Your Cart

Pakistan – 13-vuotias kristitty tyttö siepattu

Zarvia Pervaiz. Kuva: AsiaNews

Pakistanissa kristityn perheen osoittama vieraanvaraisuus johti 13-vuotiaan tyttären sieppaukseen.

Zarvia Pervaizin perhe oli ottanut luokseen asumaan taloudellisiin vaikeuksiin joutuneen muslimipariskunnan lapsineen. Imran Shahzad, hänen vaimonsa Adiba ja heidän kolme lastaan muuttivat Zarvian perheen kotiin huhtikuussa.

Imran pahoinpiteli vaimoaan, ja Zarvian äiti Yasmeen joutui usein puuttumaan tilanteeseen. Lopulta perhe pyysi Imrania muuttamaa pois tämän käytöksen vuoksi.

Viikkoa myöhemmin Adiba saapui Pervaizin perheen kotiin ja pyysi, että Zarvia lähtisi hänen kanssaan torille ruokaostoksille. Tyttöä ei illalla kuulunut takaisin, joten vanhemmat alkoivat etsiä häntä. Silloin Imran lähetti Yasmeenille ääniviestin Whatsappin kautta ja kertoi, että hän oli siepannut Zarvian, eikä koskaan antaisi häntä takaisin.

Seuraavana päivänä Zarvian perhe teki rikosilmoituksen Rawalpindin poliisiasemalla. Kahden viikon kuluessa poliisit pidättivät Imranin, Adiban, sekä heitä avustaneen Liaquatin. Zarviaa pidettiin yön yli Rawalpindissä naisten poliisiasemalla samassa sellissä hänet siepanneen Adiban kanssa.

Kaksi viikkoa myöhemmin Zarvia antoi lausuntonsa tuomarille. Siinä hän sanoi olevansa 14-vuotias, kääntyneensä omasta tahdostaan islamiin ja menneensä Imranin kanssa naimisiin niin ikään vapaasta tahdostaan. Tämän lausunnon perusteella tuomari vapautti heidät kaikki ja antoi Zarvian sieppaajilleen.

Zarvia oli kuitenkin onnistunut soittamaan perheelleen. Hän kertoi, että sieppaajat olivat pakottaneet hänet antamaan vääristellyn lausunnon, muutoin he tappaisivat hänen kaksi veljeään.

Yasmeen Pervaiz ryhtyi taistelemaan tyttärensä puolesta, mutta 13. heinäkuuta Rawalpindin käräjäoikeuden tuomari hylkäsi hänen vaatimuksensa.

”Vähemmistöt eivät saa oikeutta, sillä poliisit ja oikeus suosivat muslimeja. He eivät piittaa voimassa olevista laeista koskien pakkoavioliittoja ja seksuaalista väkivaltaa”, Yasmeen Pervaiz sanoi. ”Tämänkaltainen syrjintä rohkaisee viemään vähemmistöihin kuuluvia tyttöjä pois perheiltään.”

Islaminuskoinen ihmisoikeusaktivisti Sherkan Malik vahvistaa, että ”viranomaisten tapana on suosia rikollisia, jotka suorittavat pakkokäännytyksiä, lapsiavioliittoja ja seksuaalista väkivaltaa, sillä he uskovat saavansa taivaallisen palkinnon auttaessaan käännyttämään islamiin, huolimatta siitä tapahtuuko se vapaaehtoisesti vai pakolla.”

Voice of Justice -ihmisoikeusjärjestössä työskentelevä Nadia Stephen huomauttaa tuomarin tekemistä virheistä, jotka vahvistivat avioliiton huolimatta siitä, että Zarvia on alaikäinen. Zarvian tapauksessa hänen ei edes väitetty olevan täysi-ikäinen, kuten usein tehdään. Stephenin mukaan oikeuden olisi pitänyt huomioida Islamabadin hovioikeuden tämän vuoden helmikuussa tekemä päätös, jonka mukaan ”alle 18-vuotiaan avioliitto on laiton, vaikka se olisi solmittu hänen omasta tahdostaan”. Samoin oikeus rikkoi lapsiavioliittoja koskevaa lakia, joka kieltää alle 16-vuotiaiden tyttöjen avioliitot.

Rukoile Zarvialle ja hänen perheelleen oikeutta, että hän pääsisi pian takaisin kotiin!

Lähteet: Asia News, DND

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print