Your Cart

PÄIVITYS: Kuubassa pidätetyn pastorin perhe häädetty

Yarian Sierra Madrigal, hänen vaimonsa Claudia Salazar ja heidän poikansa. Kuva: CSW

Kerroimme aiemmin, että neljä pastoria oli pidätetty Kuubassa alkaneiden protestien yhteydessä, ja että kaksi heistä oli yhä pidätettyinä. Nyt on selvinnyt, että toisen pidätetyn pastorin vaimo ja lapsi on häädetty kodistaan, ja kolmaskin pastori on tällä hetkellä pidätettynä. Kuuban evankeliset seurakunnat ovat julistaneet keskiviikon, heinäkuun 21. päivän, rukous- ja paastopäiväksi.

Pidätettynä olevan pastori Yarian Sierra Madrigalin vaimo Claudia Salazar on häädetty kodistaan pienen poikansa kanssa. Valtion turvallisuusjoukot uhkasivat heidän vuokranantajaansa, että jos hän ei häädä perhettä, hän menettää asunnon valtiolle. Vuokraisännälle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa, kuin totella, joten Claudia ja hänen poikansa oleskelevat toistaiseksi paikallisen seurakunnan tiloissa.

Pastori Sierra on ollut pidätettynä kollegansa Yéremi Blanco Ramírezin kanssa Matanzasin naisten vankilan siipirakennuksessa 11. heinäkuuta lähtien.

On myös käynyt ilmi, että kolmaskin protestanttinen pastori on tällä hetkellä pidätettynä. Hän on Lorenzo Rosales Fajardo, jota pidetään valtion turvallisuusjoukkojen tiloissa Santiagossa. Häntä aiotaan syyttää ”epäkunnioittavasta käytöksestä”, ”järjestysrikkomuksesta” ja ”hyökkäyksistä”. Pastorin kanssa pidätettiin hänen 17-vuotias poikansa ja hän katosi viranomaisten huomaan. Hänestä ei tiedetty mitään, kunnes hän palasi kotiin illalla 17. heinäkuuta. Häntä syytetään samoista asioista kuin isäänsä, ja hänen äitinsä kuvailee hänen olevan ”henkisesti traumatisoitunut”.

Mielenilmaukset alkoivat eri puolilla Kuubaa 11. heinäkuuta, ja siitä lähtien Kuuban viranomaiset ovat suhtautuneet protestoijiin väkivaltaisesti. Lukuisat uskonnolliset yhteisöt ovat olleet erityisen suorapuheisia. Kannanotoissaan ne ovat todenneet ihmisillä olevan oikeus rauhanomaisiin protesteihin, ja niissä on tuomittu Kuuban presidentin kutsu taisteluun.

Vallitsevan tilanteen vuoksi Kuuban evankeliset seurakunnat ovat julistaneet heinäkuun 21. päivän rukous- ja paastopäiväksi. Kuubassa päivää vietetään aamuseitsemän ja iltaseitsemän välillä.

Lähde: CSW

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print