Your Cart

Neljä vuotta nigerialaisen Leah’n sieppauksesta

Leah Sharibun sieppauksesta on nyt kulunut neljä vuotta. Kuva: Morning Star News

Helmikuun 19. päivänä tuli kuluneeksi neljä vuotta siitä, kun nigerialainen koulutyttö Leah Sharibu siepattiin. Hän oli vasta 14-vuotias, kun Boko Haram sieppasi hänet. Hän on tuolloin siepatuista tytöistä ainoa, joka on yhä siepattuna, sillä hän ei suostunut kieltämään uskoaan.

Leah täyttää 19 vuotta toukokuun 14. päivä. Hänestä tihkuneiden tietojen mukaan hänet on naitettu yhdelle sieppaajista ja hänellä kerrotaan olevan kaksi lasta. Tietoja on mahdoton vahvistaa, sillä hän ei saa olla yhteydessä perheeseensä. Hänestä on saatu tietoja ainoastaan Boko Haramin vapauttamilta tai heiltä karanneilta henkilöiltä.

Helmikuun 19. päivänä vuonna 2018, kello 17.30 Boko Haram sieppasi 110 koulutyttöä pohjoisnigerialaisesta tyttökoulusta. Nigerian viranomaiset kävivät kuukauden ajan neuvotteluja Boko Haramin kanssa. Niiden päätteeksi kaikki muut tytöt, paitsi Leah, vapautettiin.

Leah’n tapaus on herättänyt suuttumusta kautta maailman ja toimii osoituksena siitä, miten islamistinen terrorismi vaikuttaa kristittyjen elämään Nigeriassa. Nigerian viranomaiset ovat osoittaneet myötätuntoa Leah’n tapausta kohtaan, mutta käytännön tekoja ei juuri ole nähty.

Kansainvälisen yhteisön on jatkettava Leah’n puolesta puhumista ja vaadittava hänen vapauttamistaan. Nigerian viranomaisia on myös painostettava ottamaan aktiivisempi rooli Keski- ja Pohjois-Nigerian kristittyjen suojelemisessa.

Rukoilethan edelleen Leah Sharibun ja hänen perheensä puolesta, mukaan lukien hänen kahden pienen lapsensa puolesta. Rukoile Leah’n vapautumista ja että Herra parantaisi sieppauksesta aiheutuneet henkiset arvet. Rukoile myös muiden nigerialaiskristittyjen puolesta, että sieppaukset ja hyökkäykset loppuisivat ja että Herra koskettaisi heidän vainoajiensa sydämiä.

Lähteet: International Christian Concern, Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print