Your Cart

Nigeriassa jälleen kahta naista syytetään islamin herjaamisesta

Nigeria oli jo entuudestaan kristityille vaikea maa Boko Haramin ja fulanien vuoksi. Nyt vastassa ovat perusteettomat jumalanpilkkasyytöksetkin.

Sen jälkeen kun Deborah Emmanuel surmattiin raa’asti jumalanpilkasta syytettynä toukokuun puolivälissä, kahta muutakin naista eri puolilla Nigeriaa on syytetty niin ikään jumalanpilkasta. Syytökset ovat johtaneet mellakointiin ja kristittyjen omaisuuden tuhoamiseen.

Nigeria, erityisesti sen keskiosista pohjoiseen päin, on ollut kristityille hengenvaarallista aluetta jo vuosia, tilanteen yhä pahentuessa. Boko Haram ja fulanit hyökkäilevät kristittyjen kyliin, tappaen, siepaten, ryöstellen ja tuhoten kaiken.

Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että Nigerian äärimuslimit ovat ottaneet mallia Pakistanista, mitä jumalanpilkkasyytöksiin tulee.

Deborah Emmanuelin murhan jälkeen kahta muutakin kristittyä naista on syytetty jumalanpilkasta.

Perjantaina 20. toukokuuta musliminuoret tuhosivat kristittyjen omaisuutta Katangassa, Bauchin osavaltiossa sen jälkeen, kun huhuttiin kristityn sairaanhoitajan jakaneen sosiaalisessa mediassa islamia herjaavan kommentin.

”Muslimimies väitti nähneensä Rhoda Jataun (40) herjanneen islamia”, paikallinen asukas Bitrus Yaro kertoo. ”Tämän tiedon hän kertoi muille kaupungin muslimeille, ja he ryhtyivät polttamaan kristittyjen koteja ja kauppoja.”

Mellakoitsijat etsivät Rhodaa, joka oli kuitenkin jo paennut.

Paikallinen pastori, Jibrin Nababa Warji, vahvisti tiedon kristittyjen kotien tuhoamisesta. ”Se on traagista ja valitettavaa, monet kristityt ovat joutuneet pakenemaan kaupungista.”

Nigerian kristillisen yhdistyksen (CAN) varapuheenjohtaja pastori Joseph John Hayab sanoi alueen muslimien käyttävän islamin herjaamista tekosyynä hyökkäyksille.

”Tiedämme, ja meillä on todisteita siitä, kuinka osa näistä syytöksistä on valheellisia. Niitä käytetään kiristyskeinoina tai kostona vihamiehille tai kristityille naisille, jotka ovat torjuneet muslimimiehen”, Hayab sanoi.

Kolmaskin nainen syytettynä

Koillis-Nigerian Bornon osavaltiossa sadat muslimit riensivät kaduille 17. toukokuuta protestoimaan toisen nuoren kristityn naisopiskelijan väitettyä jumalanpilkkaa. Maidugurin yliopistossa opiskelevan Naomi Gonin väitettiin pilkanneen Muhammedia, kun hän kommentoi musliminaisen Facebook-julkaisua Deborah Emmanuelin kuolemaan liittyen.

Mielenosoittajat marssivat Maidugurin poliisiasemalle vaatimaan, että Goni luovutetaan heille surmattavaksi islamilaisen lain mukaisesti.

Poliisit olivat alun perin pidättäneet Gonin, kun hänen henkeään alettiin uhata. Vaikutti siltä, että mielenosoittajat voisivat murtautua poliisiasemalle ja tappaa Gonin, joten hänet siirrettiin armeijan haltuun.

Goni oli vastannut musliminaiselle, joka oli kommentoinut Deborahin kuolemaa. Bibatullahi Abubkr oli kirjoittanut, että Deborah ”ei koskaan lepää rauhassa, sillä hän on päättänyt pilkata ihmiskunnan historian tärkeintä henkilöä, Muhammedia. Syökööt madot hänen ruumistaan tuomiopäivään asti.”

Goni oli vastannut: ”Bibatullahi Abubkr, jos hän on todellinen Jumala, miksei hän taistele itse puolestaan?…”

Sunnuntaina 22. toukokuuta Nigerian kristityt järjestivät protesteja kaduilla vastustaen jumalanpilkkalain väärinkäyttöä.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print