Your Cart

Kaksi pidätettynä ollutta pastoria vapautettu Kuubassa

Yarian Sierra ja Yeremi Blanco ovat nyt perheittensä parissa. Kuva: CSW

Kaksi kuubalaista pastoria, jotka pidätettiin ennennäkemättömien protestien yhteydessä Kuubassa 11. heinäkuuta, on vapautettu. He olivat pidätettyinä lähes kaksi viikkoa. Kolmas pidätetty pastori on edelleen pidätettynä, eikä häneen ole saatu yhteyttä.

Pastorit Yéremi Blanco Ramírez ja Yarian Sierra Madrigal vapautettiin kotiarestiin illalla 24. heinäkuuta. Heitä oli pidetty sitä ennen Matanzanin naistenvankilassa ja sen jälkeen turvallisuusjoukkojen pidätyskeskuksessa.

Molempien pastorien vaimot vaativat useaan kertaan miestensä vapauttamista, kun he olivat pidätettyinä. Pastori Sierran vaimo ja lapsi häädettiin kodistaan sen jälkeen, kun turvallisuusviranomaiset uhkailivat heidän vuokranantajaansa. Perhe on tällä hetkellä koditon.

Rukoile, että pastori Lorenzokin pääsisi vaimonsa Maridilegnisin ja lastensa luo. Kuva: CSW

Pastori Lorenzo Rosales Fajardo sen sijaan on edelleen pidätettynä turvallisuusjoukkojen pidätyskeskuksessa Santiago de Cubassa. Hänen vaimonsa, Maridilegnis Carballo yritti vierailla hänen luonaan viime lauantaina, mutta hänen ei sallittu tavata miestään tai puhua hänelle puhelimitse.

”Menin sinne, missä viranomaiset sanoivat mieheni olevan pidätettynä. Kukaan ei antanut minun nähdä häntä, he eivät ole antaneet meidän puhua edes puhelimitse. Tänään hän on ollut 15 päivää pidätettynä. Jumala auta minua, tyttäreni itkee jatkuvasti. Voimani ovat ehtyneet, kuinka vaikea tämän kuoleman varjon laakson läpi onkaan kulkea. En kuitenkaan pelkää mitään. Tiedän, että Jumala on kanssamme”, Maridilegnis kertoo.

Hän kertoi myös, että hänellä ei edes ole varmaan tietoa siitä, että hänen miehensä on ylipäänsä elossa. Viranomaiset ovat myös uhkailleet heidän poikaansa ja kieltäneet häntä puhumasta isänsä puolesta.

Lähde: CSW

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print