Your Cart

Pakistan: Raskaana oleva kristitty kotiapulainen työnantajiensa vankina

Asma Gulfam ja hänen aviomiehensä Gulfam Masih. Kuva: Morning Star News

Pakistanilainen kristitty kotiapulainen hakattiin ja oli viikon muslimityönantajiensa vankina, koska hän oli yrittänyt lopettaa työnsä raskautensa vuoksi.

Asma Gulfam on 28-vuotias kotiapulainen Paka Gharasta, Punjabin provinssista. Hän oli tehnyt töitä Huda Adnanille viisi vuotta. Helmikuun alussa hän kertoi Hudalle, että hän oli viidennellä kuulla raskaana eikä voisi jatkaa työssään raskauteen liittyvien komplikaatioiden vuoksi, mutta Huda intti, että hänen on jäätävä töihin.

Kun vaatimukset eivät auttaneet, joitakin viikkoja myöhemmin Huda syytti Asman varastaneen miljoona Pakistanin rupiaa (noin 3200 euroa), joiden hän väitti olleen kylpyhuoneessa joitakin päiviä aikaisemmin. Asma kiisti varastaneensa mitään, jolloin Adnan raahasi hänet huoneeseen, jossa oli jo odottamassa apulaispoliisipäällikkö Ijaz Ahmed, kolme muuta poliisia ja Hudan aviomies, Mian Adnan.

”Heti minut nähtyään poliisit Ijazin johdolla ryhtyivät herjaamaan ja kiroamaan minua”, Asma kertoo. ”He uhkasivat repiä vaatteeni, jos en myöntäisi varkautta, mutta kun en suostunut, he vetivät hiuksistani ja alkoivat armotta hakata minua. Pahoinpitelyn aikana Ijaz yritti myös repiä kynsiäni irti.”

Asman vakuutteluista syyttömyydestään ei piitattu. Hän alkoi vuotaa verta kohdustaan, sillä häntä oli hakattu vatsaan, mutta poliisit ja työnantajan aviomies vain jatkoivat pahoinpitelyä.

”Itkin ja huusin apua, mutta kukaan ei tullut avukseni”, Asma kerto. ”Olen tehnyt töitä siinä talossa niin monta vuotta, eikä minua koskaan ole syytetty mistään väärinteosta. Olen tehnyt töitä kovasti ja rehellisesti, sillä minulle tämä oli hyvä tilaisuus todistaa kristillisestä uskostani.”

Asmalla on jo entuudestaan neljä lasta. Hän sanoi, että häntä pidettiin työnantajiensa talossa vankina kahdeksan päivää, ja sinä aikana häntä hakattiin toistuvasti.

”Minua pidettiin vankina Hudan kotona koko se aika, ja minua hakattiin”, Asma kertoi. ”Pahoinpitelijäni sättivät minua uskoni tähden ja sanoivat, että kukaan ei voisi pelastaa minua heiltä ennen kuin myöntäisin valheelliset syytökset.”

Valheellisten syytösten armoilla

Erään tukemamme ompelukurssin päättäjäiset Pakistanissa.

Kun hänen aviomiehensä, riksakuskina työskentelevä Gulfam Masih, meni poliisiasemalle ilmoittamaan vaimonsa katoamisesta, hänet pidätettiin.

”He pitivät häntä pidätettynä viikon, ja hänet vapautettiin vasta 26. huhtikuuta, kun minun terveydentilani heikkeni”, Asma sanoi.

Aviomies kiidätti Asman valtionsairaalaan, jossa lääkärintarkastus todisti hänen joutuneen pahoinpidellyksi.

”Syntymättömän lapseni henki oli suuressa vaarassa sisäisen verenvuodon vuoksi, mutta lääkärit onnistuivat pelastamaan hänet”, Asma huokaisee.

Heti kun kykeni, toukokuun 10. päivänä, Asma meni Sialkotin poliisiasemalle ilmoittamaan pahoinpitelystä ja vankina pitämisestä. Poliisipäällikkö määräsi asian tutkittavaksi, mutta tutkimaan määrätyt poliisit hylkäsivät hänen valituksensa edes kuulematta häntä.

Se, että Asma oli edes yrittänyt saada oikeutta osakseen, suututti hänen työnantajansa. He puolestaan nostivat Asmaa ja hänen miestään vastaan syytteet varkaudesta viikkoa myöhemmin.

”Nyt voin vain vedota yhteisömme johtajiin ja ylempiin viranomaisiin, että he pelastaisivat meidät ja lapsemme tältä vainolta”, Asma sanoo.

Asman kokemus on jälleen yksi esimerkki siitä, miten haavoittuvassa asemassa pakistanilaiset kristityt usein ovat. Kuten tässäkin tapauksessa, poliisit asettuvat yleensä vahvemman puolelle.

Marttyyrien Ääni tukee Pakistanissa kristityille naisille järjestettäviä ompelukoulutuksia. Käsityötaitojen lisäksi puolivuotisella kurssilla opitaan hyödyllisiä taitoja yrittäjyydestä ja valmistuttuaan he saavat oman ompelukoneen. Monet koulusta valmistuneet ovat voineet jättää taakseen raskaan työn tiilitehtailla tai huonon kohtelun kotiapulaisina, ja hankkia sen sijaan ompelemalla tuloja perheelleen. Ompelukoulutusta voit halutessasi tukea viitenumerolla 871 378.

Lähteet: Morning Star News, Marttyyrien Ääni

Marttyyrien Ääni Pakistanissa

Marttyyrien Äänen ryhmä, Sari, Ritva ja Petri, vierailivat aiemmin huhtikuussa Pakistanissa. Vierailut tiilitehtaalla, tiiliorjaperheiden lasten kouluissa ja tukemiemme ompelukurssien valmistujaisissa osoittivat, että Marttyyrien Äänen tuki tulee tarpeeseen ja että tuella

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print