Pakistanissa kristityn tai hindutytön tai nuoren naisen sieppaajat, jotka pakottavat heidät kääntymään islamiin ja menemään naimisiin kanssaan, ovat alkaneet nostaa vastasyytteitä hidastaakseen oikeuden toimintaa ja saadakseen siepattujen vanhemmat luopumaan tytärtensä puolesta taistelemisesta.
Lokakuun 28. päivänä Aftab Joseph vetosi Lahoren hovioikeuteen vaatien jälleen oikeutta siepatun Samreen-tyttärensä puolesta.
Samreen, yhdeksättä luokkaa käynyt kristitty tyttö, siepattiin elokuussa Jaranwalassa, pakotettiin kääntymään islamiin ja naimisiin sieppaajansa, Muhammad Amirin, kanssa.
Tytön vanhemmat yrittivät saada tyttärensä takaisin ja tekivät rikosilmoituksen. Viikko sieppauksen jälkeen julkaistiin kuitenkin avioliittotodistus ja todistus islamiin kääntymisestä.
Todistuksissa Samreenin uudeksi nimeksi kerrottiin Kaneez Fatima. Amirin perhe julkaisi tiedotteen, jossa tyttö sanoo olevansa onnellinen avioliitostaan ja islamiin kääntymisestä lisäten, että kaikki tapahtui hänen omasta tahdostaan. Tämän kuitenkin uskotaan olevan uhkailemalla saatu lausunto.
Samreenin isä tekee töitä opettajana lastenkodissa ja hänen äitinsä, Ishrat, on kotiapulainen. He eivät ole antaneet periksi, ja vaativat oikeutta.
Sieppaaja, Muhammad Amir, tulee vaikutusvaltaisesta perheestä. Samreenin sieppauksen lisäksi hän on etsintäkuulutettu osallisuudestaan elokuussa Jaranwalassa tapahtuneisiin kirkkojen polttamisiin.
Josephin perhe on köyhä, ja nyt useat paikalliset äärimuslimiryhmät uhkailevat heitä.
Sen lisäksi Amirin perhe on nostanut vastasyytteet Samreenin isää vastaan väittäen, että hän on yrittänyt siepata tyttärensä tämän aviomieheltä. Tämä valheellinen syytös tehtiin, jotta isä luopuisi yrityksistään saada tyttärensä takaisin.
Voice for Justice -järjestön johtaja Joseph Jansen on huolissaan sieppaajien nostamista vastasyytteistä, sillä ”se estää haavoittuvassa asemassa olevia uhreja saamasta oikeutta ja sallii todellisten rikollisten paeta vastuuta”.
Pakistanissa tytöt voivat mennä naimisiin täytettyään 16 tai 18 vuotta, riippuen missä provinssissa he asuvat, mutta jos hänet on käännytetty islamiin, oikeudessa sovelletaan sharia-lakia, joka sallii tyttöjen mennä naimisiin hyvin nuorina.
Oikeuteen kuultaviksi kutsutut tytöt ja nuoret naiset ovat usein yhä sieppaajiensa hallussa, jonka vuoksi he eivät uskalla puhua vapaasti. Sieppaajat uhkaavat usein surmata tytön perheen, jos hän ei puhu sieppaajien haluamalla tavalla.
Rukoile, että Samreen pääsisi takaisin perheensä luo. Rukoile myös hänen vanhempiensa puolesta, jotka joutuvat vastaamaan valheellisiin syytöksiin.
Lähteet: AsiaNews, CLAAS-UK, The Friday Times
”Pakistanissa siepatusta tyttärestään taistellut isä tapettu”
Pakistanissa siepatusta tyttärestään taistellut isä tapettu Joulukuussa Faisalabadissa siepattiin 12-vuotias kristitty tyttö, Hoorab Masih. Hänet pakkokäännytettiin islamiin ja pakotettiin naimisiin sieppaajista toisen, Usmanin, kanssa. Hoorabin leski-isä Basharat Masih taisteli kuukausia
Pakistan: Siepattu 13-vuotias tyttö palautettu kotiin
Joulukuussa siepattu 13-vuotias kristitty faisalabadilainen tyttö, Hoorab Masih, on päässyt takaisin kotiin. Hoorabin isä, Basharat, elättää neljää lastaan päivätyöläisenä, vaikka hänellä on astma ja hänen käsivartensa on murtunut. Isänsä poissa
Pakistan: Kaksi siepattuna ollutta tyttöä päässyt pakoon
Kaksi kristittyä pakistanilaistyttöä on päässyt pakenemaan sieppaajiltaan yli vuosi sieppaustensa jälkeen. Anita Emmanuel oli 16-vuotias, kun hänet siepattiin viime vuoden elokuussa. Nayab Gill siepattiin viime vuoden toukokuussa, ja hän oli
”Rakkaus ajaa auttamaan vainottuja” – Radio Patmos
Summen ja Kiran ovat nuoria naisia Pakistanissa, jotka tekevät uutterasti työtä auttaen vainottuja kristittyjä tiilentekijäkylissä. Tässä Sari Palomäen tekemässä haastattelussa he kertovat työstään tällä vaikealla työsaralla. Ohjelman voi myöhemmin kuunnella
”Mistä toivo Pakistanin tiilentekijälapsille?” – Radio Patmos
Sadattuhannet perheet Pakistanissa ovat sukupolvien ajan kärsineet orjatyöstä tiilitehtaiden säälimättömässä otteessa. Lapsityö kukoistaa tässä armottomassa ympäristössä. Maan tiilitehdastyöläiset raatavat päivästä toiseen vailla toivoa tehtaiden piippujen varjoissa. Mistä löytyy toivo Pakistanin
”Jumalanpilkkasyytökset ajavat kristityt ahdinkoon Pakistanissa” – TV7
Pakistan on yksi maailman vaikeimmista maista kristityille. Tässä ohjelmassa kerrotaan mm. Pakistanin ongelmallisesta jumalanpilkkalaista ja minkälaisiin vaikeuksiin kristityt ovat sen tähden joutuneet. Ilpo Jokimäen haastateltavana Sari Palomäki ja Mari Palomäki.