Your Cart

Kuubalaista pastoria uhkaa 10 vuoden vankeus

Pastori Lorenzo Rosales Fajardo ja hänen vaimonsa Maridilegnis Carballo. Rukoile pastorin ja hänen perheensä puolesta!

Yli kolme kuukautta pidätettynä olleen pastorin vaimo sai lokakuun 22. päivänä tietää, että viranomaiset aikovat tuomita hänen miehensä 10 vuodeksi vankilaan.

Pastori Lorenzo Rosales Fajardo, joka johtaa Monte de Sion -seurakuntaa Palma Sorianossa, Kuubassa, pidätettiin 11. heinäkuuta, kun hän otti osaa rauhanomaiseen mielenilmaukseen, joita järjestettiin eri kaupungeissa.

Pastoria pidettiin ensin yli kuukausi pahamaineisessa turvallisuusjoukkojen hallinnoimassa Versalles-pidätyskeskuksessa Santiagon kaupungissa. Sieltä hänet siirrettiin Boniaton huippuvalvottuun vankilaan, jossa hän on edelleen.

Pastoria syytetään muun muassa ”kunnioituksen puutteesta” ja ”julkisesta häiriköinnistä”. Kuluneiden kolmen kuukauden aikana hän on saanut kerran, lokakuun puolivälissä, tavata vaimoaan 90 minuutin ajan. Vierailun lisäksi hänen on muutaman kerran sallittu puhua perheensä kanssa puhelimessa kolmen minuutin ajan.

Kun pastori Rosales Fajardoa oltiin siirtämässä Verssallesiin, häntä pahoinpideltiin niin, että häneltä irtosi hammas. Lokakuun 23. päivänä mies, joka kertoi olevansa yksi pahoinpitelyyn osallistuneista vartijoista, lähetti nimettömän viestin, joka on pystytty vahvistamaan oikeaksi. Siinä hän pyytää anteeksi osallisuuttaan pahoinpitelyyn. Hän kertoo, että vartijat vuorottelivat pahoinpitelyssä ja virtsasivat pastorin päälle. Viestissä kerrottiin pahoinpitelyn olleen kosto siitä, että kuubalaiset seurakuntien johtajat olivat vaatineet sosiaalisessa mediassa pastorin vapauttamista. Kirjeen kirjoittanut vartija ilmaisi olevansa huolissaan pastorin hengen puolesta niin kauan, kuin häntä pidetään vankilassa. Viestin todenperäisyys saatiin vahvistettua toiselta henkilöltä, jolle vartija oli itse kertonut samat asiat suullisesti.

Pastorin vaimo Maridilegnis Carballo kertoo: ”Olen ollut naimisissa pastori Lorenzo Rosalesin kanssa yli 20 vuotta, ja olemme koko sen ajan palvelleet Jumalaa. Hän ei ole rikollinen, hän on Jumalan mies. Olen hyvin huolissani hänen henkensä puolesta, hänen järkyttävästä kohtelustaan. Nytkin hän on tilanteessa, jossa hän ei voi puolustaa itseään. Lapseni ja minä anomme apua, nämä ovat avunhuutoja, jotka osoitamme Jumalalle ja teille. Hän on vaarassa.”

Päivä ennen tietoa pastorille kaavaillusta 10 vuoden tuomiosta turvallisuusjoukot varoittivat kahta muuta protestien aikaan viikkoja pidätettyinä ollutta pastoria. Pastori Yarian Sierra Madrigalille ja pastori Yéremi Blanco Ramírezille kerrottiin, että heidät tuomitaan vankilaan, jos he syyllistyvät mihinkään, mitä viranomaiset pitävät hallintoa kritisoivana toimintana. Molemmat Matanzanissa asuvat pastorit kutsuttiin turvallisuusjoukkojen luo 21. lokakuuta ja heidät pakotettiin allekirjoittamaan ”Acta de Advertencia”, asiakirja, jossa he ilmoittavat alistuvansa rangaistukseen, jos he syyllistyvät rikoksiin.

Protestien yhteydessä Kuuban seurakunnat olivat poikkeuksellisen suorapuheisia ja antoivat tukensa protestoijille.

Lähde: Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print