Your Cart

Pakistan – Pimeässä laaksossa vaeltamassa

Asif Pervaiz oikealla, keskellä hänen asianajajansa Saif ul-Malook. Kuva: Morning Star News

Pakistanissa pelkkä syytös jumalanpilkasta voi suistaa perheen pysyvästi raiteiltaan. Syytöksen uhri kärsii vankilassa, ja sen ulkopuolella hänen rakkaansa joutuvat pakenemaan ja piileskelemään. Tämän joutuivat kokemaan myös Asif ja Marilyn lapsineen.

Kuvittele, että joutuisit matkustamaan viisi tuntia saadaksesi nähdä vankilassa olevaa puolisoasi puolen tunnin ajan. Mistä puhuisitte? Mitä sinä sanoisit? Unohtuisiko kaikki mitä olit aikonut kertoa, kun näet kyyneleet rakkaasi silmissä? Marilynilla on vain puoli tuntia aikaa, joten jokainen sekunti on kallisarvoinen.

”Toisinaan unohdan sinne päästyäni, mitä halusin sanoa, eikä hänkään kaiken jännityksen keskellä tiedä mitä sanoisi. Siksi hän kirjoittaa käteensä muistilistan asioista”, Marilyn kertoi.

Marilyn pystyy vierailemaan vankilassa vain kerran kuukaudessa.

Syytösten jälkeinen yksinäisyys

Asif Pervaizia syytettiin jumalanpilkasta ja hänet pidätettiin vuonna 2013. Siitä lähtien Marilyn on huolehtinut yksin heidän neljästä lapsestaan.

”Jos sinua tai miestäsi syytetään jumalanpilkasta Pakistanissa, kukaan ei ole tukenanne. Kaikki hylkäsivät minut. Olin avuton ja toivoton”, hän sanoi.

Tilannetta pahensi se, että pariskunnan kaksoset olivat vasta 17 päivän ikäisiä, kun Asif pidätettiin. ”Olin todella pois tolaltani”, Marilyn muistaa. ”Kahden vanhimman lapseni oli lopetettava koulunkäynti, ja vuokraisäntämme pyysi meitä muuttamaan pois. Ajattelin elämäni olevan ohi.”

Asifin tuomion jälkeen Marilyn ja lapset joutuivat pakenemaan ja piileskelemään pysyäkseen turvassa äärimuslimeilta.

”Elävä Jumala on kanssani”

Asifin oli väitetty lähettäneen herjaavia tekstiviestejä ja hänet tuomittiin kuolemaan vuonna 2020.

Asifin asianajaja Saif ul-Malook, joka edusti myös Asia Bibiä (joka tuomittiin vuonna 2010 jumalanpilkasta kuolemaan ja vapautettiin vuonna 2018), sanoi syyttäjän perusteiden olleen niin hataria, että hän ei ymmärrä, kuinka tuomari tuomitsi hänen asiakastaan vastaan.

”Jumalanpilkkatapauksissa pahinta on, että syytetty viruu vankilassa vuosikausia ennen kuin hänen syyttömyytensä lopulta todetaan”, ul-Malook sanoi.

Joskus, kuten Asifin tapauksessa, vankila on niin kaukana perheestä, että köyhien perheenjäsenten on äärimmäisen vaikea vierailla heidän luonaan.

Asifin vankila on Faisalabadissa, 100 kilometrin päässä perheestä. Britannian Marttyyrien Äänen (Release International) avulla Marilynin vierailut miehensä luona ovat mahdollisia, ja myös hänen elinkustannuksiinsa annetaan tukea.

Aluksi ainoastaan hän sai vierailla Asifin luona, mutta nyt lapsetkin saavat.

Marilyn kertoo Asifin olevan uskossaan entistä vahvempi ja vaikka hänen näkönsä on heikko, hän rakastaa lukemista ja kirjoittamista.

”Asif on täynnä toivoa ja hän sanoo minulle aina: ’Älä ole huolissasi, palaan pian kotiin.’ Minäkään en pelkää, sillä elävä Jumala on kanssani. Raamatussa suosikkikohtani on Psalmi 23: ’Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani.’”

”Tuo jae auttaa minua aina, sillä minähän vaellan pimeässä laaksossa. Ja olen aina nähnyt, että Jumalani ja Herrani on kanssani. Hän seisoo vierelläni, Hän on minun turvapaikkani ja apuni.”

Rukoilethan Marilynin, Asifin ja heidän perheensä puolesta. Asifin tapauksen käsittely odottaa, sillä yksikään tuomari ei äärimuslimien painostuksen vuoksi halua ottaa tapausta hoidettavakseen.

Lähde: Release International

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print