Your Cart

Pakistanin kristityt vaarassa Ruotsissa poltetun Koraanin vuoksi

Syyskuun 22. päivänä vuonna 2013 kaksi Pakistanin Talebaniin kytköksissä ollutta itsemurhapommittajaa räjäytti itsensä All Saints -kirkon pihalla, kun kristityt olivat poistumassa jumalanpalveluksesta. Räjähdyksen jälkeen kirkon piha oli sirpaleiden, ruumiinosien ja veren peitossa. Savun hälvettyä kävi ilmi, että noin 100 kristittyä oli kuollut, ja satoja loukkaantunut.

Pakistanissa äärimuslimit uhkaavat kostaa maansa kristityille Ruotsissa viime viikolla tapahtuneen Koraanin polttamisen.

Keskiviikkona 28. kesäkuuta irakilaissyntyinen pakolainen, Salwan Momika, poltti Koraanin Ruotsin suurimman moskeijan edustalla Tukholmassa. Teon tuomittavuutta lisäsi se, että se tehtiin muslimien juhlan, id al-Adhan aikana.

Sunnuntaina väkijoukko kerääntyi Pakistanin suurimman kaupungin, Karachin, lehdistöklubin edustalle vaatimaan, että viranomaiset kutsuvat Ruotsin suurlähettilään valituksen jättämiseksi.

Pakistanin kristityt kiirehtivät tuomitsemaan julkisesti Koraanin polttamisen.

Naeem Yousaf Gill, Pakistanin katolisten piispojen konferenssin edustaja, kehotti viranomaisia valppauteen sen jälkeen, kun sunnuntaina Lashkar-e-Jhangvi (LeJ) -niminen terroristiryhmä ilmoitti aikovansa kostaa Koraanin polttamisen Pakistanin kristityille, kirkoille ja seurakunnille.

”Uskonnollisena vähemmistönä me elämme veljeydessä ja rauhassa, ja olemme aina tukeneet enemmistöä. Emme voi kuvitellakaan rikkovamme arkaluonteisia lakeja”, Gill sanoi.

Lashkar-e-Jhangvi ilmoitti aikovansa tehdä itsemurhaiskuja kristittyjä vastaan Pakistanissa. Ryhmä kertoi tekevänsä yhteistyötä muiden samanmielisten terroristiryhmien kanssa kostaakseen Koraanin polttamisen Pakistanin kristityille.

Lausunnossaan LeJ:n puhemies Naseer Raisani uhkasi, että ”yksikään kirkko tai kristitty ei ole enää turvassa Pakistanissa”. Hän jatkoi: ”Kristityt ovat haastaneet muslimien kunnian häpäisemällä Koraanin Ruotsissa. Jos kristitty häpäisee Koraanin toisessa maassa, me jhangvit, jotka kuljemme marttyyrikuoleman tietä, teemme Pakistanista kristityille helvetin.”

Pakistanissa kristittyjen katsotaan olevan yhteyksissä kristinuskoisiin länsimaihin. Sen vuoksi he ovat usein sijaiskärsijöinä, jos islamia loukataan ulkomailla.

Pakistanin viranomaiset ovat toistaiseksi pysyneet hiljaa.

Rukoile Pakistanin kristittyjen turvallisuuden puolesta erityisesti nyt viikonloppuna. Muslimien pyhäpäivä perjantai on usein päivä, jolloin hyökkäyksiä kristittyjä vastaan tehdään. Toisaalta iskuja on tehty myös sunnuntaisin, kun kristityt ovat koolla kirkoissaan.

Lähteet: India Narrative, UCAnews, CLAAS-UK

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print