Your Cart

VOM Siskot – Ompelukoulutuksen kautta uuteen elämään

Vuonna 2018 Pakistan luokiteltiin maailman kuudenneksi vaarallisimmaksi maaksi naisille. Tilanne on vielä vaarallisempi kristityille naisille, jotka ovat Pakistanissa erityisen haavoittuvassa asemassa. He joutuvat kokemaan jatkuvaa syrjintää niin uskontonsa kuin sukupuolensa takia.

Vuosittain satoja kristittyjä pakistanilaisia nuoria naisia ja tyttöjä siepataan ja pakotetaan naimisiin muslimimiehen kanssa. Kristityt naiset ovat kaikin tavoin alttiina seksuaaliselle hyväksikäytölle. Jos kristityt yrittävät hakea oikeutta syrjintää ja hyväksikäyttöä kohdatessaan, vaarana on, että heitä aletaan syyttää jumalanpilkasta, jolla on usein ollut kohtalokkaat seuraukset.

Auttaakseen pakistanilaisia kristittyjä naisia, Marttyyrien Ääni järjestää köyhissä tiilentekijäkylissä kuuden kuukauden mittaisia ompelukoulutuksia. Koulutuksen kautta naiset saavat ammatin, joka mahdollistaa heille paremman toimeentulon. He voivat mennä töihin tekstiilitehtaaseen tai aloittaa pienyrityksen Marttyyrien Äänen lahjoittaman ompelukoneen turvin.

Keväällä Marttyyrien Äänen edustajat kävivät tutustumassa tähän tärkeään työhön. Ompelukoulutuksen valmistujaistilaisuus on suuri juhla, johon osallistutaan perhekunnittain. Monet nuoret naiset eivät osanneet sanoa edes omaa ikäänsä, koska he eivät ole käyneet kouluja ja sama tilanne on heidän vanhemmillaan. Tiilitehtailla tai rikkaissa muslimiperheissä työskennelleitä nuoria naisia oli kohdeltu kaltoin. Useita naisia oli pahoinpidelty tai hyväksikäytetty seksuaalisesti. Koska heidän perheillään ei ole ollut varaa kouluttaa tyttäriään, sitä suurempi ilo ja kiitollisuus oli mahdollisuudesta päästä mukaan ompelukoulutukseen.

Sania työskenteli aikaisemmin tiilitehtaalla. Hän kertoi pahoinpitelyjen ja seksuaalisen ahdistelun olleen siellä arkipäivää. Jos johtaja on tyytymätön, hän tulee ja rankaisee työntekijöitä. Työ on myös fyysisesti vaarallista. Sanian jalkojen päälle putosi raskaita tiiliä, jolloin hän sai pahat vammat. Kun Sania sai kuulla mahdollisuudesta päästä ompelukoulutukseen, hän halusi koko sydämestään päästä mukaan. Hän on hyvin kiitollinen koulutuksesta. Valmistuttuaan hän pystyy paremmin auttamaan perhettään.

Jemilalla on miehensä kanssa viisi lasta. Hänen miehensä toimii päivätyöläisenä, joita Pakistanissa on paljon. Isoissa kaupungeissa miehet seisovat kadun kulmissa odottamassa, että joku palkkaisi heidät. Maaseudulla he saattavat kierrellä eri puolilla etsimässä työtä. Joku saattaa palkata miehen kaivamaan kuopan tai kastelemaan pellon. Työmies tekee työn ja saa siitä sovitun palkan. Aivan kuten Jeesuksen aikoina. Päivätyöläiset eivät voi valita työtään, on otettava mitä saa. Mutta jos töitä ei saa, silloin koko perhe näkee nälkää.

Jemila on hyvin onnellinen siitä, että pääsi Marttyyrien Äänen järjestämälle ompelukurssille. Vaikka hänen miehensä ei löytäisikään päiväksi työtä, vaimon ompelutuotoilla perhe pystyy elämään. Jemila on hyvin toiveikas ja rohkaistunut uusista mahdollisuuksista ja miten hänen on nyt mahdollista tukea eri tavalla miestään perheen elättämisessä ja lasten koulutuksessa.

Huolimatta siitä, että kristityt pakistanilaisnaiset joutuvat kokemaan syrjintää, heidän uskonsa Jeesukseen Kristukseen on vahva. Painostuksesta huolimatta he seuraavat Herraa elämässään.

Tule mukaan rukoilemaan Pakistanin kristittyjen naisten puolesta Vartti Vainotuille -rukoushetkeen tiistaina 23.8. klo 18. Facebookissa tai YouTubessa Marttyyrien Ääni -kanavalla.

Tämä VOM Siskot -aihe pdf:nä tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print