Your Cart

Pakistanilaisen kristityn kuolemantuomio kumottu!

Valheeseen perustuneen jumalanpilkkatuomion vuoksi lähes 10 vuotta vankilassa viettänyt kristitty pakistanilaismies on vapautettu 13. marraskuuta, kun hovioikeus kumosi hänen tuomionsa. Mies vapautettiin kaikessa hiljaisuudessa ja salaa, jotta äärimuslimien raivolta vältyttäisiin.

Sajjad Masih Gillin (37) saama elinkautinen vankeusrangaistus oli muutettu kuolemantuomioksi tämän vuoden maaliskuussa islamistien painostuksen vuoksi. Nyt hänen asianajajansa, Javed Sahotra, kertoo kahden hovioikeuden tuomarin kumonneen Gillin tuomion 26. lokakuuta pitämättömien todisteiden vuoksi ja määränneen hänet vapautettavaksi.

”Päämieheeni kohdistuu vakava turvallisuusuhka”, Sahotra kertoo. ”Pidimme tarkoituksella uutisen salassa, jotta emme vaarantaisi henkeämme. Gill on hyvin onnellinen vapauduttuaan vankilasta, mutta hän ei voi palata entiseen elämäänsä.”

Gill vietti yhdeksän vuotta, 10 kuukautta ja 15 päivää valheellisten syytteiden vuoksi vangittuna.

”Hänen valituksensa kuulemista lykättiin Lahoren hovioikeudessa yli sata kertaa, koska tuomarit eivät olleet valmiita kuulemaan sitä”, Sahotra sanoo. ”Jumalanpilkkatuomioiden ympärillä vallitsee niin suuri pelko, että kun valituksemme oli määrä tulla ensimmäistä kertaa naistuomarin kuultavaksi, hän kieltäytyi välittömästi käsittelemästä sitä.”

Sahotra arvostaa tuomareiden päätöstä, vaikkakin se saatiin aivan liian myöhään.

”Vaikka oikeuden päätös on ansiokas, korkeimpien oikeusasteiden ja valtaapitävien on korkea aika ymmärtää, mitä kärsimyksiä jumalanpilkasta syytetyt joutuvat kestämään, erityisesti valheellisesti syytetyt”, Sahotra moittii. ”Gill oli 27-vuotias, kun hänet pidätettiin, ja hän vietti nuoruudestaan lähes kymmenen vuotta valheellisen tuomion vuoksi vangittuna. Kuka korvaa hänelle näiden vuosien mittaan aiheutuneet menetykset?”

Hän lisäsi, että jumalanpilkasta syytetyillä pitäisi olla oikeus ehdonalaiseen vapauteen, jotta tämänkaltaisilta inhimillisiltä tragedioilta vältyttäisiin.

Gillin äiti jäi leskeksi 32 vuotta sitten.

”Hänen iäkäs äitinsä on elänyt veitsen terällä kaikki nämä vuodet. Hän on pelännyt poikansa puolesta, mutta ei menettänyt toivoaan”, Sahotra kertoo. ”Hänenkään kokemaansa tuskaa ja ahdistusta ei voi pukea sanoiksi, ja uskon, että uutinen Gillin vapautumisesta ei ollut perheelle yhtään vähempää kuin suoranainen ihme.”

Gill tuomittiin jumalanpilkasta, kun muslimi oli syyttänyt hänen lähettäneen Muhammedia herjaavan tekstiviestin.

Tuomion kumonneet hovioikeuden tuomarit Malik Shahzad Ahmad Khan ja Muhammad Tariq Nadeem sanoivat, että poliisit eivät olleet kyenneet löytämään Gillin puhelimesta tai SIM-kortilta mitään todisteita siitä, että hän olisi syyllistynyt kyseiseen tekoon.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print