Your Cart

Kuubalaisen vangitun pastorin poika: ”Jonain päivänä tämä on ohi”

22.3.2024
Kuubalainen perhe
David, Maridilegnis ja Lorena kaipaavat pastori Lorenzoa. Kuva: CSW

Pastori Lorenzo Rosales Fajardo pidätettiin rauhalliseen mielenosoitukseen osallistumisesta 11. heinäkuuta 2021. Myöhemmin hänet tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan. Hänen poikansa, tuolloin 17-vuotias David Rosales Carballo, pidätettiin yhdessä isänsä kanssa. Heidät erotettiin toisistaan ja David kuljetettiin toiseen henkilöön käsiraudoilla kiinnitettynä pois. Kun hänen äitinsä, Maridilegnis, kysyi pojastaan, viranomaiset väittivät, etteivät he tiedä, missä hän on.

David oli kadoksissa viikon, kunnes palasi kotiin illalla 18. heinäkuuta. Mutta hänen vielä kadoksissa ollessaan Maridilegnis pakotettiin allekirjoittamaan paperi, jossa hän sanoo, että poikaa syytetään ”epäkunnioituksesta” ja ”järjestyshäiriöstä”. Lisäksi hän joutui maksamaan 2000 peson sakon poikansa puolesta.

Nyt David kertoo omin sanoin, mitä sen jälkeen on tapahtunut:

Tämä aika, isäni vankilassa, on ollut erittäin raskas tapahtumasarja minulle ja perheelleni. Mutta Jumalan avulla kaikki on mahdollista.

Vankilasta päästyäni perheessäni kaikki oli toisin. Minun oli kohdattava isäni saama tuomio ja perheeni tämän epäoikeudenmukaisuuden vuoksi tuntema tuska. Minä olin siellä, minä näin kaiken. Nämä kokemukset vaikuttivat minuun syvästi – haavani ovat niin syvät, että toivun niistä yhä.

Minun oli oltava vahva auttaakseni äitiäni ja sisartani, ja yhdessä meidän oli noustava vankilassa olevan isäni tueksi.

Minulla oli myös yliopiston pääsykokeet tulossa. Olin aina unelmoinut automaatioinsinöörin ammatista. Ehkä tuolloin tunsin hieman tyytyväisyyttä, olinhan menossa yliopistoon.

Mutta kuten kaikki nuoret kuubalaiset tietävät, opintojen jälkeen edessä ei ole loistavaa tulevaisuutta. Tuntuu kuin unelmat murentuisivat käsiimme, mutta minä olin luottavainen ja aloitin opinnot.

Kiitos Jumalalle, onnistuin suurella vaivalla suorittamaan ensimmäisen lukuvuoden hyvin arvosanoin.

Stipendiopiskelijoiden asema kouluissa on käsittämätön: en pysty kuvailemaan sitä. Se on kaikin tavoin hyvin työlästä ja lopulta lannistut niin, ettet enää halua jatkaa.

Sillä tavalla minun unelmani haihtuivat. Päätin perustaa yrityksen perheeni tueksi ja toteuttaa unelmani matkapuhelimia korjaavasta ja myyvästä liikkeestä. Jumala laski joidenkin ystävien sydämille minun auttamiseni tässä minulle niin tärkeässä projektissa. Olen hyvin kiitollinen, se oli minulle rohkaisevaa, eikä olisi onnistunut ilman tuota tukea.

Tämä koko tapahtumaketju on vaikuttanut suuresti hengelliseen elämääni. Tuska esti minua näkemästä ja kyseenalaistin Jumalaa: “Miksi annoit tällaisen vääryyden tapahtua isälleni, joka on palvellut sinua koko elämänsä?”

Mutta Hän rakasti minua ja johdatti minut läpi erinäisistä tilanteista, joten palasin Hänen luokseen. Nyt, tästä kaikesta huolimatta, kuljen itsevarmana ja odotan Häntä.

Tämä on myös hieno mahdollisuus kiittää julkisesti kaikkia uskonveljiä ja -sisaria, jotka ovat lähettäneet meille tänä aikana postia. Niistä jokaisesta on ollut apua, ne ovat rohkaisseet ja lohduttaneet isääni, ja myös meitä perheenä.

Kun näen, että etäisyydestä huolimatta annat aikaasi osoittaaksesi meille tukesi, olen liikuttunut. Monet kirjeistä on tehty käsin ja niihin on käytetty luovuutta, sillä on ollut meihin suuri vaikutus.

Ne ovat myös lähettäneet voimakkaan viestin Kuuban hallinnolle: me emme ole yksin. Me olemme saaneet nähdä Jumalan rakkauden käytännön teoissa – se on täydellinen yhdysside. Jonain päivänä tämä kaikki on ohi, mutta rakkaus jää.

Joten, jatketaan eteenpäin.

Kiitos teille kaikille jokaisesta kirjeestä!

Rakkaudella, David

Sinäkin voit kirjoittaa Davidille ja hänen perheelleen sekä pastori Lorenzolle ohessa oleviin osoitteisiin. Vaikka et osaisi englantia tai espanjaa, kirjoita silti! Kuten David kertoo, jokaisella tervehdyksellä on ollut arvokas tehtävä. Voit esimerkiksi kirjoittaa viestiisi jonkin raamatunpaikan ja merkitä siihen, mikä kohta Raamatusta se on. Älä kirjoita mitään Kuuban hallintoa tai viranomaisia kritisoivaa, ja postita myös kortti kirjekuoressa. Postimaksu Kuubaan on 2,50 euroa. Jos haluat kirjoittaa muillekin uskonsa tähden vangituille, voit tilata osoitelistan toimistostamme.

Lähde: CSW

Kirje vangitulta kuubalaiselta pastorilta

Pastori Lorenzo Rosales Fajardolla on edessään toinen joulu huippuvartioidussa vankilassa Kuubassa. Hänet pidätettiin heinäkuussa 2021, kun hän lukuisten muiden kuubalaisten tavoin oli mukana rauhanomaisessa mielenosoituksessa, joita järjestettiin ympäri saarivaltiota. Protesteissa vastustettiin Kuuban autoritaarista johtoa, ihmisoikeuksien puutetta ja huonoa hallintoa, joka oli ajanut talouden rappiolle. Viranomaiset vastasivat väkivallalla, satoja ihmisiä pidätettiin.

Lue lisää »

Kuubalaisen pastorin tuomio pidetty ennallaan

Oikeus on Kuubassa pitänyt ennallaan pastori Lorenzo Rosales Fajardon sekä 14 muun samassa yhteydessä tuomitun saamat vankeustuomiot. Heidät tuomittiin viime vuoden heinäkuun 11. päivänä Kuubassa olleista ennen näkemättömistä koko saarivaltion laajuisista mielenilmauksista. Pastori Lorenzon ja muiden tuomittujen tekemät valitukset käsiteltiin 22. ja 23. kesäkuuta. Ainoastaan syyttäjän annettiin esittää todisteita, joihin

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print