Your Cart

Pakistan – Ei rangaistusta hyökkäyksestä kristityn naisen kimppuun

9.2.2024
Pakistanilainen nainen makaa vuoteessa.
Rakhil Nadeem Masih pahoinpideltiin Pakistanissa 6.11.2023. Kuva: Christian Daily International/Morning Star News

Pakistanissa poliisit ovat kieltäytyneet rekisteröimästä rikosilmoitusta hyökkäyksestä, jossa kristitty nainen menetti syntymättömän lapsensa muslimimiehen yritettyä raiskata hänet.

Rakhil Nadeem Masih oli kahdeksannella kuulla raskaana, kun tiilitehtaalla niin ikään työskentelevä mies hyökkäsi hänen kimppuunsa hänen kotonaan Clarkabadin kylän* lähellä Punjabin provinssissa marraskuussa, kertoo aviomies Nadeem Masih.

Nadeem kertoi, että hänen 25-vuotias vaimonsa oli mennyt ulos viemään roskia, kun hän huomasi Chand-nimisen muslimimiehen ottavan hänestä kuvia. Rakhil moitti Chandia ja palasi kotiinsa, mutta mies seurasi häntä sisälle ja hyökkäsi hänen kimppuunsa.

Chand hakkasi Rakhilia ja yritti raiskata hänet. Pariskunnan kolme lasta näkivät tilanteen.

”Rakhil anoi Chandia jättämään hänet rauhaan, mutta hän ei kuunnellut”, Nadeem kertoi. ”Olin töissä tiilitehtaalla, kun kuulin vaimoni ja lasteni huudot. Juoksin kotiin ja näin siellä Chandin hakkaamassa ja potkimassa Rakhilia, joka makasi lattialla runsaasti verta vuotaen.”

”Vein hänet lähistöllä olevaan julkiseen sairaalaan joidenkin työtovereideni kanssa. Siellä meille kerrottiin vauvan kuolleen”, Nadeem kertoo.

Lääkärit tekivät Rakhilille hätäsektion vauvan poistamiseksi. ”Silloin saimme tietää, että meitä olisi siunattu toisella pojalla”, Nadeem suree.

Vaimo oli sairaalassa yli viikon ajan saamassa hoitoa sisäisiin vammoihinsa.

Puolueelliset poliisit

”Ajatus rikosilmoituksen tekemisestä ei heti tullut mieleeni, sillä olin niin huolissani Rakhilista”, Nadeem sanoi. ”Olin jo menettänyt syntymättömän poikani, enkä voinut ajatellakaan kolmen lapseni menettävän äitinsä.”

Rakhilin palattua kotiin Nadeem meni isänsä kanssa poliisiasemalle tekemään Chandista rikosilmoituksen.

”Poliisit pyysivät meitä tuomaan sairaskertomuksen, mikä vaadittiin rikosilmoituksen tekemiseen”, Nadeem sanoi. ”Mutta kun toimme todistuksen poliisit eivät suostuneet kirjaamaan rikosilmoitusta, koska he sanoivat, ettei vaimoani hoitanut lääkäri ollut allekirjoittanut sitä.”

Nadeem palasi sairaalaan, mutta lääkäri ei suostunut allekirjoittamaan todistusta.

”Sain myöhemmin tietää, että tiilitehtaan omistaja, Chaudhry Abdul Rehman, oli painostanut poliiseja ja lääkäriä”, Nadeem kertoi. ”Chand on tiilitehtaan omistajan apuri, hänen vaikutusvaltansa vuoksi poliisit ovat haluttomia kirjaamaan rikosilmoitusta ja pidättämään Chandin.”

Nadeem lisäsi, että Chandin tiedettiin ahdistelevan kristittyjä naisia tiilitehtaalla, mutta valitukset hänen käytöksestään eivät johda mihinkään tiilitehtaan omistajaan olevan suhteensa vuoksi.

Chand jatkaa töissä tiilitehtaalla. Hän sekä hänen perheenjäsenensä ovat uhkailleet Nadeemia jatkamasta asiansa ajamista.

”Tiilitehtaan omistajakin painostaa minua sopimaan Chandin kanssa ja tarjosi minulle rahaakin, mutta olen päättänyt, että en anna periksi ennen kuin saan oikeutta vaimolleni ja syntymättömälle lapselleni”, Nadeem sanoi.

Sohail Habil, kristillisen ihmisoikeusjärjestö HARDS Pakistanin pääjohtaja kertoi järjestönsä päättäneen tehdä poliiseista valituksen.

”Rikosilmoituksen tekeminen on jokaisen pakistanilaisen oikeus yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta”, Habil sanoi. ”Poliisien on varmistettava, että hyökkääjää vastaan kirjataan rikosilmoitus naisparan pahoinpitelystä ja hänen syntymättömän lapsensa tappamisesta.”

Seksuaalinen väkivalta naisia ja lapsia kohtaan tiilitehtailla on yleistä Pakistanissa. Kristittyjä on alle kaksi prosenttia väestöstä ja taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevat kohtaavat vielä enemmän vainoa.

* Clarkabadin kylä on yksi tärkeimmistä kylistä, missä Marttyyrien Ääni järjestää ompelukoulutuksia. Äskettäisellä Pakistanin-matkalla Sari ja Mari Palomäki vierailivat Clarkabadissa yhden koulutuksen päättäjäisissä.

Lähteet: Christian Daily International, Morning Star News

VOM Siskot – Ompelukoulutukset muutoksen tekijöinä

22.1.2024 Muslimienemmistöisessä Pakistanissa köyhien kristittyjen asema on vaikea. Koska köyhien kristittyjen naisten on erityisen vaikea saada kunnon koulutusta Pakistanissa, monien naisten vaihtoehtona on työskennellä raskaassa työssä tiilitehtailla tai kotiapulaisina rikkaissa

Lue lisää »

”Jaranwalan kristittyjen tuskan päivä” – Radio Patmos

Marttyyrien Äänen tiimi vieraili joulukuussa Pakistanissa Jaranwalan kaupungissa, missä leimahti syvä raivo kristittyjä kohtaan viime elokuussa väitetyn jumalanpilkan takia.  Viha sai aikaan mellakan, jonka aikana lukuisat kirkot ja kristittyjen kodit tuhottiin. Pastori Rizwan kertoo tässä Sari Palomäen haastattelussa järkyttävistä tapahtumista. Ohjelma on uusinta. Ohjelma löytyy myös ohjelma-arkistosta.

”Vaino ajoi perheen pois kotimaastaan” – Radio Patmos

Hanook päätyi Pakistanissa syytetyksi jumalanpilkasta ja hän joutui perheineen hengenvaaraan. Perhe pakeni Thaimaahan, missä he joutuivat toisenlaisten vaikeuksien eteen. Tässä ohjelmassa toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen haastattelee Hanookia ja hänen vaimoaan Rubinaa. Ohjelma kuunneltavissa myös ohjelma-arkistossa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print