Your Cart

Leah Sharibu – kolme vuotta vankina

Leah Sharibu

Kolme vuotta sitten, helmikuun 19. päivänä vuonna 2018, puoli kuudelta illalla, Boko Haram sieppasi 110 koulutyttöä valtion ylläpitämästä tyttöjen tieteellisestä ja teknillisestä lukiosta Dapchissa, Koillis-Nigeriassa.

Viisi tytöistä kuoli sieppauksen yhteydessä vallinneessa sekasorrossa. Nigerian hallitus ja Boko Haram kävivät kuukauden ajan neuvotteluja tyttöjen kohtalosta. Neuvottelujen seurauksena 105 siepattua tyttöä vapautettiin, ja he pääsivät takaisin perheittensä luo. Vain yksi tyttö jäi Boko Haramin haltuun: hän on Leah Sharibu. Leah pyysi vapauteen pääseviä koulutovereitaan kertomaan vanhemmilleen, että on elossa ja pyytämään heitä rukoilemaan puolestaan. Äidilleen kirjoittamassaan viestissä Leah sanoo: “Äitini, älä ole huolissasi. Tiedän ettei ole helppoa ikävöidä minua, mutta haluan vakuuttaa sinulle, että voin hyvin täällä missä olen… Olen varma, että jonain päivänä näen kasvosi jälleen. Jos en täällä, niin sitten Herran Jeesuksen Kristuksen sylissä.”

Leah oli tuolloin 14-vuotias. Hän jäi Boko Haramin käsiin, sillä hän ei suostunut kieltämään Kristusta ja kääntymään islamiin. Siitä lähtien hän on ollut vankina, ja sieppaajat kutsuvat häntä ”elinikäiseksi orjakseen”. Viimeksi Leah’sta on kuultu elokuussa 2018, jolloin hänet nähtiin sieppaajien nauhoittamalla videolla pyytämässä apua.

”Pyydän hallitusta ja hyväsydämisiä ihmisiä puuttumaan tilanteeseen ja vapauttamaan minut”, Leah sanoi videolla. ”Vetoan myös ihmisiä auttamaan äitiäni, isääni, nuorempaa veljeäni ja sukulaisiani. Auttakaa minut ulos ahdingostani. Anon teiltä myötätuntoa, pyydän viranomaisia, erityisesti presidenttiä, säälimään minua ja auttamaan minut ulos täältä. Kiitos teille.”

Erityisesti nyt, Leah’n sieppauksen vuosipäivänä, kristittyjä pyydetään rukoilemaan Leah’n puolesta.

Huhtikuussa 2014 Boko Haram sieppasi 276 koulutyttöä Chibokissa, Bornon osavaltiossa. Äskettäin yksi näistä siepatuista tytöistä, Halima Ali Maiyanga, onnistui pakenemaan sieppaajiltaan. Tämä antaa toivoa vapaudesta muillekin siepatuille tytöille.

Lähteet: International Christian Concern, The Wall Street Journal

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print