Your Cart

Pakistan – Siepatun kristityn tytön isä sieppauksesta syytettynä

Pakistanissa kristityn tai hindutytön tai nuoren naisen sieppaajat, jotka pakottavat heidät kääntymään islamiin ja menemään naimisiin kanssaan, ovat alkaneet nostaa vastasyytteitä hidastaakseen oikeuden toimintaa ja saadakseen siepattujen vanhemmat luopumaan tytärtensä puolesta taistelemisesta.

Lokakuun 28. päivänä Aftab Joseph vetosi Lahoren hovioikeuteen vaatien jälleen oikeutta siepatun Samreen-tyttärensä puolesta.

Samreen, yhdeksättä luokkaa käynyt kristitty tyttö, siepattiin elokuussa Jaranwalassa, pakotettiin kääntymään islamiin ja naimisiin sieppaajansa, Muhammad Amirin, kanssa.

Tytön vanhemmat yrittivät saada tyttärensä takaisin ja tekivät rikosilmoituksen. Viikko sieppauksen jälkeen julkaistiin kuitenkin avioliittotodistus ja todistus islamiin kääntymisestä.

Todistuksissa Samreenin uudeksi nimeksi kerrottiin Kaneez Fatima. Amirin perhe julkaisi tiedotteen, jossa tyttö sanoo olevansa onnellinen avioliitostaan ja islamiin kääntymisestä lisäten, että kaikki tapahtui hänen omasta tahdostaan. Tämän kuitenkin uskotaan olevan uhkailemalla saatu lausunto.

Samreenin isä tekee töitä opettajana lastenkodissa ja hänen äitinsä, Ishrat, on kotiapulainen. He eivät ole antaneet periksi, ja vaativat oikeutta.

Sieppaaja, Muhammad Amir, tulee vaikutusvaltaisesta perheestä. Samreenin sieppauksen lisäksi hän on etsintäkuulutettu osallisuudestaan elokuussa Jaranwalassa tapahtuneisiin kirkkojen polttamisiin.

Josephin perhe on köyhä, ja nyt useat paikalliset äärimuslimiryhmät uhkailevat heitä.

Sen lisäksi Amirin perhe on nostanut vastasyytteet Samreenin isää vastaan väittäen, että hän on yrittänyt siepata tyttärensä tämän aviomieheltä. Tämä valheellinen syytös tehtiin, jotta isä luopuisi yrityksistään saada tyttärensä takaisin.

Voice for Justice -järjestön johtaja Joseph Jansen on huolissaan sieppaajien nostamista vastasyytteistä, sillä ”se estää haavoittuvassa asemassa olevia uhreja saamasta oikeutta ja sallii todellisten rikollisten paeta vastuuta”.

Pakistanissa tytöt voivat mennä naimisiin täytettyään 16 tai 18 vuotta, riippuen missä provinssissa he asuvat, mutta jos hänet on käännytetty islamiin, oikeudessa sovelletaan sharia-lakia, joka sallii tyttöjen mennä naimisiin hyvin nuorina.

Oikeuteen kuultaviksi kutsutut tytöt ja nuoret naiset ovat usein yhä sieppaajiensa hallussa, jonka vuoksi he eivät uskalla puhua vapaasti. Sieppaajat uhkaavat usein surmata tytön perheen, jos hän ei puhu sieppaajien haluamalla tavalla.

Rukoile, että Samreen pääsisi takaisin perheensä luo. Rukoile myös hänen vanhempiensa puolesta, jotka joutuvat vastaamaan valheellisiin syytöksiin.

Lähteet: AsiaNews, CLAAS-UK, The Friday Times

”Jaranwalan kristittyjen tuskan päivä” – Radio Patmos

Marttyyrien Äänen tiimi vieraili joulukuussa Pakistanissa Jaranwalan kaupungissa, missä leimahti syvä raivo kristittyjä kohtaan viime elokuussa väitetyn jumalanpilkan takia.  Viha sai aikaan mellakan, jonka aikana lukuisat kirkot ja kristittyjen kodit

”Vaino ajoi perheen pois kotimaastaan” – Radio Patmos

Hanook päätyi Pakistanissa syytetyksi jumalanpilkasta ja hän joutui perheineen hengenvaaraan. Perhe pakeni Thaimaahan, missä he joutuivat toisenlaisten vaikeuksien eteen. Tässä ohjelmassa toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen haastattelee Hanookia ja hänen vaimoaan Rubinaa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print