Your Cart

Yli sata nuorta siepattu kristillisestä sisäoppilaitoksesta Nigeriassa

Isä rukoilee siepatun lapsensa puolesta sisäoppilaitoksen rikotun muurin äärellä. Kuva: Vincent Bodam/Morning Star News

Fulaneiksi epäillyt aseistautuneet hyökkääjät tunkeutuivat maanantaina aamuyöllä kristilliseen sisäoppilaitokseen ja sieppasivat yli 140 opiskelijaa.

Kadunan osavaltiossa sijaitsevan sisäoppilaitoksena toimivan Bethel Baptist High School lukion noin 180 opiskelijaa olivat nukkumassa maanantain vastaisena yönä, kun aseistautuneet hyökkääjät nujersivat koulun vartijat. Sen jälkeen he pakottivat oppilaat aseilla uhaten mukaansa. Vanhimpien opiskelijoiden oli maanantaina määrä osallistua loppukokeisiinsa.

Noin viisitoista opiskelijaa pääsi hyökkääjiltä pakoon, ja hieman myöhemmin poliisit saivat vapautettua 26 opiskelijaa ja naisopettajan.

Kun tieto hyökkäyksestä levisi, nuorten vanhemmat saapuivat koululle rukoilemaan lastensa vapaaksi pääsyn puolesta. ”Tämä on hyvin, hyvin murheellinen tilanne meille”, kertoi pastori Joseph Hayab, Nigerian kristillisen yhdistyksen Kadunan osaston johtaja, jonka poika pääsi täpärästi pakoon sieppaajilta.

Koulun johtaja, pastori Yahaya Adamu Jangado kertoo sieppaajien soittaneen koululle myöhemmin maanantaina ja kertoneen, että opiskelijat voivat hyvin.

”Tänään, Jumalan armosta, saimme sieppaajilta puhelun, ja he vakuuttivat meille, että lapsemme ovat kunnossa. Itse asiassa, saimme puhua joidenkin heidän kanssaan”, pastori Jangado kertoo.

Hän lisäsi: ”He (opiskelijat) laskivat itsensä viidakossa ja he kertoivat heitä olevan 121. Kun laskimme nämä yhteen vapautettujen ja karkuun päässeiden kanssa, luku täsmäsi opiskelijoidemme kokonaismäärän kanssa.”

Kadunan koulujärjestelmästä vastaava viranomaistaho määräsi myöhemmin maanantaina kaikkiaan 13 koulua suljettaviksi, suurin osa niistä kristillisiä kouluja.

Myöhemmin julkisuuteen on levinnyt videoita, joilla näkyy koulun pihamaalle kokoontuneita ahdistuneita vanhempia rukoilemassa kiihkeästi lastensa vapautumisen puolesta. Yksi heistä on leskinainen, jonka lapsista neljä siepattiin.

Barnabas Fund, Morning Star News, Daily Post, Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print