Your Cart

Kristitty leskinainen Pakistanin jumalanpilkkalain uusin uhri

Kristitty leskinainen Pakistanin jumalanpilkkalain uusin uhri

Musarrat Bibi. Kuva: Morning Star News

Pakistanilaiselle kristitylle tuiki tavallinen työpäivä arkisine tehtävineen voi osoittautua kohtalokkaaksi ja syöstä koko tulevaisuuden pois raiteiltaan. Tämä vaara uhkaa nyt kristittyä leskinaista, Musarrat Bibiä.

Musarrat Bibi (46) on luku- ja kirjoitustaidoton. Hänellä on kolme tytärtä, joista kaksi vanhinta on jo naimisissa, nuorin 14-vuotias tytär asuu hänen kanssaan. Musarratin opettajana työskennellyt aviomies menehtyi viisi vuotta sitten.

Koska mies oli ollut työssä valtion ylläpitämässä tyttölukiossa, Musarratille annettiin töitä samasta koulusta miehen kuoltua. Opettajaksi häntä ei voitu lukutaidottomana palkata, joten hän sai töitä toimistoapulaisena. Lisäksi hänellä oli koulussa pieni kioski, josta hän sai lisätuloja.

Huhtikuun 15. päivänä Musarratia ja islaminuskoista puutarhuria, Muhammad Sarmadia, pyydettiin siivoamaan varasto, joka oli täynnä sekalaisia, tarpeettomaksi jääneitä papereita. He siivosivat varaston ja polttivat sen jälkeen paperit koulun puutarhan perällä.

Pian jotkut oppilaat huomasivat, että joissakin poltetuissa papereissa oli Koraanin jakeita.

Vaarallinen vahinko

Koulun henkilökunta rehtori Nasreen Saeedia myöten oli tietoisia, että Musarrat ja Sarmad eivät olleet polttaneet Koraanin sivuja tarkoituksella. Rehtori ja muu henkilökunta yritti myös rauhoitella joitakin opiskelijoita ja opettajia, jotka olivat ryhtyneet protestoimaan.

Neljä päivää myöhemmin paikallinen muslimi, Kashif Nadeem, soitti poliiseille ja kertoi Musarratin syyllistyneen jumalanpilkkaan Koraanin sivuja polttamalla. Muslimipuutarhuria hän ei maininnut.

Sen jälkeen Nadeem kokosi koulun ulkopuolelle väkijoukon osoittamaan mieltään, ja poliisit pidättivät Musarratin heitä rauhoittaakseen. Myöhemmissä kuulusteluissa poliisit saivat tietää, että Musarrat ei ollut toiminut yksin, joten myös Muhammad pidätettiin. Heitä vastaan nostettiin syyte jumalanpilkkalain 295-B nojalla, josta tuomio on elinkautinen vankeus.

Useimmiten jumalanpilkasta syytetyt viruvat vankilassa oikeudenkäyntiinsä asti. Tällä kertaa kuitenkin tuomari salli Musarratin ja Muhammadin päästettäviksi vapaiksi takuita vastaan, ja he vapautuivat lauantaina 13. toukokuuta.

Musarratille ja Muhammadille toivoa antaa kaksi seikkaa: rikosilmoituksen teossa viivyteltiin ja teko ei ollut tahallinen. Rikosilmoitus jumalanpilkasta pitäisi tehdä heti sen tapahduttua, mutta nyt se tehtiin vasta neljän päivän päästä. Lisäksi lain 295-B mukaan teon täytyy olla tahallinen, mitä se ei nyt ollut, koska kumpikaan heistä ei osaa lukea eivätkä he niin ollen tienneet, mitä papereissa luki.

Pelkkä syytös jumalanpilkasta, vaikka se myöhemmin todettaisiin perättömäksi, voi tuhota henkilön koko loppuelämän.

Rukoillaan heidän turvallisuutensa puolesta!

Lähteet: Morning Star News, UCA news, Krosskonnection, AsiaNews

EU parlamentti vaatii Pakistanin jumalanpilkkalakien kumoamista

Äskettäin Euroopan parlamentissa julkaistiin päätöslauselma, jossa vaaditaan Pakistanin jumalanpilkkalakien kumoamista. Lauselmassa todetaan “’jumalanpilkkasyytösten’ määrän kasvaneen hälyttävästi”, ja lisätään, että Pakistanin oikeusjärjestelmä ei käsittele tapauksia asianmukaisesti tuomareiden pelätessä vapauttaa syytteistä väärin

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print