Your Cart

Pakistan: Pakkokäännytyksiä ei kielletä, jälleen nuori tyttö siepattu

Herra, kuule heidän itkunsa, kuivaa kyyneleet ja auta heitä hädässä!

Pakistanin uskonnolliset vähemmistöt ovat viikonlopun aikana osoittaneet mieltään hallituksen kieltäydyttyä säätämästä lakia, joka kieltäisi sieppaukset, pakkoavioliitot ja pakkokäännytykset. Laki olisi tarpeen, sillä jälleen yksi 12-vuotias kristitty tyttö on joutunut siepatuksi.

Pakistanin kristityt- ja hinduaktivistit sanovat, että hallitus on kääntänyt heidän yhteisöilleen selkänsä tässä asiassa.

Viime lauantaina pidetyssä mielenilmauksessa protestoitiin hallituksen päätöstä hylätä lakiesitys, jonka myötä pakkokäännytyksistä olisi tullut Pakistanissa laittomia. Tapahtumaan osallistui useita poliittisia ja uskonnollisia johtajia sekä kansalaisjärjestöjen edustajia.

Tapahtuman järjesti Rwadari Tehreek -niminen ryhmä. Se on järjestö, joka taistelee rauhanomaisesti ääriuskonnollisuutta, suvaitsemattomuutta ja terrorismia vastaan ja pyrkii edistämään erilaisuuden kunnioittamista, mukaan lukien eri uskontojen välistä suvaitsevaisuutta, ja tuomaan yhteen eri uskontojen ja elämän alojen edustajat.

”Uskonnolliset vähemmistöryhmät ovat hyvin murheellisia ja pettyneitä sen johdosta, että pakkokäännytykset kieltävä lakialoite hylättiin”, sanoo Samson Salamat, Rwadari Tehreekin johtaja. ”Lakiehdotuksen eteenpäin viemisen epäonnistuminen todistaa jälleen kerran, että vähemmistöryhmien huudot ja itku sivuutetaan.”

Salamat jatkoi: ”Pakistanissa on vakava ja kiireellinen tarve pysäyttää nämä julmat ihmisoikeusloukkaukset asiaan kuuluvalla lainsäädännöllä ja toimeenpanolla ennen kuin on liian myöhäistä.”

Vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan jopa 1000 kristittyä ja hindutyttöä siepataan Pakistanissa vuosittain, pakotetaan naimisiin ja pakkokäännytetään islamiin.

Uhreista monet ovat alaikäisiä tyttöjä, jotka viedään vanhemmiltaan, raiskataan, naitetaan sieppaajille ja joita pidetään vankeina. Teot oikeutetaan väärennetyillä todistuksilla avioliitosta ja islamiin kääntymisestä. Väkivalta ja uhkailut pakottavat sieppauksen uhrit todistamaan oikeudessa sieppaajiensa puolesta.

12-vuotias tyttö siepattu

Meerab Abbas on 12-vuotias kristitty tyttö, ja yksi viimeisimmistä sieppauksen uhreista.

Meerab siepattiin marraskuun 2. päivä kotoaan Sahiwalista, Punjabin provinssista. Hänen sieppaajansa on aikuinen mies, Muhammad Daud. Meerabin vanhemmat uskovat, että Muhammad vei tytön kotiprovinssiinsa Balochistaniin, aivan toiselle puolelle Pakistania.

Sieppauksesta ilmoitettiin paikallisille poliiseille, jotka ovat pidättäneet kaksi epäiltyä. Meerab on silti yhä kadoksissa, mitä todennäköisimmin sieppaajansa hallussa.

Meerabin äiti, Farzana, jouduttiin viemään sairaalaan, sillä hän järkyttyi niin kovasti tyttärensä sieppauksesta.

”Farzanalla on ollut elämässään paljon vastoinkäymisiä”, pastori Zahid Augustine kertoo. ”Pyydämme, että hallitus suhtautuisi sieppauksiin ja pakkoavioliittoihin vakavina rikoksina ja säätäisi vähemmistöjä suojelevan lain.”

”Meerab on vasta 12-vuotias. Hän ei voi mennä naimisiin, mutta sieppaajat syyllistyvät näihin rikoksiin uskonnon nimissä. Haluamme vain oikeutta”, pastori Augustine jatkoi.

Lähteet: AsiaNews, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print