Your Cart

Kuubalainen pastori viranomaisten hampaissa

Pastori Alain Toledano Valiente on jälleen joutunut viranomaisten hampaisiin. Kuva: Christian Solidarity Worldwide

Kuuban viranomaiset ovat uhanneet tunnettua pastoria, Alain Toledano Valientea, rikostutkinnalla ja ahdistelevat häntä jatkuvasti. Pastori Toledano Valiente johtaa rekisteröitymättömään Apostoliseen liikkeeseen kuuluvaa Emmanuel-seurakuntaa Santiago de Cuban kaupungissa.

Lokakuun 4. päivän aamuna kaksi poliisia ja tutkija saapuivat Emmanuel-seurakunnan rukoushuoneelle ja kertoivat kiinteistön omistajalle, että he olivat tulleet sinne ”rakentamaan uudelleen rikospaikan”, sillä pastoria odottaa rikostutkinta.

Poliisit eivät esittäneet etsintälupaa, mutta tunkeutuivat siitä huolimatta rukoushuoneeseen. Seuraavan kahden tunnin ajan he omistajan vastalauseista huolimatta suorittivat mittauksia ja laativat piirroksia. Poliisit sanoivat pastori Toledano Valienten olevan rikollinen, joka joutuisi oikeuteen ja tuomittaisiin.

Paikallisen ihmisoikeusaktivistin mukaan rikospaikan uudelleenrakentaminen koskee vain murhien ja ryöstöjen tutkintaa, ja sen suorittaminen on laitonta, jos syytetty ei ole läsnä, kuten tässä tapauksessa.

Viisi päivää ennen tätä viranomaiset olivat valheellisesti syyttäneet pastori Toledano Valientea ”tautien levittämisestä” Emmanuel-seurakunnan jumalanpalveluksessa 29. elokuuta. Pastori Toledano Valiente kertoo, että seurakunnassa noudatetaan koronarajoituksiin liittyviä turvavälejä. Lisäksi hän huomauttaa, että tutkinnan suorittaneet poliisit eivät itse noudattaneet koronarajoituksia.

Viime kuussa pastori Toledano Valiente on kutsuttu kuulusteltavaksi kahdesti, syytettynä laittomien jumalanpalvelusten pitämisestä. Poliisit väittävät, että hänellä ei ole asiaankuuluvia lupia pitää jumalanpalveluksia, vaikka pastori on näyttänyt heille oikeusministeriön myöntämän luvan, joka todistaa poliisien väitteen vääräksi.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä hän sai tietää, että häntä vastaan on nostettu syytteet, ja että hänen tulee odottaa oikeudenkäyntiä ”valvotussa vapaudessa”, jonka myötä hän ei saa matkustaa pois provinssista eikä maasta. Pastorin on lisäksi ilmoittauduttava poliisiasemalla kahdesti viikossa.

Lähde: Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print