Your Cart

Pakistanissa  14-vuotias kristitty poika ammuttu kuoliaaksi

7.2.2024
Kasvokuva pakistanilaisesta teinipojasta.
14-vuotias Sunil Masih tapettiin maanantai-iltana 5. helmikuuta Gujranwalassa. Kuva: Morning Star News

Kristittyjen vastaisia uhkauksia huutaneet muslimimiehet ampuivat 14-vuotiaan kristityn pojan kuoliaaksi maanantaina 5. helmikuuta.

Sunil Masih ja joukko muita kristittyjä seisoskeli juttelemassa torin laidalla Gujranwalassa maanantai-iltana, kun kuusi pistoolein aseistautunutta muslimimiestä saapui paikalle moottoripyörillä ja ryhtyi ampumaan heitä kohti, kertoo kuolleen pojan setä, Mehboob Gill.

”Puhuimme keskenämme, kun yhtäkkiä Zaman Butt ja hänen ystävänsä Anas Yaseen, Adil Abdul Rehman, Ashraf Inayat Ullah ja kaksi tuntematonta miestä ajoivat paikalle moottoripyörillä”, Gill sanoi. ”Adil huusi, että yhtään tällä alueella asuvaa kristittyä ei pitäisi jättää henkiin. Sen jälkeen Zaman ampui Sunilia rintaan.”

Yaseen ampui toista kristittyä poikaa, Jamshedia, mutta luoti vain raapaisi häntä, Gill kertoi.

”Muutkin ampuivat meitä kohti, mutta onnistuimme pelastautumaan muurin taakse”, Gill selvitti tekemässään rikosilmoituksessa.

Sen jälkeen asemiehet pakenivat uhkauksia huudellen, eikä heitä ole toistaiseksi pidätetty.

”Kiidätimme Sunilin paikalliseen sairaalaan, mutta hän menehtyi ennen kuin lääkärit ehtivät tehdä hänelle mitään”, Gill sanoi lisäten, että poika kävi kahdeksatta luokkaa ja hänen isänsä, George Masih, on töissä paikallisessa autokorjaamossa.

”He eivät epäröi iskeä uudelleen”

Presbyteeripastori Numan Matto Gondalanwala-seurakunnasta sanoi uskonnon olleen murhan motiivina.

”Toukokuussa 2023 jotkut musliminuoret häiriköivät kristittyjen hääjuhlaa ja hyökkäsivät kirkkoon”, Matto kertoo. ”Poliisit ja kaupungin johto eivät kuitenkaan tehneet mitään vaikutusvaltaisten hyökkääjien suhteen, vaikka kristityt protestoivat useaan kertaan.”

Noin 400–500 kristittyä on asunut kyseisellä alueella rauhassa vuosikymmenten ajan, mutta äskettäin ilmapiiri on muuttunut vihamieliseksi uskonnollisia vähemmistöjä kohtaan, pastori kertoi.

”Jos poliisit olisivat tuolloin ryhtyneet ankariin toimiin hyökkääjiä vastaan, meidän nuori lapsemme ei olisi nyt kuollut näiden rikollisten käsissä”, Matto sanoi.

Hän pelkää hyökkäysten saavan jatkoa ja kehotti poliiseja ja hallintoviranomaisia varmistamaan kristittyjen suojelun.

”Sunilin murhaajat ovat vapaana ja heidän hyökkäyksensä julkeus osoittaa, etteivät he epäröi iskeä uudelleen”, hän sanoi. ”Poliisit tulevat olemaan vastuussa, jos he eivät tee riittäviä toimenpiteitä kristittyjen suojelemiseksi.”

Lähteet: Christian Daily International, Morning Star News

VOM Siskot – Ompelukoulutukset muutoksen tekijöinä

22.1.2024 Muslimienemmistöisessä Pakistanissa köyhien kristittyjen asema on vaikea. Koska köyhien kristittyjen naisten on erityisen vaikea saada kunnon koulutusta Pakistanissa, monien naisten vaihtoehtona on työskennellä raskaassa työssä tiilitehtailla tai kotiapulaisina rikkaissa

Lue lisää »

”Jaranwalan kristittyjen tuskan päivä” – Radio Patmos

Marttyyrien Äänen tiimi vieraili joulukuussa Pakistanissa Jaranwalan kaupungissa, missä leimahti syvä raivo kristittyjä kohtaan viime elokuussa väitetyn jumalanpilkan takia.  Viha sai aikaan mellakan, jonka aikana lukuisat kirkot ja kristittyjen kodit tuhottiin. Pastori Rizwan kertoo tässä Sari Palomäen haastattelussa järkyttävistä tapahtumista. Ohjelma on uusinta. Ohjelma löytyy myös ohjelma-arkistosta.

”Vaino ajoi perheen pois kotimaastaan” – Radio Patmos

Hanook päätyi Pakistanissa syytetyksi jumalanpilkasta ja hän joutui perheineen hengenvaaraan. Perhe pakeni Thaimaahan, missä he joutuivat toisenlaisten vaikeuksien eteen. Tässä ohjelmassa toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen haastattelee Hanookia ja hänen vaimoaan Rubinaa. Ohjelma kuunneltavissa myös ohjelma-arkistossa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print