Your Cart

Pakistan – Kahta kristittyä naista pahoinpidelty

12.2.2024
Rukhsana Bibi (oikealla) ja hänen kälynsä Asifa Bibi. Kuva: Morning Star News

Poliisit ovat hidastelleet rikosilmoituksen kirjaamisessa muslimimiestä vastaan, joka pahoinpiteli kahta kristittyä naista ja yritti raiskata heistä toisen, sekä yrittäneet heikentää syytteitä.

Rukhsana Bibi ja hänen kälynsä Asifa Bibi pahoinpideltiin Chak 11 -nimisessä kylässä 27. tammikuuta. Muslimimaanomistaja Abdul Rauf hyökkäsi heidän kimppuunsa, kun naiset menivät hänen pellolleen tarpeilleen, kertoo Rukhsanan aviomies Nasir Masih.

Kun Rukhsana vastusteli raiskausyritystä, Rauf löi naista useita kertoja kirveellä, sekä teräpuolella että tylpällä puolella.

Rukhsana kertoo: ”Työnsin hänet pois ja aloin huutaa. Hän kuitenkin peitti suuni ja löi minua kirveellään, yrittäen osua päähäni. Puolustautuessani kirves teki syvän viillon vasempaan käteeni. Sen jälkeen hän löi minua uudelleen kirveen tylpällä puolella ja osui oikean silmäni alapuolelle, sen jälkeen hän löi vielä uudelleen päähäni.”

”Siskoni Asifa kuuli Rukhsanan avunhuudot ja ryntäsi pellolle, yrittäen estää Abdul Raufia, mutta mies hakkasi häntäkin”, Nasir kertoo.

Vaikka naiset loukkaantuivat, he onnistuivat puolustautumaan Raufia vastaan ja hän pakeni. Rukhsana Bibi, 36, on neljän pienen lapsen äiti, ja 34-vuotiaalla Asifa Bibillä on kolme lasta.

Poliisit olivat haluttomia kirjaamaan rikosilmoitusta Raufia vastaan ja viivyttelivät kolme päivää. Sen jälkeen, kun paikallinen kristitty poliitikko puuttui tilanteeseen, poliisit kirjasivat rikosilmoituksen, mutta lievemmillä syytteillä – raiskausyritys ja pahoinpitely – joista on mahdollista päästä vapaaksi takuita vastaan.

Tahir Naveed Chaudhry, paikallinen kristitty poliitikko ja asianajaja kertoi rikosilmoituksessa lukevan selvästi, että epäilty oli varustautunut kirveellä ja yritti raiskata.

”Niistä teoista olisi pitänyt kirjata rikosilmoitus rikoslain pykälien 377 ja 511 nojalla, joissa ei ole takuita vastaan vapautumisen mahdollisuutta”, Chaudhry kertoo. ”Syytetty on myös onnistunut vesittämään naisten sairaskertomuksia, joissa vähätellään vammoja, vaikka viillot Rukhsanan kasvoissa ja kädessä sekä Asifan käsivarressa ja olkapäässä vaativat tikkejä.”

Sen jälkeen, kun poliisipäällikkö Farhan Aslam tapasi Chaudhryn ja ryhmän lahorelaisen kristillisen ihmisoikeusjärjestö CTS:n edustajia keskiviikkona 31. tammikuuta, hän määräsi poliisit lisäämään rikosilmoitukseen pykälät 377 ja 511.

CTS:n johtaja Katherine Sapna sanoi heidän vaatineen poliisipäällikköä määräämään poliisit pidättämään Raufin.

”Toistaiseksi hän on onnistunut välttämään pidätyksen, mutta toivomme, että poliisipäällikön väliintulon myötä paikallinen poliisi lakkaa auttamasta syytettyä ja varmistaa, että kristitty perhe saa oikeutta ja suojelua”, Sapna kertoi.

Hän kertoi myös järjestönsä aikovan rakentaa vessat ainakin neljään kristittyyn kotiin kyseisessä kylässä, jotta jatkossa vastaavilta hyökkäyksiltä vältyttäisiin.

Kylässä on kymmenen kristittyjen taloa ja kussakin asuu kaksi tai kolme perhettä, mutta yhdessäkään kodissa ei ole käymälää”, Sapna sanoi. ”Me olemme päättäneet rakentaa välittömästi käymälät ainakin neljään kotiin, jotta kristittyjen tyttöjen ja naisten ei tarvitse käydä pellolla.”

Lähteet: Christian Daily International, Morning Star News, BACA

”Ompelukoulutukset muutoksen tekijöinä Pakistanissa” – Radio Dei

Muslimienemmistöisessä Pakistanissa köyhien kristittyjen asema on vaikea. Lukuisat vähemmistöön kuuluvat kristityt elävät tiilentekijäkylissä ansaiten elantonsa saviselta pellolta. Kristittyjen naisten on erityisen vaikea saada kunnon koulutusta Pakistanissa. Marttyyrien Äänen järjestämät ompelukoulutukset

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print