi töissä. Lisäksi hän teki muslimiystäviensä kanssa kiinteistökauppoja.

“Hänellä oli hyvät suhteet kaikkiin, enkä muista hänen kertoneen minkäänlaisesta painostuksesta”, Safia sanoi.

Safia sai nähdä miehensä pidätystä seuraavana päivänä, ja Fansan kertoi tuolloin, että hän oli kidutuksen seurauksena myöntänyt syyllisyytensä.

Huoli tulevasta

Safia kertoi olevansa erittäin huolissaan miehensä terveysongelmien vuoksi. Hänellä on myös suuri huoli perheensä selviytymisestä, sillä jumalanpilkkatapausten käsittely kestää vuosia.

”Tänään koko perheemme paastosi ja rukoili Fansanin vapautumisen puolesta. Uskomme vahvasti Herraan ja rukoilen, että Hän armahtaisi meitä ja pelastaisi meidät tästä koettelemuksesta”, Safia sanoo.

Safia sanoi olevansa hyvin huolissaan lastensa tulevaisuudesta ja heidän toimeentulostaan, sillä Fansan todennäköisesti menettää työnsä ja sen myötä työstä kertyneen eläkkeen.

”En tiedä mitä meille tapahtuu, sillä lapseni opiskelevat yhä, ja me asumme vuokralla”, Safia selittää. ”Naapurustossamme ei asu muita kristittyjä enkä tiedä miten vuokraisäntämme tai musliminaapurimme reagoivat saadessaan tietää mistä Fansania syytetään.”

Fansanin onneksi hän on saanut asianajajakseen Saif ul-Malookin, joka on menestyksekkäästi puolustanut muun muassa Asia Bibiä, Shafqat Emmanuelia ja Shagufta Kausaria.

Malook kertoo, että Fansanin tekemällä tunnustuksella ei ole laillista painoarvoa, sillä lain mukaan tunnustukset on nauhoitettava tuomarin läsnä ollessa.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print