Your Cart

Pakistan – Jumalanpilkasta tuomitun kristityn perhe vaarassa

 

Pakistan – Jumalanpilkasta tuomitun kristityn perhe vaarassa

Asif Pervaiz kuvassa oikealla, vieressään asianajajansa Saif-ul Malook. Kuva: Morning Star News

Pakistanilaisen kristityn vaimo ja lapset ovat joutuneet pakenemaan sen jälkeen, kun mies tuomittiin jumalanpilkasta kuolemaan.

Marilyn Asif on joutunut neljän lapsensa kanssa pakenemaan henkensä edestä sen jälkeen, kun hänen miestään Asifia syytettiin valheellisesti herjaavien tekstiviestien lähettämisestä.

Asif, 37, on ollut vankilassa jo seitsemän vuotta. Häntä vastaan nostettiin jumalanpilkkasyytteet vuonna 2013, ja tämän vuoden syyskuun 8. päivä hänet tuomittiin kuolemaan.

Asifia ryhdyttiin syyttämään Muhammedin herjaamisesta sen jälkeen, kun hän kieltäytyi osallistumasta työpaikallaan tehtaalla järjestettäviin islamilaisiin rukoushetkiin sekä kääntymästä muslimiksi.

Asif oli muutamaa kuukautta aiemmin hukannut puhelimensa, josta herjaavat viestit sitten lähetettiin hänen esimiehelleen. Asif uskoo, että häntä syyttävä henkilö on itse lähettänyt ne saadakseen hänet näyttämään syylliseltä.

Tuomion julistamisen jälkeen Asifin vaimolle kävi ilmeiseksi, että hänen ja heidän neljän lapsensa henget ovat vaarassa. ”Hän piileskelee, sillä hän tuntee itsensä uhatuksi. Hän yrittää pitää kolme poikaansa ja tyttärensä turvassa”, Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani kertoo.

Asifia edustaa sama asianajaja kuin Asia Bibiä, Saif-ul Malook, muslimi, joka oman henkensä vaarantaen haluaa puolustaa jumalanpilkasta syytettyjä kristittyjä.

Kuten Asia Bibinkin tapauksessa kävi, myös Asifin tuomio luultavasti kumotaan, mutta jumalanpilkasta tuomittujen oikeuskäsittelyt kestävät vuosia ja niitä lykätään lukuisia kertoja. Tuomion kumoamisenkaan jälkeen elämä ei palaa ennalleen, vaan vapautetut joutuvat perheineen piileskelemään.

Lähde: Release International

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print