Your Cart

Nigeria: Siepatun Leah Sharibun vanhemmat vetoavat jälleen tyttärensä puolesta

Leah Sharibu.

Viisi vuotta sitten terroristien sieppaaman kristityn koulutytön vanhemmat ovat vaatineet hänen pelastamistaan vankeudesta.

Leah Sharibu oli yksi 110 koulutytöstä, jotka Boko Haram sieppasi Valtion tieteellisestä ja teknillisestä koulusta tytöille Dapchissa, Yoben osavaltiossa helmikuussa 2018. Hän oli silloin 14-vuotias.

Boko Haram on sittemmin jakautunut. Siitä irtaantunut, Boko Haramin kanssa kilpaileva ryhmä, on nimeltään ISWAP (Islamic State – West Africa Province, Islamilainen valtio Länsi-Afrikassa). Leah on nyt heidän hallussaan.

Leah’n kohtalosta on tihkunut ristiriitaisia tietoja. Vahvistamattomien tietojen mukaan kerrotaan ”paikallisten turvallisuusjoukkojen” sanoneen, että hän olisi eronnut ensimmäisestä aviomiehestään. Toiset raportit väittävät, että aviomies kuoli taistelussa. On myös kerrottu, että hän olisi mennyt naimisiin toisen ISWAP-komentajan kanssa.

Vanhemmat vaativat viranomaisilta toimia

Hänen vanhempansa, Nathan ja Rebecca Sharibu, ovat epäilleet raporttien paikkansapitävyyttä ja toistaneet Nigerian viranomaisille vaatimuksensa tyttärensä vapauttamisesta.

”Miksi uskoisimme näitä paikallisia turvallisuusjoukkoja?” he sanoivat lausunnossaan, joka julkaistiin heidän puolestaan Leah Foundationin kautta. Leah Foundation on säätiö, joka on perustettu kampanjoimaan Leah Sharibun ja hänen kaltaistensa siepattujen tyttöjen vapauttamisen puolesta.

”Jos heillä on tietoa Leah’n sijainnista tai muuta tietoa, missä silloin on Nigerian armeija? Miksi viranomaiset eivät ole varmistamassa hänen vapautumistaan?”

Lausunto jatkui: ”Perheemme on edelleen surun murtama tyttäremme sieppauksen ja jatkuvan vankeuden myötä.”

”Vaadimme Leah Sharibun ja kaikkien muiden terroristien sieppaamien vapauttamisesta.”

Kaikista 110 siepatusta koulutytöstä Leah on ainoa, joka ei ole vapautunut, koska hän ei suostunut vaatimuksiin kääntyä islamiin.

Hänen olosuhteistaan vankeudessa ei juuri tiedetä, mutta kerrotaan hänellä olevan kaksi lasta.

Nigerialainen kristitty asianajaja, jonka nimeä ei turvallisuussyistä voida kertoa, sanoo perheen haluavan uuden presidentin Bola Tinubun vahvistavan, että viranomaiset tekevät yhä töitä hänen vapauttamisekseen.

”Leah’n vanhemmat haluavat kuulla, mitä Nigerian hallitus tekee hänen vapauttamisekseen”, hän sanoi.

”Huhut hänen avioliitostaan ovat äärimmäisen lannistavia. Emme tiedä ovatko nämä tiedot luotettavia – ne voivat yhtä hyvin olla vain propagandaa, jota jihadistit käyttävät Nigerian kristittyjä musertaakseen.”

”Mutta jos ne ovat totta, silloin Nigeria viranomaisten olisi pitänyt tarttua hetkeen, ennen kuin Leah naitettiin uudelleen, ja vapauttaa hänet. Nyt Nigerian kristityt ajattelevat viranomaisten ehkä menettäneen tilaisuutensa.”

”Edellinen Buharin hallinto lupasi varmistaa Leah’n vapauttamisen. Toiveet murskattiin, kun lupauksista ei seurannut mitään. Nykyinen Tinubun hallitus ei ole vielä sanonut mitään Leah’n tilanteesta, tai ylipäänsä koko Nigerian turvallisuustilanteesta.”

Rukoile Leah’n ja muiden siepattujen vapautumisen puolesta. Pyydä myös, että Jumala lohduttaisi heitä ja heidän perheitään.

Marttyyrien Ääni tekee työtä myös Nigeriassa. Lue karttasivumme Nigeria-osiosta minkälaista on olla kristitty Nigeriassa. Sieltä löydät myös tietoja työstämme tuossa maassa.

Lähde: Christian Today, Marttyyrien Ääni

Leah Sharibu – kolme vuotta vankina

Kolme vuotta sitten, helmikuun 19. päivänä vuonna 2018, puoli kuudelta illalla, Boko Haram sieppasi 110 koulutyttöä valtion ylläpitämästä tyttöjen tieteellisestä ja teknillisestä lukiosta Dapchissa, Koillis-Nigeriassa. Viisi tytöistä kuoli sieppauksen yhteydessä

Lue lisää »

”Evankelistat terroristien ydinalueilla” – TV7

Rohkeat etulinjan evankelistat kulkevat Nigerian vaikeimmilla alueilla ja julistavat evankeliumia. Useita terroristeja ja islamilaisia johtajia on tullut uskoon. Uskoontulleiden elämässä tapahtuu kokonaisvaltainen muutos – vainoajasta Jeesuksen seuraajaksi.

”Vainottuja leskiä auttamassa Nigeriassa”- Radio Dei

Nigeria on yksi maailman vaarallisimmista maista kristityille, erityisesti maan pohjoisosa. Terroristiryhmittymien hyökkäykset ovat aiheuttaneet valtavasti inhimillistä kärsimystä ja lukuisat naiset ovat jääneet leskiksi. Tässä ohjelmassa kuullaan leskien todistuksien ohella myös

”Nigerian vainotut lesket saavat avun” – TV7

Yksi Marttyyrien Äänen työn kulmakiviä on vainon tähden kärsivien leskien ja orpojen auttaminen. Sitä tehdään esimerkiksi Nigeriassa, missä on hankittu leskille peltomaata viljelyä varten ja autettu orpoja saamaan koulutusta. Katso

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print